reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
coli sama nie wiem kiedy powinnam testować.. testy rbiłam od 11 do 18dc i cały czas kreska była podobnego koloru wydaje mi się że najciemniejsza była 13 dcwięc jeśli owu by była 13 14dc to w piątek jest 28dc więc teoretycznie mogło by już coś widać.... ale ja sie boję i nie wiem czy nie stchórzę...

kamkaz i jak sytuacja??&&&&&& trzymam i cały czas myślę o tobie:* musi być dobrze

Bafinko trzymam kciuki &&&& jest coś prawdy w tym co dziewczyny piszą, mojej kuzynki córka też "wyczuła" braciszka w brzuchu zanim oni o tym wiedzieli :-)

Kamkaz oj, ile Ty się biedna nastresujesz :-( ale wszystko musi być dobrze, nie ma innej opcji!! Daj znać co tam po wizycie.

Rozmaryn ja, podobnie jak chciejka, też się uśmiechnęłam do siebie jak to o tym mężu przeczytałam :-D najważniejsze, że synuś już po i wszystko jest dobrze.

Bluecaat zdrówka!

Marcepanek nawet sobie nie wyobrażasz jak ja się cieszę z Twojego szczęścia. Cuudownie. Gratuluję kochana i trzymam mocno kciuki za nudne 9 miesięcy.

Ja też po wizycie. Miałam usg i wymaz pobierany. Na usg nie widać żadnego krwawienia a te resztki to krew z wtorku. Szyjka długa ale lekarka nie wyklucza że nie trzeba będzie założyć szwu albo pesser. No ale zobaczymy i trzeba być czujnym. Dostałam probiotyk i antybiotyk więc powinno być lepiej. No i leżeć. Lekarka nie kazała leżeć non stop ale dużo w ciągu dnia no i oszczędzać się. Na dodatek w nocy zaczął pobolewać mnie ząb. Prawdo podobnie jest to 8 górna i tylko do wyrwania. Lekarka mówi żeby lepiej wyrwać, bo kto wie czy się tam ropa nie zbiera a nie chcemy mieć jakiejś infekcji a nie daj Boże dziecko. Tak więc zaraz zapisuje się do dentysty.

Marcepanek cudowne wieści przynosisz
Kamkaz dobrze że jest dobrze a będzie jeszcze lepiej- zobaczysz!

Już byłam u moich pracodawców, nie było tak strasznie jak myślałam i wracam w przyszły piątek. Trochę do bani jest to że teraz będę pracować na 3 zmiany ale z drugiej strony będę miała mniej pracy i będzie mniejsze ciśnienie a przynajmniej mam taką nadzieję noi z kasą będzie trochę mniej ale jakoś to przeżyję.

Marcepanek gratuluje :-))

Kamkaz ciesze sie ze to nic poważnego. Teraz bedziesz monitorowana częściej takze bedziesz miala wszystko pod kontrola :)

Rozmaryn czemu az na 3 zmiany.

My po wizycie. Mała ma 2.5 kg. Wszystko okej :)

Kamkaz ,rozmaryn ,sysiq DZIEKUJE :)

Strach był ogromny ,ale jak tylko przyłożyła głowice USG od razu pokazał się bąbelek a mi łzy w oczach stanęły.
Kochane żebyście wszystkie mogły poczuć to co ja dzisiaj. Każda z was zasługuje na to szczescie. I nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo pragnę tego i dla was.

Kamkaz ja tez miałam krwawienia i wiem jaki to strach. Szczescie jednak ze z maluchem wszystko ok.

Sysiq to juz duża dziewczynka jeszcze troche i przywitasz ja na świecie :)

Rozmaryn ciesze sie ze chociaż w pracy sie ułożyło.

Bafinka testuj jutro. Zawsze mozna za 3dni powtórzyć. Przypominam że mi teraz pierwszy tez wyszedł negatywny.

A na koniec to moj bąbelek ;)
Zobacz załącznik 700886

reklama
Bafinka ja na Twoim miejscu skoczyłabym dziś po testy i testowała jutro i przez wekend z porannego moczu.

Marcepanek, gratulacje :) super wieści. Mały człowieczek a nie bąbelek :D

Kamkaz, nie zazdroszczę tego zęba. Podobno bardzo często się coś dzieje w ciąży. Ja na szczęście póki co nic i mam nadzieję, że już tak zostanie bo nie przepadam za dentystami... Oszczędzaj się kochana, nie ma Co robić z siebie bohaterki. Niech tam teraz wszyscy nad Tobą skaczą :)

Sysiq no to ładnie mała waży. Pewnie będzie miała trochę ponad 3kg przy porodzie. Mi się marzy żeby mój mały miał 3-3,5kg bo to chyba tak w sam raz a no i ciuszków dużo mam 56 więc szkoda jakby się nie przydały ;) ja byłam na wizycie tydzień temu i mały miał 1340g. Ale najważniejsze żeby bobas był zdrowy i poród odbył się bez komplikacji. Wszystko już gotowe? Wózek, łóżeczko, fotelik, ciuszki?

Ostatnia edycja:
Do góry