reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Zapominajka jak Martosi podskoczy rano tempka to będzie testować;-)
MartOocha ja także nigdy nie byłam cierpliwa i wiem że miałabym podejście dokładnie takie samo jak Ty :tak:
A o szyjce zaczynam trochę czytać, bo zastanawiam się powoli (pod kątem porodu), czy jestem w stanie "sprawdzić" czy jest rozwarcie :-p
W szkole rodzenia mówili żeby za wcześnie nie jechać do szpitala, bo stres potrafi zblokować produkcję oksytocyny i może zblokować poród, więc jestem ciekawa, czy jak spróbuję badać szyjkę i "nauczę się" jaka jest teraz, to czy w razie czego będę potrafiła ocenić czy zaczęło się robić rozwarcie.

reklama
No ja od dziś już biorę tabletki na regulacje cyklu :-D 28 tabletek +/- 7dni na okres... Wyliczyłam że wyjdzie coś po 20 lipca ale muszę się umówić do 14dc na te badanie hsg i starania chyba odpadną no i zależy jak badania wyjdą

Danutaski kochanie, nie panikuj... porodu sie nie da przeoczyc, a skad bedziesz wiedziala... to sie wie i juz :-D
z szyjka nie kombinuj, bo jeszcze Ci sie jakas infekcja wda i dopiero bedzie... pojedziesz jak poleci czop albo wody zaczna odchodzic, a tego sie nie da niezauwazyc ;-) czekamy na fotki Kropeczki Niny i oby wiecej tak dobrych wiadomosci :-)))

Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny:)
nakupiliśmy mebli i innych cudów i miałam sporo zajęć - za to zero czasu.... a i tak nie skończone, no i malowanie mnie czeka w przyszłym tygodniu:)
ale najważniejsze że jest co robić.... i nie ma czasu na rozmyślanie!

Wczoraj odebrałam wynik histopatologii - w sumie nic nowego nie wniósł, tak jak myślałam.... Jedynie napisali : płeć nieznana, a bezpośrednio po porodzie położna stwierdziła: chłopak.... tak więc sama już nie wiem....

W poniedziałek wizyta u gin, to będzie równy miesiąc od wywołania porodu.... Ciekawe jak moja macica się ma i jaki plan dla nas...

Myszka2829 ja się nie boję że "przeoczę poród" ;-)
Ja tylko nie chcę jechać do szpitala zbyt wcześnie, się nasłuchałam o skurczach przepowiadających, a tutaj nastraszyli że jak raz Cię przyjmą na porodówkę to już Cię nie wypuszczą :eek: bo tak robią w naszym szpitalu. Wizja siedzenia tydzień (bo za wcześnie pojadę) odpada.
Dużo kobiet bada sobie szyjkę i nic się nie dzieje, jak ręcę się myje przed badaniem to myślę że jest małe prawdopodobieństwo zaszkodzenia sobie.
Butterfly21 to musisz w takim razie uzbroić się w trochę cierpliwości.
Zapominajka szkoda że @ przyszła, że to nie fasolka, no ale skoro fasolki nie było to dobrze że już nie musisz dłużej czekać na @.
MartOocha jeszcze nic nie jest przesądzone, musisz uzbroić się w odrobinę cierpliwości, tempka w najbliżsyzch dniach powinna pokazać co i jak.
Gatto nie ma bata, to musi być ciąża !! Leć po test !!!! Czekam z niecierpliwością na Twoją wypowiedź!!!

reklama
Danutaski ja z Tomciem pojechalam 5 dni po terminie mimo, ze nic sie nie dzialo... na lutowkach tez byly dziewczyny, ktore nie chcialy jechac zbyt wczesnie, obawialy sie ze paniki narobia itd. z tego co doczytalam zadna nie pojechala z przepowiadajacymi, wszystkie wylapaly "ze to juz", wiec niby dlaczego Ty mialabys sie pomylic?? Moze i faktycznie wiele kobiet robi samobadanie, ale ja jednak jestem sceptycznie do tego nastawiona... lekarzami nie jestesmy, a dolozyc sobie ewentualnych problemow to ja dziekuje ;-) starczy mi to co mam :-D
Najlepiej w tej kwestii podpytac lekarza i jesli potwierdzi brak ryzyka to moze i podpowie jak rozpoznac skracanie ;-) choc czasami szyjka skraca sie na dlugo przed porodem i nic sie nie dzieje, a czasami (jak u mnie w trakcie porodu, doktor po badaniu stwierdzil ze jeszcze do rana poleze... a nastepny skurcz i wszystko bylo gotowe). Obys i Ty miala taki porod jak moj z Tomaszkiem &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Gatto test, chcemy test &&&&&&&&&&& i do tego pozytywny :-)

Ostatnia edycja:
Do góry