reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Dziękuję dziewczyny :)

Rozmaryn termin mam na końcówkę sierpnia :)
Ty już ciąża donoszona to spokojnie możesz rodzić :) trzymam kciuki za szybki poród :)

Lux super! Gratulacje :) pochwal się swoim Skarbem :) udało się wywołać poród czy skończyło się cc?

Lenka progesteron bada się 7 dni po owulacji. Jeśli będzie niski wtedy zapewne lekarz włączy luteinę lub duphaston. Na własną rękę lepiej nie brać bo można namieszać niepotrzebnie w hormonach.
Ja biorę 2x1 , w poprzedniej ciąży miałam duphaston a w tej luteinę.

Ja po wizycie u gin i na ta chwilę wszystko jest ok, serduszko pięknie bije :)
Gratulacje kochana[emoji4]
Zycze Ci, zeby wszystko bylo dobrze i ciaza rozwijala sie zdrowo.

Lenka progesteron bada się 7 dni po owulacji. Jeśli będzie niski wtedy zapewne lekarz włączy luteinę lub duphaston. Na własną rękę lepiej nie brać bo można namieszać niepotrzebnie w hormonach.
Ja biorę 2x1 , w poprzedniej ciąży miałam duphaston a w tej luteinę.

Ja po wizycie u gin i na ta chwilę wszystko jest ok, serduszko pięknie bije :)
O jak fajnie ciszę się
Nie no sama nie mam zamiaru brać
Czyli ten progesteron się robi siedem dni po owulacjj tak

Dzięki :) oby było dobrze :)

Lenka
Tak, progesteron robi sie 7 dni po owulacji. No i wiadomo, im wyżej tym lepiej. Generalnie często lekarze mówią, że powinno być minimum 10 (chociaż normy w laboratoriach są zawsze dużo niższe). Ale ja np w tym cyklu miałam wynik tylko 7,5 i zaraz po tym badaniu zaczęłam brać luteinę przez to że wynik taki niski. No i chyba luteina sporo podniosła mi poziom tego progesteronu bo ciąża jest i się utrzymała. W przyszłym tyg mam znowu zbadać i wtedy zobaczymy jaki wynik będzie.

Dzięki :) oby było dobrze :)

Lenka
Tak, progesteron robi sie 7 dni po owulacji. No i wiadomo, im wyżej tym lepiej. Generalnie często lekarze mówią, że powinno być minimum 10 (chociaż normy w laboratoriach są zawsze dużo niższe). Ale ja np w tym cyklu miałam wynik tylko 7,5 i zaraz po tym badaniu zaczęłam brać luteinę przez to że wynik taki niski. No i chyba luteina sporo podniosła mi poziom tego progesteronu bo ciąża jest i się utrzymała. W przyszłym tyg mam znowu zbadać i wtedy zobaczymy jaki wynik będzie.
Czyli jak będę mieć koniec dni plodnych to od tych dni 7 tak??

Dni płodne to się chyba liczy jeszcze 3 dni po owulacji więc nie do końca 7 dni po dniach płodnych. Napewniej o tym kiedy jest owulacja powie monitoring. No a jak nie monitoring to ewentualnie pomiar temperatury. Mierzysz sobie? Badanie robi się 7 dnia wyższych temperatur

reklama
Dni płodne to się chyba liczy jeszcze 3 dni po owulacji więc nie do końca 7 dni po dniach płodnych. Napewniej o tym kiedy jest owulacja powie monitoring. No a jak nie monitoring to ewentualnie pomiar temperatury. Mierzysz sobie? Badanie robi się 7 dnia wyższych temperatur
A jak zrobi się troszkę później niż po 7 dniach ? Też zamierzam ja zbadać ale mam nie reguralne @ i dokładnie nie wiem kiedy u mnie są dni płodne. Po badaniu śluzu ciężko stwierdzić a temp. Nie mierze. Wybieram się też na badania tarczycy. Może podpowiecie co jeszcze mogę zbadać chodzi mi o takie standardowe badania by isc do gin i by mógł coś stwierdzić na przykład dac ten duphoston.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry