reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Wiecie co.....tak sobie analizuję wszystko....
Całą noc bolały mnie wczoraj (.)(.), dziś też mnie pobolewają, do tego rano mnie mdliło więc jakoś tak zaczęłam wierzyć, że ta dzisiejsza beta będzie wysoka. A tutaj taki duży spadek, nic nie rozumiem z tego. W poniedziałek 2349, wtorek 3719 wiec było dobrze do wczoraj, a dziś 2347. To takie dziwne...
Betę mam powtórzyć w piątek ale pójdę też jutro do tej samej firmy ale drugiego punktu pobrań (bo tam już na mnie patrzą jak na nienormalną, że codziennie chodzę ). Wynik będzie nie o godz 10 ale w granicach godz. 15, ale poczekam. Ciekawe ile spadnie...
I tak się zastanawiam, jak to jest że ja zaczęłam odczuwać objawy ciążowe akurat dzis najbardziej jeśli beta spada...Z tego co czytałam na forach to brak objawów jest pierwszym symptomem że coś nie tak...Dobrze myślę???

reklama
Doris &&&& za piatkowa bete, moze jeszcze nic straconego.

Pietrucha ale sobie wojownika wychodowalas, ja wierze ze bedzie dobrze, lezakuj ile wlezie jestesmy z Wami!!

Ameritum wspolczuje dolegliwosci, jeszcz tylko miesiac i Dzidka bedzie z Wami!

Witam nowe dziewczyny, [*] dla Aniolkow.

Doris, jeśli masz pod ręką Luteinę, ja bym zaczeła przyjmować 3x2 dopochwowo. Nie zaszkodzi, a może pomóc, może masz niewydolne ciałko żółte i dlatego beta spada, bo produkuje za mało progesteronu podtrzymującego ciążę. Dodatkowo kwas foliowy (moze dla Ciebie, tak jak i dla mnie standardowa tabletka 0,4mg to za mało, moze trzeba 5mg) i acard, o którym pisały dziewczyny, a najlepiej clexane, bo acard jest na kwasie salicylowym i można na niego mieć uczulenie (ja mam) dlatego mam enoxaparyne z clexanu w zastrzykach, ale to juz musi lekarz przepisać. Kurcze, jeszcze jest czas na włączenie leczenia, ale nie na samo obserwowanie bety, bo poleci... Doris męcz tam jakiegoś lekarza!

pietrucha....uff...:-) odpoczywaj,rób czapeczki i inne piękne rzeczy,zajmij czymkolwiek myśli,niech czas szybko zleci do kolejnego podglądania......a ja zaciska jak mogę&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

galwaygirl powoli się rozglądam za pracą,chce jeszcze w tym roku zacząć.
Mieszkanie z ogrodem można już fajne kupić za 150 tyś€,także jak uda się z pracą to i z mieszkaniem będziemy działać.

ameritum no faktycznie nie normalni Ci orzekający lekarze....ale znasz już datę CC,to już tak nie długo:-)

Ostatnia edycja:
Ametrium to ciekawe która z nas będzie pierwsza. Dziewczyny mogą zakłady robić bo ja SN i termin z połówkowego i z OM na 18. Ale z OM normalnie bym nigdy nie patrzyła. Tamten cykl wyjątkowo książkowy był. Bo ja miałam zawsze 30- 35 a tu wychodzi jakbym miała 27dniowy cykl a tak się nigdy nie zdażało. Więc niby mam przed Tobą ale... a poza tym Piotruś miał 5 dni opóźnienia. Chciał być jeszcze bardziej wyjątkowy i urodziny ma co 4 lata :-D
Aniu a takie ceny są w większym mieście, na obrzeżach czy poza? Bo u nas teraz znów boom na mieszkania i za 150 3 pokojowe z małym ogródkiem to można jedynie na dzielnicy w której Irlandczyka z latarką można szukać no chyba że jest to tzn travellers czy cygan irlandzki. Pietrucha trzymamy kciuki, modlimy się i co tylko chcesz. Wy z Miką się kumplujecie, a Wasze Maluszki mają podobne poczucie humoru zwłaszcza na samym początku kształtowania się.
Doris na razie meliska i rumianek wiadrami, na uspokojenie a do tego jutro goń do lekarza i wymuś te leki o których piszą dziewczyny. Luteina na pewno nie zaszkodzi a kwas foliowy w nadmiarze wydalany jest z organizmu więc pij dużą ilość. Może te majowe dzieci tak mają???

Ameritum, Galwaygirl, ja mam cały zestaw leków, Acard, kwas foliowy, Duphaston i Clexane i wszystko biorę choć miałam już dziś nie brać ale stwierdziłam że jak chcę jutro iść na betę to wezmę jeszcze, Tylko że u mnie nadziei brak już choć z drugiej strony zastanawia mnie tenwielki spadek w ciągu doby, myślałam że beta spada wolniej i ten ból piersi

Piertucha brawo dla Twojego Malenstwa, niech walczy dzielnie, kciuki zaciskam !!!

Nastka witaj, zapalam swiatelko Twoim Aniolkom [*][*][*] , ja cykle mialam takie jak przed # czyli w miare regularne, z tym ze ja na cale szczescie nie mam zadnych problemow zdrowotnych, zycze powodzenia :-)

Ameritum ehh co za lekarze, jeden podwaza opinie drugiego :-/ oby szbko zleciala Ci ta koncowka ciazy i zeby porud przebiegl gladko ;-)

Doris kciukam zeby beta jednak podskoczyla i moze faktycznie zmolestu jakiegos gna o wspomagacze :-/

Doris - trzymam kciuki. Ja bym jednak objawami się nie kierowała... U mnie minęły późno, piersi bolały nawet wtedy gdy wiedziałam że już zaczyna się krwawienie :-( ale ciągle trzeba wierzyć że będzie dobrze!

Pietrucha - maluch walczy!!! &&&&&&

reklama
Pietrusiu
lez, nogi w gore i wypoczywaj, mooocno trzymam kciuki za wojownika/wojowniczke. Bierzesz luteine?

Doris
u mnietez objawy byly jeszcze jak juz dzidzia umarla, bo hormony sa w krow jeszcze przez jakis czas... Czekamy na bete , a leki bierz dalej... Mocno tule

natka
hej kochana, znam Twoja historie i Ciebie/posrednio przez nuuske/ witaj na tym watku. Trzymalam caly czas za Ciebie wtedy w tym trudnym czasie wirtualne kciuki kochana
[*]

Buzka dla wszystkich dziewczyn :**

Do góry