A jak zrobi się troszkę później niż po 7 dniach ? Też zamierzam ja zbadać ale mam nie reguralne @ i dokładnie nie wiem kiedy u mnie są dni płodne. Po badaniu śluzu ciężko stwierdzić a temp. Nie mierze. Wybieram się też na badania tarczycy. Może podpowiecie co jeszcze mogę zbadać chodzi mi o takie standardowe badania by isc do gin i by mógł coś stwierdzić na przykład dac ten duphoston.
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Żeby stwierdzić czy konieczne jest podanie duphastonu albo luteiny sprawdza się wydolność ciałka żółtego a to robi się właśnie 7, max 8 dni po owulacji bo wtedy stężenie progesteronu jest najwyższe. Jak zrobisz później to wynik może być niemiarodajny. Dodatkowo w ten sam dzień warto zbadać też estradiol. Ogólnie jest cała masa badań, które można zrobić ale na początek właśnie to plus oczywiście tarczyca. Aaa no i prolaktyna bo wysoka prolaktyna może blokować owulację i wydłużać cykl.
A skoro masz nieregularne cykle to polecam chociaż cykl-dwa zrobić monitoring żeby zobaczyć co i jak. Ja np dzięki monitoringowi dowiedziałam się że przyczyną moich mega długich cykli i długich starań o dziecko jest PCO, lekarz zaproponował stymulację cyklu, zastrzyki itd i udało się bardzo ładnie wyregulować cykle