Ale ten wtorek to który był dzień cyklu? Bo jeśli owulację miałaś w 18dc to badanie progesteronu dla potwierdzenia owulacji powinnaś zrobić ok 25-26dc
tak robiłaś? Jeśli tak to wynik wskazuje że owulacja prawdopodobnie była i jest ok (zazwyczaj lekarze-przynajmniej ci z którymi miałam do czynienia-mówili że powyżej 10 jest potwierdzona owulacja oczywiscie przy badaniu w odpowiednim dniu cyklu czyli 7-8 dni po owulacji). No i oczywiście znaczenie może mieć też to czy brałaś luteinę przed pobraniem bo wg mojej lekarki przed pobraniem nie należy brać lutki bo zafałszuje wynik-ja ostatnią dawkę przed badaniem biorę poprzedniego dnia ok 20.00 a tą poranną dopiero po pobraniu krwi.
Ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę nie miałam potwierdzonej owulacji monitoringiem (nie było pewności czy pęcherzyk pękł czy się wchłonął bo nie udało się zobaczyć płynu po pęknieciu), progesteron 7 dni po prawdopodobnej owulacji też był niziutki i nie potwierdzał owulacji w 100% (bo wynik miałam coś ok 7) a jednak owulacja była bo w ciążę zaszłam
także tak do końca samym wynikiem badania progesteronu nie jesteś w stanie nic potwierdzić w 100% bo wystarczy że masz niedomogę lutealną np czyli organizm produkuje za mało progesteronu (wtedy najczęściej druga faza cyklu jest krótka i konieczna jest suplementacja luteina/duphastonem) i już wynik będzie wątpliwy.
Inezka ta pierwsza @ po poronieniu nie świadczy o tym że cykle Ci się wydłużą, być może będą takiej dlugości jak wcześniej
tą pierwszą @ nie ma co się sugerować
ja miałam po ponad 6 tyg
ta pierwsza @ zależy od tego jak szybko hcg spadło
trzymam kciuki