reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Sama już nie wiem co mam myśleć na ten temat, bo znajoma położna była w podobnej sytuacji co ja , też straciła dziecko i nie czekała 3 cykle, zaczęła starania od razu i wszystko było ok. Też mi tak zalecała. A z kolei moja gin każe odczekać 3 cykle , ehhh żeby tylko przyszedł już ten @. Dziś jest dopiero 31 dni po zabiegu więc jeszcze mogę nie dostać. Boję się, że znowu będę miała nieregularne cykle jak przed ciążą. O nasze dzieciątko staraliśmy się prawie lata i cholernie boję się, że tm razem też będę musiała tyle czekać... Po prostu płakać mi się chce na to wszystko....

reklama
Kamka ja zabieg miałam na początku marca, pierwsza @ przyszła w drugiej połowie kwietnia a w maju po drugiej @ zaczęliśmy starania. Lekarz dał mi opieprz heh. Ale i tak się nie udaje jak narazie :(

Luxuorius, kamkaz - ja tez miałam zaaawsze problem z rozjechanymi cyklami!!! I tak: pierwsza ciąża owulacja ok 40dnia cyklu po półtora roku starań// druga ciąża - normalny cykl w pierwszym cyklu starań zaszłam! // trzecia -aktualna ciąża owulacja w 38 dniu cyklu - pierwszy cykl starań!! Kamkaz - nie nastawiaj się że znowu będziesz musiała długo się starać - tak naprawdę nie ma na to reguły a po poronieniu często dziewczyny zachodzą szybko w ciążę - ja nie wiem czy to sprawka hormonów, ale już kilka ładnych razy sie o tym przekonałam :tak: także głowa do góry i myślimy pozytywnie!!!!!

Luxuorius - Ty już 7 cykl starań.. ale kochana już w jedną ciążę zaszłaś... więc prędzej czy później zajdziesz i w kolejną :tak: ja wiem, ze chciałbyś już... no ale cóż.... czasem trzeba poczekać.. mam jednak nadzieje, ze ten cykl będzie Twój :tak: i trzymamy kciuki&&&&&

a tu macie porcyjkę fluidków od mojego mega bebzolka :-D dla wszystkich potrzebujących:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rurka no w pierwsza ciążę zaszłam w 7 lub w ósmym cyklu. Bo przypomniało mi się, że w listopadzie miałam przerwę od starań. A w jakimś miesiącu była @ dwa razy, na początku i na końcu i to mi pomyliło potem ilość cykli i nie mogę dojść ile ich było. Kurczę tak próbuje sobie przypomnieć objawy z pierwszej ciąży ciąży i teraz by mi się ból jajników, klucia brzucha i ból brodawek zgadzał. Pierwszy raz od tamtej ciąży bolą mnie brodawki. I to mi daje nadzieję.

Mika - ale smiesznego masz bobasa :) i do tego taki duzy juz :) Tak dlugo czekalysmy na karuzelke... czy znalazlas jeszcze czas na nia przy swoim slodziaku?
I masz racje, nie ma co porownywac swojego dziecka z innymi, bo kazde rozwija sie w innym tempie... jedno robi "to" inne robi "tamto", a sa w tym samym okresie... a przeciez kazdy jest indywidualny....

Magda - ja tez Cie pamietam :) ja takze bede trzymac kciuki za Twoje staranka :) Jak tam Twoje poczynania z fotografia? Bo to chyba Ty (o ile dobrze pamietam) sie tym zajmowalas :)

Wreszcie sie udalo :) Oto moja Księżniczka:
Zobacz załącznik 654994

Carolina, ale Słodkości :) jak tak piszecie o takich maluchach to byłam tydzień temu u takiej malutkiej dziewczynki, ale się jej nanosilam i nakochałam :D i mam takiego cudownego dwulatka w rodzinie i zawsze jak go widzę to kwiczę :D uwielbiam małe dzieci.

reklama
Do góry