No to fajnie że u Was coś takiego funkcjonuje, może macie jakieś poszerzone te badania prenatalne, zawsze to dodatkowe badania dla spokoju że wszystko jest dobrze
bo u nas tak jak pisałam tylko usg to pierwsze 11-13tc, do tego oczywiście test PAPPA a potem dopiero usg połówkowe i test potrójny jak są wskazania
no i tyle (chyba że potrzeba dodatkowych badań tak jak ja miałam teraz- było dodatkowe echo serca).
Ja też teraz chodzę na NFZ, wcześniejsze ciąże prowadzilam prywatnie. U nas jest tylko usg 3 trymestru między 28 a 32 tc ale to nie w Poradni Badań Prenatalnych tylko lekarze robią normalnie podczas wizyty i oceniają parametry, chyba że mają słaby sprzęt albo małą wiedzę to wtedy kierują też do innego ale też do "zwykłego" gina a nie do poradni badań prenatalnych
A jak u Ciebie w ogóle samopoczucie? Skurcze przepowiadające Cię nie męczą? Mi w poprzedniej ciąży odpuściły, znaczy pojawiały się ale dosłownie tylko przez kilka wieczorów przez jakieś 1,5-2 godz, ale teraz to mam masakrę. Dosłownie dzień w dzień! Choć na szczęście nie bolesne ale jednak dość dokuczliwe.