kamkaz
Fanka BB :)
Tak metformax jest na receptę. Ja zaczynałam od małej dawki tj 500mg i bralam 2 x dziennie. Teraz po ciąży i karmieniu wznowilam branie i dostałam trochę mocniejszy tj 850 mg. Oczywiście po pozytywnym tescie ciążowy lekarka kazała odstawić choć znam przypadki, gdzie niektórzy lekarze każą brać do 12tc. Nie wiem co jest lepsze. Chyba kwestia gustu :-)Oeparol też kupiłam sama z siebie już na poprawę śluzu bo dużo dziewczyn o tym wspominało. Ten metformax jest na receptę? Jak go brałaś? Może uda mi się go załatwić bo mam parę znajomych lekarek. Myślisz, że ten progesteron faktycznie pomoże im peknac skoro są i rosną dość duże? Trochę mnie pocieszylas, w takim razie mam nadzieję, że nie taki wilk straszny jak się naczytałam. Stosowałaś specjalna dietę? O tym też gdzieś przeczytałam.
Dzięki za odpowiedzi jesteś kochana [emoji7]
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ogólnie ja nie miałam problemu z pęknięciem pęcherzyków tylko u mnie problemem był progesteron w drugiej fazie cyklu. Stąd ta luteina. Jeśli chodzi o owulacje to często bywala owulacja przesunięta. W ciąży z Mają owu była w 21dc a w drugiej ciazy z Piotrkiem w 23 dc. Głowa do góry, pierś do przodu i trzeba walczyć. Wygrana jest wspaniała a ja wierzę, że każdej z nas sie uda spełnić swoje marzenie
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom