reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

malgonia ja tez nic nie czulam, tylko bol przy karmieniu, ale cucow, bylam na morfinie, ale jakis przeciwbolowych tez, popros o leki przeciwbolowe, mozna! Jak karmisz, popros i juz!
na pocieszenie, minie niedlugo:tak:

reklama
Mi położna powiedziała ( jak zobaczyła mnie biegającą po korytarzu 10 h po cesarce), że niektóre kobiety lepiej 'przyswajają' leki przeciwbólowe i lepiej na nie działają.. bo ja mam mega niski próg bólu- nie to że taki kozak byłam:-p.
Tak samo jak na niektórych działa APAP a na niektórych nie..

Ozila u nas połozne nie dawały dziecka do karmienia jak brałas przeciwbólowe albo trzeba odczekac 3 godziny po leku i wtedy mozna karmic, fajnie ze morfine u was podaja u nas Ketonal w zastrzyku.

Dasz rade , tak jak któras pisała tego sie nie da przeskoczyc, trzeba przezyc a potem juz tylko z górki..

Michalina no ja wiem ze wczesniej mozna oczywiscie ze tak ale ryzyko jest, kolezanka teraz miała 2 cc , jej synek ma 16 miesiecy, poł roku po 1 cc zaszła. ale nie powiem lekarz ja ochrzanił, i bardzo jej pilnował zeby nic sie nie stało, czestsze wizyty i wogóle.
hmmm.. zasiałas we mnie chec posiadania drugiego dziecka szybciej.. pomyslimy :D

O tak-dziecko to jazda bez trzymanki... a dwójka... łaaaa.... to będzie musiał być hardcore :)))

Motylkowa ja gneralnie do końca nie planowałam tak szybko, ale dzidzia sama się zdecydowała :D

Lekarz nawet mocno nie krzyczał, ale mówił, że po 26 tc częstsze kontrole blizny no i sugeruje cc.

martoocha a jak Ty się czujesz w ogole? któego masz ta wizyte - w przyszłym tygodniu? ja wiem,że Ty starasz się nie myslec o tym, ale ja mysle;))))))))))))

Michalinko- USG 16 stego grudnia. Czuję się..różnie;-). Ale mniej mam nudności i wymiotów (nie wkręcam sie czy to dobrze czy źle- olewam rozkminianie:-p) ..bardziej czuję zmęczenie i doskwiera mi ból głowy (ciśnienie mam ok). Cycki nie bolą..oponka pod pępkiem pojawiła się parę dni temu:szok:. Jestem w szoku..bo jak się okaże że to przez ciążę to ja takie coś miałam w 14 tygodniu chyba..

Przez większość czasu nie myślę i się nie stresuję..ale czasami łapie strach- wiadomo..zazwyczaj jak mam chwilę wolnego.

Co do posiadania dziecka to 'jazda bez trzymanki' jest jak dziecko i mama są przeziębione..hardcore! ;) a tak to u nas był0 i jest super.. moje dziecko z tych mało problematycznych..

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja już po wizycie,Kropek jeszcze mały więc serduszka nie ma ale umiejscowiony w dobrym miejscu,leków żadnych nie dostałam zbadali tylko krew na progesteron,bete i witamine b.,w poniedziałek zadzwonią to się dowiem jak wynik.
Kompletnie nie radzę sobie ze stresem,w poczekalni myślałam,że mam zawał tak serce mi waliło i cała się trzęsłam ze strachu...boję się,że sama zaszkodzę dziecku,przed wizytą serduszkową to chyba padnę tam trupem.
w ogóle nie umie się cieszyć,tylko ten strach...

Do góry