reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
coli sama nie wiem kiedy powinnam testować.. testy rbiłam od 11 do 18dc i cały czas kreska była podobnego koloru wydaje mi się że najciemniejsza była 13 dcwięc jeśli owu by była 13 14dc to w piątek jest 28dc więc teoretycznie mogło by już coś widać.... ale ja sie boję i nie wiem czy nie stchórzę...

kamkaz i jak sytuacja??&&&&&& trzymam i cały czas myślę o tobie:* musi być dobrze

Bafinko trzymam kciuki &&&& jest coś prawdy w tym co dziewczyny piszą, mojej kuzynki córka też "wyczuła" braciszka w brzuchu zanim oni o tym wiedzieli :-)

Kamkaz oj, ile Ty się biedna nastresujesz :-( ale wszystko musi być dobrze, nie ma innej opcji!! Daj znać co tam po wizycie.

Rozmaryn ja, podobnie jak chciejka, też się uśmiechnęłam do siebie jak to o tym mężu przeczytałam :-D najważniejsze, że synuś już po i wszystko jest dobrze.

Bluecaat zdrówka!

Marcepanek nawet sobie nie wyobrażasz jak ja się cieszę z Twojego szczęścia. Cuudownie. Gratuluję kochana i trzymam mocno kciuki za nudne 9 miesięcy.

Ja też po wizycie. Miałam usg i wymaz pobierany. Na usg nie widać żadnego krwawienia a te resztki to krew z wtorku. Szyjka długa ale lekarka nie wyklucza że nie trzeba będzie założyć szwu albo pesser. No ale zobaczymy i trzeba być czujnym. Dostałam probiotyk i antybiotyk więc powinno być lepiej. No i leżeć. Lekarka nie kazała leżeć non stop ale dużo w ciągu dnia no i oszczędzać się. Na dodatek w nocy zaczął pobolewać mnie ząb. Prawdo podobnie jest to 8 górna i tylko do wyrwania. Lekarka mówi żeby lepiej wyrwać, bo kto wie czy się tam ropa nie zbiera a nie chcemy mieć jakiejś infekcji a nie daj Boże dziecko. Tak więc zaraz zapisuje się do dentysty.

Marcepanek cudowne wieści przynosisz
Kamkaz dobrze że jest dobrze a będzie jeszcze lepiej- zobaczysz!

Już byłam u moich pracodawców, nie było tak strasznie jak myślałam i wracam w przyszły piątek. Trochę do bani jest to że teraz będę pracować na 3 zmiany ale z drugiej strony będę miała mniej pracy i będzie mniejsze ciśnienie a przynajmniej mam taką nadzieję noi z kasą będzie trochę mniej ale jakoś to przeżyję.

Marcepanek gratuluje :-))

Kamkaz ciesze sie ze to nic poważnego. Teraz bedziesz monitorowana częściej takze bedziesz miala wszystko pod kontrola :)

Rozmaryn czemu az na 3 zmiany.

My po wizycie. Mała ma 2.5 kg. Wszystko okej :)

Kamkaz ,rozmaryn ,sysiq DZIEKUJE :)

Strach był ogromny ,ale jak tylko przyłożyła głowice USG od razu pokazał się bąbelek a mi łzy w oczach stanęły.
Kochane żebyście wszystkie mogły poczuć to co ja dzisiaj. Każda z was zasługuje na to szczescie. I nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo pragnę tego i dla was.

Kamkaz ja tez miałam krwawienia i wiem jaki to strach. Szczescie jednak ze z maluchem wszystko ok.

Sysiq to juz duża dziewczynka jeszcze troche i przywitasz ja na świecie :)

Rozmaryn ciesze sie ze chociaż w pracy sie ułożyło.

Bafinka testuj jutro. Zawsze mozna za 3dni powtórzyć. Przypominam że mi teraz pierwszy tez wyszedł negatywny.

A na koniec to moj bąbelek ;)
Zobacz załącznik 700886

reklama
Bafinka ja na Twoim miejscu skoczyłabym dziś po testy i testowała jutro i przez wekend z porannego moczu.

Marcepanek, gratulacje :) super wieści. Mały człowieczek a nie bąbelek :D

Kamkaz, nie zazdroszczę tego zęba. Podobno bardzo często się coś dzieje w ciąży. Ja na szczęście póki co nic i mam nadzieję, że już tak zostanie bo nie przepadam za dentystami... Oszczędzaj się kochana, nie ma Co robić z siebie bohaterki. Niech tam teraz wszyscy nad Tobą skaczą :)

Sysiq no to ładnie mała waży. Pewnie będzie miała trochę ponad 3kg przy porodzie. Mi się marzy żeby mój mały miał 3-3,5kg bo to chyba tak w sam raz a no i ciuszków dużo mam 56 więc szkoda jakby się nie przydały ;) ja byłam na wizycie tydzień temu i mały miał 1340g. Ale najważniejsze żeby bobas był zdrowy i poród odbył się bez komplikacji. Wszystko już gotowe? Wózek, łóżeczko, fotelik, ciuszki?

Ostatnia edycja:
Do góry