reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Czesc kochane.
Mam pytanie z racji ze to mój pierwszy cykl starań po poronieniu... Robiłam badanie progesteronu dziś 8 dni po owu. Mój wynik jest taki 7.60 czy ktoś.może powiedzieć mi czy mogło nie być owu u mnie? Bo czytałam.że powinien być wynik.pow 10 a ten poniżej 3 oznacza ze owu nie było ja poniżej trzech nie mam... Do @ zostało mi 7dni Ale brzuch mnie boli i myślę czy jeśli np sie udało nie powinnam.w razie czego pójść już do lekarza na wszelki wypadek z wynikiem i może mi da Luteine czy cos...ktoś pomoże?

reklama
Martocha nas wszystkie tutaj bardzo poruszyła ta informacja o odejściu Juleczka. Wszystkie modlimy się za Pietruchę. Macie może jakieś informacje jak Ona sie trzyma?

Joawa głowa do góry. Bardzo często pojawiają sie torbiele. Moja bratowa chciała zacząć starania i poszła do gina i okazało się że torbiel no ii też musieli odłożyć starania ale dostała tabletki odczekali 3 miesiące no i po 2 miesiacach zaszła w ciążę a Michasia ma teraz już 4,5 miesiąca. Będzie dobrze zobaczysz

Ewel niestety ja nie pomogę w tych wynikach. Nie jestem pewna co do wyników.

Ostatnia edycja:
Ania_kropla spokojnie, moja pierwsza beta była niecałe 14, a po trzech dniach 53 a jak widać ciąża rozwija się ok, także spokojnie :tak:

Agaaawa cudna pościel!

Martoocha super, że na wizycie wszystko dobrze:tak: bardzo się cieszę:tak: a skoro ciąża starsza to nie było za późno na wszystkie te pomiary, które robią podczas prenatalnych?

Joawa niestety torbiele pojawiają się często... Mam nadzieję, że wchłonie się sama!

Ewel według tych norm, które masz na wyniku wszystko jest ok, wynik odpowiada fazie lutealnej i moim zdaniem potwierdza owulację. Ale to tylko moje zdanie na podstawie tych norm, które masz w wyniku. oczywiście możesz iść po luteinę jeśli ma Cię to uspokoić ale nie powiedziane że lekarz przepisze bo jeśli się udało to i tak jeszcze za wcześnie by coś zobaczyć... ja duphaston brałam dopiero po pozytywnej becie.

Martoocha super wieści! Duzy dzidzius! To chyba te moje fluidki łapalas, a nie od Rurki różowe:)) hehe...

Ania, Natka, Martoocha, Michalina, colly - haha u Was wszystkich tak szybko zleci ta ciaza jak i u mnie, zobaczycie. Szczególnie końcówka szybko leci.

Jawa nie zamartwiaj sie torbielką, zniknie za chwilkę. Tak miało byc kochana. Ale jak juz wszystko bedzie pieknie gotowe, to raz dwa i szybciutko zobaczysz II. &&&&&&&&&&

Dzięki dziewczyny...nie znam się na progesteronie ale jak czytam to że niby najlepiej jak jest około 10 i więcej i też wynik może być nie miarodajny bo progesteron wzrasta w ciągu dnia kilka razy.... Pójdę do lekarza jednak

Lekarz powiedział że w ostatniej chwili przyszłam;-)- a ja po prostu czekałam długo na wizytę do niego..
Agaawa- no fluidki raczej niebieskie.. ale czekamy cierpliwie na połówkowe z płcią..

Dziewczyny czy można w ciazy smarować się vickiem? Głowa mi pęka i zatoki i migrena aż wymiotuje, zaraz nią walne w mur:(
pisze na ulotce żeby konsultować z lekarzem, już sama nie wiem

Wydaje mi się że ok..a Amol to już prawie na 100%..no bo jak może zaszkodzić? Nie można rozgrzewać tylko brzucha i okolic z tego co wiem..
polecam 'parówy'.. w garku zagotowujesz małą ilość wody, wlewasz parę kropli amolu..ręcznik na głowę i delikatnie wdychasz powietrze nosem a wydychasz ustami.. tylko delikatnie żebyś się nie poparzyła.. Ja tak robiłam miesiąc temu przy chorych zatokach

reklama
Aniu nie wiem jak z vickiem, ale nie sądzę, żeby miał zaszkodzić, a jeśli nie masz nic do inhalacji to wsyp zwykłą sól, tylko nie znam proporcji, ale na necie można znaleźć, z migreną gorzej, mnie się zaczęła po porodzie, pamiętam jak nie wykąpałam małej (a naprawdę wtedy była mała) bo się słaniałam z bólu, tylko przebrałam, cyc i do łóżeczka a dziecko chyba wyczuło, że z mamą coś nie tak i grzecznie zasnęła... a wspominam o tym, bo nie chciałam brać nic p/bólowego i w końcu nie wzięłam... zwymiotowałam pierwszy raz w życiu z bólu głowy i poszłam spać...

a obecnie czuję się dobrze, zupełnie jeszcze nie ciążowo, byłam dziś na drugiej becie ale wynik dop jutro...

Ewel ja też się ciągle zastanawiałam, czy już od owu nie powinnam brać progesteronu, ale mój gin powiedział, że dop jak zobaczę dwie kreski to mam zacząć brać duphaston, który mi został po #

Do góry