reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
dziewczyny, powiedzcie mi czy acard/clexane mialyscie przepisamy po jakichs badaniach? I czy to wychodzi z immunologii? oswieccie mnie, bo ja o tym nie slyszalam, na razie biore naltrexon, dostalam go na 3 msce...beti kochana trzymam kciuki za ciebie z calej sily, badz dzielna, lez duzo i bierz leki tak jak napisaly dziewczyny! wszystko bedzie dobrze, musi byc!!!

Migduch, Acard, clexane, encorton i zwiększone dawki progesteronu (tzw żelazny zestaw) lekarze przepisują najczęściej po kilku poronieniach pod rząd. Acard i clexane rozrzedzają krew więc dobrze wpływają na przepływy, encoron to steryd który zapobiega odrzucaniu zarodka przez organizm.
Ja robiłam badania m.in. na zespół antyfosfolipidowy (antykoagulant tocznia i przeciwciała kardiolipinowe w klasie IgG i IgM i w jednej klasie wyszedł mi zły wynik stąd od razu dostałam clexane w ciąży.
Beti39, jak tam? O której wyniki bety? Masz zwolnienie?

Witam Resztę Dziewcząt!!!!! :-)

Witam i ja. Dziś dla rozrywki zrobilam test bo mam jeszcze 5. Ten niby czułości 10 ktory nic nie pokazywał przy ponad 30 i jedt tłusta krecha z nie porannego moczu. Zresztą dziś zrobiłam rano kawkę i nie wypiłam. .. wczoraj piłam i było ok. A dziś po prostu nie mogę. . Zresztą nie wiem czy nie wkrecam ale chyba mnie lekko mdli... no zobaczymy co dalej ale objawy dodają wiary
:-)
Beti ja też czekam na wieści!

To był 4t0d nic nie bylo widać. Chociaż dr twierdził ze pozamaciczna wykluczona, nie wiem na jakiej podstawie. Sprawdzał jakąś pulsacje na tetnicach i mowil ze powyżej 3 wzrasta ryzyko poronienia ale było 2 wiec ok.
W ciąży z córa bylam kolo 5t3d i był sam pęcherzyk a za tydzień wszystko bylo widać. Ale etedy owu chyba byla okolo 20 dc. Nie wiem dokładnie bo nie monitorowana byłam.

Mi w srode wyjdzie 4t6d,i sie zastanawiam czy coś bedzie widać,tak czy tak muszę iść bo duphaston mi sie konczy :(

Matko dziewczyny, ależ tu się dzieje :) nie pamiętam kiedy ostatnio tyle postów dziennie się tu pojawiało hehe ;)
Co do serduszka, u mnie było widoczne w 5t5d wg usg ale to sprawa indywidualna, wszystko zależy od tego kiedy dokładnie było zagnieżdżenie :) bo do niego może dojść nawet do 12dpo z tego co kojarzę :)

reklama
Do góry