reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Witajcie kochane :happy:

Ewel dobre pytanie. Też jestem ciekawa :tak:

Chciejka koniecznie do lekarza się wybierz. Może poczytaj w sieci,czy nie masz w okolicy dobrego specjalisty który przyjmuje i w szpitalu i prywatnie? U mnie koleżanki jeździły do polskich ginow w Londynie,a okazuje się,że mamy taki skarb pod nosem ;-)

Motylkowa ja juz przed 4 cc przekopalam całą sieć odnośnie tych ilości i przerw pomiędzy cc. Wiele razy na stronach brytyjskich,amerykańskich i australijskich czytałam właśnie, że czas nic nie daje. Że nic tu nie da kolejny rok. Różnica największa jest tylko pomiędzy I i II cięciem. Z każdym kolejnym ryzyko juz jest takie samo jak przy II. Przyznam, że mój doktor jako pierwszy potwierdził tę teorię. Ja oczywiście ciągle o tym myślę,ale ufam mu bardzo. Przyrośnięte łożysko może się zdarzyć nawet w I ciąży. Zabiegi na macicy zwiększają oczywiście ryzyko,ale nie jest to tylko jedyna tego przyczyna. Ja osobiście powiedziałam,że jeśli okaże się,że mam w kolejnej ciąży łożysko przyrośnięte,to mają od razu usunąć macice. To będzie moje ostatnie dziecko,bez względu na wszystko :sorry:

Anncka kochana, oczywiście że o Was nie zapomnę! No coś Ty :happy: Dziękuję za pamięć o nas!

Colly dobrze piszesz. Niektórzy nawet mimo bardzo szczerych chęci nie umieją dać wsparcia po stracie. Ja choć mam cudownego męża, przyjaciół, mamę i masę znajomych,to i tak chwilami jestem z obawami całkiem sama :sorry:

Ania napisz jak u Ciebie?

Kochane, cała ekipę serdecznie pozdrawiam i życzę Wam miłego weekendu :happy:

Właśnie 30zl prawie na 20dni a w składzie maja 2 składniki w tym folik tylko większa dawka niż w 1 tabletce foliku ja średnio wierze w suplementy cos tam dają Ale bez przesady cudów nie zdzialaja

90_natka a bez pco nie można brać? Oj tak drogi jest. Jak pytałam w aptece to powiedziała mi coś kobieta ok 70 zł a wczoraj na ceneo znalazłam aptekę i wysylką za 2 opakowania tyle zapłaciłam. W jednym opakowaniu jest tylko 20 saszetek.

Ewel kojarzyłam nawet, że koło 50 kosztuje także miło mnie zaskoczyłaś jak napisałaś że 30:-) ale wiem też że zdarza się że lekarze zalecają dwie saszetki dziennie więc tak czy siak cena jak dla mnie niemała choć sama zastanawiałam się z rok temu czy jednak nie spróbować.

Magda miłego weekendu :-)

Kwiatuszekk23 pewnie można brać :-) choć spotkałam się raczej z tym że dziewczyny próbowały z nim właśnie przy PCO bo wtedy ma największą skuteczność (chyba nawet na ich sttonie kiedyś był artykuł o tym).

Ostatnia edycja:
90 natka bardzo Ci dziękuję za te informacje, podpowiem to mojemu ginkowi :)

INOFOLIC ja brałam i tak jak już pisałam , zaszłam w 1 cyklu. Podobno suplement diety, ale ja miałam pić 2 saszetki dziennie, a to juz niby działa jak lek..hmm sama nie wiem, ale na pewno nie zaszkodzi. Tylko owszem dość drogi.

chciejka współczuje ci tych plamień ja sama też plamiłam ponad miesiąc wiec znam tn ból idź do ginekologa napewno znajdzie przyczyne a ty nie będziesz sie męczyć....

kwiatuszek ja po INOFOLICU zaszłam w pierwszym cyklu w stacjonarnej aptece zapłaciłam za 2 dudełka troche ponad 90 zł ale sie udało.. mi gin kazał brać 2 saszetki chociaż na pudełku jest żeby brać jedną.... bardzo dobrze sie po nim czułąm owulka się przyśpieszyła zawsze miałam ok 20dc a po nim w 16dc także super ja od nowego cyklu też będe brać..

ania i jak u ciebie??? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a ja dziś 31 dzień po zabiegu @ nadal nie ma nawet nie czuję sie na nią.. pare dni bolały mnie sutki ale już ustał ból za to wczoraj tak mnie cos bolała na samym dole jakby w szyjce ze juz myślałam że coś złego sie dzieje.. al z pół godz i ból przeszedł i znowu jest wszystko ok... nie wytrzymałam i zrobiłam test oczywiście I krecha i dobrze bo to przecież za wcześnie na ciąże.... nienawidzę czekać.. od ppiątku wracam do pracy to czas szybciej będzie leciał...

Ja nie brałam infolicu a folik i zaszlam w 2 cyklu suplementy nie działają od razu też pewnie trzeba je brać co najmniej kilka miesięcy jak zalecają z foilikiem już 3 ms c przed planowana ciaza

reklama
ewel nie wiesz we wszystko co czytasz.. na tym form odkąd ja jestem to juz z 3 dziewczyny zaszły więc ja uważam ze działa... pomaga w stymulacji cyklu ale cudów też nie ma co sie spodziewać to tylko suplement;-)

Do góry