reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martaha, kiedy wynik będziesz miała? Musisz wierzyć w Fasolkę! A Ty z jakiego powodu traciłas poprzednie ciąże, bo nie pamiętam, bo widze w sygnaturce to przeważnie w 8 tc. Widziałaś serduszka w poprzednich ciążach?
Beti, do jakiego szpitala jedziesz????? Trzymam kciuki i daj znać! Zresztą pewnie czeka Cię czekanie w poczekalni na IP. KTóry Ty masz tydzień i dzień dokładnie? Tak jak Marta 5 tyg 5 dni?
Baslan, witaj i na tym wątku :-)
Aneta, mi po zabiegu w 8 tc cień kreski na teście wychdził jeszcze po ok 4 tyg, potem już nie sprawdzałam,.

reklama
Ja jakoś wolę Pomorzany :-), ale IP w Zdrojach też odwiedziłam :-). Ja miałam pierwsze usg 5 tyg i 3 dni i był pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Czekam na wieści, będzie dobrze!

Tak dziwnie mi na żołądku. Nie wymiotuje. Moze to ze stresu. Synek mi choruje i czekam na wyniki badan od piątku i od piatku mnie mdli. Dziś mija 4 tygod zabiegu wiec jeszcze czas mam. Jak nie to za dwa tyg muszę do gina na pobranie krwi czy beta spada wiec sie okaże. Szkoda ze tu samemu nie mozna zbadac
co kraj to inna sluzba zdrowia :oo:

Ja w mojej ciąży tez tak świrowalam i wiem ze nigdy tak juz nie bede, bo dosłownie dostawałam z głowa! Nie mamy wplywu na to co sie stanie na początku ciąży, żaden duphaston nie pomoże jeśli ma sie cos stać to i tak sie stanie. Moja ciąża zatrzymała sie Ok 7 tyg, a dowiedziałam sie o tym w 11 bo tylko przez dupka nie zaczęłam ronić, on podtrzymywał nierozwijajacy sie zarodek. Tez miałam taki stan ze poczułam jak odeszły mi wszystkie objawy momentalnie, śniło mi sie ze zaczęłam krwawić. Kazdy mnie uspokajał, ze to normalne ze raz sie czuje cycki, raz nie i tak w kółko. A prawda jest taka, ze kobieta sama podświadomie wie, ona to czuje!! Ja to pisze ku przestrodze, bo uważam, ze to co mi sie przytrafiło w dużym stopniu spowodował nieustający stres. Czułam sie jakbym permanentnie zawał miała.
Dziewczyny naprawdę, spokój ducha i relax, ja to doskonale rozumiem, bo przechodziłam taka walkę wewnętrzna ze samą sobą.. Na tym etapie ciąże sa w rękach...nie wiem Boga? Tylko każda zada sobie teraz pytanie, ze co to za Bóg co daje i zabiera.. [emoji17]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu. Mam 29 lat, w zeszłym roku pierwsza ciąża i niestety puste jajo, w 10 tyg.łyżeczkowanie. Teraz znowu się staramy, już 2 cykl.
Część z Was zna mnie z wątku ciąża po poronieniu.
Martaha kochana moja jeśli beta rośnie, to nie przekreślaj tej ciąży, kropek może nadrobić :-) Głowa do góry i trzymam kciuki jeszcze mocniej!
Za nas wszystkie trzymam kciuki :-)
witaj przykro mi z powodu Twojej straty

Czekam na betę,według usg też coś że ciąża młodsza ,że nie w tym miejscu,tylko że oni to usg też mają do dupy :( ku*wa osiwieję,czy ja nie mogę mieć nudnej ciąży!!!!!!

Ja w mojej ciąży tez tak świrowalam i wiem ze nigdy tak juz nie bede, bo dosłownie dostawałam z głowa! Nie mamy wplywu na to co sie stanie na początku ciąży, żaden duphaston nie pomoże jeśli ma sie cos stać to i tak sie stanie. Moja ciąża zatrzymała sie Ok 7 tyg, a dowiedziałam sie o tym w 11 bo tylko przez dupka nie zaczęłam ronić, on podtrzymywał nierozwijajacy sie zarodek. Tez miałam taki stan ze poczułam jak odeszły mi wszystkie objawy momentalnie, śniło mi sie ze zaczęłam krwawić. Kazdy mnie uspokajał, ze to normalne ze raz sie czuje cycki, raz nie i tak w kółko. A prawda jest taka, ze kobieta sama podświadomie wie, ona to czuje!! Ja to pisze ku przestrodze, bo uważam, ze to co mi sie przytrafiło w dużym stopniu spowodował nieustający stres. Czułam sie jakbym permanentnie zawał miała.
Dziewczyny naprawdę, spokój ducha i relax, ja to doskonale rozumiem, bo przechodziłam taka walkę wewnętrzna ze samą sobą.. Na tym etapie ciąże sa w rękach...nie wiem Boga? Tylko każda zada sobie teraz pytanie, ze co to za Bóg co daje i zabiera.. [emoji17]

Zgadzam sie. Ja w pewnym momencie przestalam sie czuc w ciazy. Mnie uspokajali ze nie musze miec objawow i wszystko jest dobrze. A ja tam gdzies w srodku czulam ze nie jest. I dwa dni przed wizytą wydawalo mi sie jakby mi sie brzuch zmniejszyl trochę. A jak sie do lekarz wybieralam to mi sie wyglad piersi nie podobal. Tak jakby mniej napiete byly. Moj maz mowil ze panikuje a ja takie przeczucie mialam .

no się nie zawiodłam- beta wyszla negatywna, ciąży nie ma. @była pewnie skąpa przez stres itp,. zakupilam testy owulacyjne i bierzemy sie do roboty z mężem. :D

reklama
Beti, a kiedy TY robiłaś poprzednią betę? Bedziesz miała jakieś dobre porównanie? Bete Ci robią w szpitalu id razu tak? I bedziesz miała wynik?
Z tą wielkością pęcherzyka i wiekiem ciązy jest na początku różnie, nie zawsze równo z terminem wg OM.
A co mówili po usg?
Mania, to kciuki trzymam za kolejny cykl!!!

Do góry