reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Nanuliko- to po prostu OKROPNE co Tobie się przydarzyło :no:. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co musiałaś przejść.. Oczywiście serdecznie zapraszamy Cie do naszego grona.. Każda z nas straciła tutaj maleństwo. Staramy się 'oswoić; z tym wszystkim i 'ruszyc dalej'.
Ja straciłam maluszka w 9tc (serduszko przestało bić). Było to 09.11.11.
Teraz staram się o kolejnego malucha.. czuję się już dobrze..pełna sił i optymizmu :tak:.

reklama
Dziewczyny, czy wy też po wynikach histopatologicznych spodziewałyście się więcej?
Ja muszę przyznać, że na żadne z pytań mi nie odpowiedziały...

mnie ginek uprzedził,że w 99% przypadków nic te badania nie wykrywają.
Jak kobieta choruje na jakąs poważną chorobę to wtedy takie badanie może to wykryć..

Dziewczyny, czy wy też po wynikach histopatologicznych spodziewałyście się więcej?
Ja muszę przyznać, że na żadne z pytań mi nie odpowiedziały...

Ja szczerze mówiąc też po histopatologii nie spodziewam się cudów i nowej mega wiedzy.... Lekarze w klinice mi powiedzieli że one jedynie wskażą czy coś jeszcze z maluszkiem było nie tak (poza tym co stwierdzili lekarze po usg)...

Gin moja jednak kazała nam się zgłosić z tymi wynikami więc idziemy w przyszłym tyg.... Ma nas skierować do poradni genetycznej...
W międzyczasie jednak zdecydowaliśmy z Moim S. że nawet jeśli te badania będą długo trwały (ponoć terminy są straszne jeśli chodzi o genetykę) to i tak zdecydujemy się na starania.... Badania owszem, zrobimy ale nie zamierzam czekać 1,5 roku tylko po to żeby być może nic się nie dowiedzieć.... Lekarze stwierdzili że mam 95% szans na urodzenie zdrowej dzidzi.... To co się nam zdarzyło było wadą rozwojową a nie genetyczną.... Jak to oni mówią? "Po prostu mieliście Państwo pecha"... Teraz łykam już kwas foliowy 5mg (a nie 0,4 standardowe) - wyczytałam i dowiedziałam się od lekarzy w szpitalu że są większe dawki, wcześniej nigdy się nad tym nie zastanawiałam..... Ponoć jest nawet 15mg, nic no póki co łykam 5 a zapytam ginkę co i jak....
ehhh to życie... zastanawiam się czasami za co mnie tak pokarało, kochamy się z S. na maxa!!! Na maxa chcemy tego dziecka a tu takie rzeczy.... Dzięki S. mam jednak siłę do walki o kolejne bobo - wiem tylko że będę schizować i panikować jak już się uda zajść.... Już w tej ciąży miałam złe sny i inne cudowne ataki paniki że "coś jest nie tak"....

czesc Laseczki ponownie :-)

Witaj Nanulika strasznie mi przykro
[*]
[*] dla Twoich Anioleczkow

no wiec tak, zrobilam test i jest... negatywny... ale nie robilam po nocy (za to nie sikalam prawie 6 godz wiec chyba odpowiednio dlugo??) i za cholere nie wiem jaka ma czulosc
no nic jak @ nie przyjdzie do piatku to powtorze tym razem z rana ;-)

Ostatnia edycja:
wlasnie sie doczytalam, ze jeszcze do tego powinien tester byc moczony przez minimum 10 sekund... wiec zle go zrobilam :-D
15 max
w piatek powtorze o ile @ nie przyjdzie

reklama
Do góry