reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Witajcie,

a ja się zastanawiam co się dzieje z moim organizmem.
Nie żebym sobie robiła nadzieję, bo daleka jestem do tego po przeżyciach od dwóch lat, ale:
- dziś jest dzień owu... 23.06
- przytulanki z mężem były 19.06 (tylko dlatego tak szybko, bo mąż w delegacji, więc zbytnio miałam sie nawet na ten cykl nie nastawiać)
- dziś nie czuję w ogóle owulacji, coś mnie cycki zaczynają nie tyle boleć, co swędzą, przeszkadza mi stanik, uwiera...
- w nocy z soboty na niedzielę czułam jakby lekkie kłucie w prawym jajniku, ale to raczej ćmiło, więc tak do końca nawet nie podejrzewałam, że to owu.

Podsumowując moje luźne dywagacje - czekamy. Nie nastawiam się zbytnio. Choć 28-ego mam wizytę u dentysty a ja bez znieczulenia nie siadam na fotel, więc raczej lepiej abym wiedziała co i jak. Tylko czy test już coś pokaże?

reklama
Witajcie,

a ja się zastanawiam co się dzieje z moim organizmem.
Nie żebym sobie robiła nadzieję, bo daleka jestem do tego po przeżyciach od dwóch lat, ale:
- dziś jest dzień owu... 23.06
- przytulanki z mężem były 19.06 (tylko dlatego tak szybko, bo mąż w delegacji, więc zbytnio miałam sie nawet na ten cykl nie nastawiać)
- dziś nie czuję w ogóle owulacji, coś mnie cycki zaczynają nie tyle boleć, co swędzą, przeszkadza mi stanik, uwiera...
- w nocy z soboty na niedzielę czułam jakby lekkie kłucie w prawym jajniku, ale to raczej ćmiło, więc tak do końca nawet nie podejrzewałam, że to owu.

Podsumowując moje luźne dywagacje - czekamy. Nie nastawiam się zbytnio. Choć 28-ego mam wizytę u dentysty a ja bez znieczulenia nie siadam na fotel, więc raczej lepiej abym wiedziała co i jak. Tylko czy test już coś pokaże?

A kiedy powinnas miec @. Mi najwcześniej test wyszedł teraz dzien przed przy cyklach 28-29 dni

6 lipca powinnam mieć @, ale jeśli tego 18/19 czerwca to kłucie to była owu i udało się zajść to chyba po 9 dniach od zapłodnienia już można testować? Czy ja coś mylę....

Nie nastawiam się i najlepiej czekałabym po prostu do @, ale ze względu chociaż na tego dentystę wolałabym wiedzieć.

Moze byc jeszczeza wczesnie na test. Może bete z krwi zrob? Albo powiedz u dentysty ze mozesz byc w ciazy niech znieczulenie dla mam w ciazy Ci da?

hej laski u mnie nieznośnie gorąco.. roztopić się można.. oczywiście palce już popuchły że obrączki nie mogę zdjąć.. no i się spiekłam na spacerze.. już dekolt piecze..

powiedzcie mi czy wy już smarujecie brzuch balsamem na rozstępy??ja w pierwszej ciąży ich nie miałam wcale ale nie pamiętam kiedy zaczęłam sie smarować..

aneta co do moich ruchów to ta ciąża jest zupełnie ina.. mam łożysko na przedniej ścianie (ginka tłumaczyła że dzidzia w nie kopie jak w poduszkę) dlatego mało co czuję do tego to jest dziewczynka i te ruchy są inne rzadko są puknięcia częściej smyranie.. muszę sie bardzo wczuwać żeby je poczuć.. najlepiej rano lub wieczorem
lux ciebie biedna wszystkie smutne aspekty ciąży dopadają:( ale nagroda jest piękna:)
beti ale super in vitro jest pewniejsze:) na pewno sie uda:)
chciejko????? co sie dzieje??
gabiś ja bym za testowała w dniu dentysty albo betę zrobiła.. ona już tuż po zagnieżdżeniu wychodzi tj ok 6 dni po owu
a ja właśnie objadłam sie placuszkami z jabłkiem ze śmietaną i czarną porzeczką:) pycha:)

TRZYMAJCIE PROSZĘ KCIUKI ZA MOJE JUTRZEJSZE POŁÓWKOWE

reklama
Do góry