reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Poczekam jeszcze do poniedzialku i zrobię kolejny test jak @ nie przyjdzie bo 20 .04 tak bardzo bolało mnie podbrzusze a właściwie to jakby mi ktoś jajniki wykręcał. ...[emoji20] moje cykle miesiaczkowe przed poronieniem byly 29-30 dni wiec moglo sie cos poprzestawiać tym bardziej ze po poronieniu mialam @ dopiero po 36dniach

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wydaje mi się ze owulacje miałam 18dc bo test owulacyjny był pozytywny
Moje wyniki były takie
13.150ng/ml
Faza pęcherzyka-0,057-0,893ng/ml
Faza owulacyjna-0,121-12,0ng/ml
Faza lutealna-1,83-23,9ng/ml
Ja to się na tym nie znam
A badanie robiłam we wtorek 25.04
Ale ten wtorek to który był dzień cyklu? Bo jeśli owulację miałaś w 18dc to badanie progesteronu dla potwierdzenia owulacji powinnaś zrobić ok 25-26dc :) tak robiłaś? Jeśli tak to wynik wskazuje że owulacja prawdopodobnie była i jest ok (zazwyczaj lekarze-przynajmniej ci z którymi miałam do czynienia-mówili że powyżej 10 jest potwierdzona owulacja oczywiscie przy badaniu w odpowiednim dniu cyklu czyli 7-8 dni po owulacji). No i oczywiście znaczenie może mieć też to czy brałaś luteinę przed pobraniem bo wg mojej lekarki przed pobraniem nie należy brać lutki bo zafałszuje wynik-ja ostatnią dawkę przed badaniem biorę poprzedniego dnia ok 20.00 a tą poranną dopiero po pobraniu krwi.
Ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę nie miałam potwierdzonej owulacji monitoringiem (nie było pewności czy pęcherzyk pękł czy się wchłonął bo nie udało się zobaczyć płynu po pęknieciu), progesteron 7 dni po prawdopodobnej owulacji też był niziutki i nie potwierdzał owulacji w 100% (bo wynik miałam coś ok 7) a jednak owulacja była bo w ciążę zaszłam :) także tak do końca samym wynikiem badania progesteronu nie jesteś w stanie nic potwierdzić w 100% bo wystarczy że masz niedomogę lutealną np czyli organizm produkuje za mało progesteronu (wtedy najczęściej druga faza cyklu jest krótka i konieczna jest suplementacja luteina/duphastonem) i już wynik będzie wątpliwy.

Inezka ta pierwsza @ po poronieniu nie świadczy o tym że cykle Ci się wydłużą, być może będą takiej dlugości jak wcześniej :) tą pierwszą @ nie ma co się sugerować :) ja miałam po ponad 6 tyg :) ta pierwsza @ zależy od tego jak szybko hcg spadło :) trzymam kciuki :)

Dziewczynki jestem juz po dzidzia zdrowa i tak się wiercila ze lekarz musiał się troszkę namęczyć żeby zrobić wszystkie pomiary [emoji5][emoji4][emoji38]jest też duża z USG wychodzi o 6 dni starsza niż z daty miesiączki ale mam się tym wcale nie przejmowac bo tak może być tym bardziej ze przed zajściem w ciaze miałam nieregularne cykle [emoji5] jestem przeszczesliwa[emoji5][emoji4][emoji3][emoji16]
Dziękuję Wam kochane za kciuki i wsparcie [emoji5][emoji9][emoji178]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Super kochana :-):*:*

Ale ten wtorek to który był dzień cyklu? Bo jeśli owulację miałaś w 18dc to badanie progesteronu dla potwierdzenia owulacji powinnaś zrobić ok 25-26dc :) tak robiłaś? Jeśli tak to wynik wskazuje że owulacja prawdopodobnie była i jest ok (zazwyczaj lekarze-przynajmniej ci z którymi miałam do czynienia-mówili że powyżej 10 jest potwierdzona owulacja oczywiscie przy badaniu w odpowiednim dniu cyklu czyli 7-8 dni po owulacji). No i oczywiście znaczenie może mieć też to czy brałaś luteinę przed pobraniem bo wg mojej lekarki przed pobraniem nie należy brać lutki bo zafałszuje wynik-ja ostatnią dawkę przed badaniem biorę poprzedniego dnia ok 20.00 a tą poranną dopiero po pobraniu krwi.
Ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę nie miałam potwierdzonej owulacji monitoringiem (nie było pewności czy pęcherzyk pękł czy się wchłonął bo nie udało się zobaczyć płynu po pęknieciu), progesteron 7 dni po prawdopodobnej owulacji też był niziutki i nie potwierdzał owulacji w 100% (bo wynik miałam coś ok 7) a jednak owulacja była bo w ciążę zaszłam :) także tak do końca samym wynikiem badania progesteronu nie jesteś w stanie nic potwierdzić w 100% bo wystarczy że masz niedomogę lutealną np czyli organizm produkuje za mało progesteronu (wtedy najczęściej druga faza cyklu jest krótka i konieczna jest suplementacja luteina/duphastonem) i już wynik będzie wątpliwy.

Inezka ta pierwsza @ po poronieniu nie świadczy o tym że cykle Ci się wydłużą, być może będą takiej dlugości jak wcześniej :) tą pierwszą @ nie ma co się sugerować :) ja miałam po ponad 6 tyg :) ta pierwsza @ zależy od tego jak szybko hcg spadło :) trzymam kciuki :)
Badanie robiłam w 25dc i luteine też biorę ale ostatnia brałam tak jak ty dzień wcześniej o 20 identycznie jak tu☺ właśnie miałam nadzieję że udało nam się w tym miesiącu ale niestety robiłam będę w 25dc i nic z tego ale cieszę się ze chociaż pecherzyk pękł;) dziękuję ci za info kochana

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry