reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ania co sie nie liczy, wszedzie pisza ze jako minimum to sa 3h snu... wiec mamy ladny skok 0,3° !!! ciekawe co tam Lopez wyprawia :-p:-D
to pierwszy cykl pomiarow, wiec nie mam porownania co i jak... sie okarze w praniu ;-)

reklama
Hej!!!
Myszka! widzę ze temp. "pracuje", super!!!
Gatto oj coś mi się wydaje ze w nowej sypialni będą wióry się sypać!!!;-)
Danutaski, Kochająca_mama bardzo mi się podoba wasza wizja!!!:-)

Wiory nie, bo za duzo za nia zaplacilismy!!!!:-p

Ani@k granicę temperatur przestaw z 18dc na 16dc. Dzisiejsza tempka zmierzona 2 godziny później zatem ja bym odjęła równo 2 kreski.Wtaw poprawki i zobaczymy jak wygląda. Granicę masz źle zaznaczoną - różnica przed owulacją a po owulacji musi wynosić 2 kreski minimum, jeżeli wzrost jest mniejszy to uznaje się że nie było owulki a u Ciebie jest wzrost tempki tylko granica źle zaznaczona. Tempkę z 15dc uznałabym za błędny pomiar, a często jest tak że przed samiuteńką owulką tempka spada co pasuje na 16dc - tam wstaw granicę. Jak śluz? Wilgotno czy sucho?

Dzisiaj jak zwykle zalatana, jeszcze na 14tą wizyta u endo.

Myszka :*
Gatto :-D:-D:-) w takim razie rwijcie pierzyny i poduchy!!!;-):-)
Danutaski uwzględniłam na wykresie Twoje podpowiedzi.. dziękuję :*:*:* Powiem tylko ze zszokowałam się widząc "zmainy".. oczywiście pozytywnie się zszokowałam.. i to co napisałaś może tylko potwierdzić mi to co wczoraj przeczytałam w pewnej mądrej książce:tak:

Ani@k , Myszko,
dziękuję Wam kochane za troskę ale póki mogę i czuję się w miarę dobrze to pracuję.
Co prawda pojawiły się ostatnio obrzęki które utrzymują się i zostaną z nami już chyba do końca ciąży, ale poza tym wszystkim czuję się całkiem dobrze.
Jestem już gruba i zaczęłam zawadzać brzuchem no ale taka uroda kobiet w ciąży. W końcu idzie 6 miesiąc.
Poza tym nie oszukujmy się- opłaca mi się jednak pracować niż siedzieć na zwolnieniu.
Jeszcze z miesiąc i przejdę na odpoczynek.
Dam radę :-)

Kochająca_mama nie wiem jaki rodzaj pracy wykonujesz.. ale wiesz że należy Ci się w ciąży 100% pensji? bo nawet siedząc w domu i wypoczywając - pensję dostajesz taką jak byś pracowała (no nie taką samą bo biorą rok do tyłu, więc może być kilka zł. więcej np. ze względów na premie.. itp.) z drugiej strony kolejny miesiąc zleci baaardzo szybko i będziesz na wolnym:tak:

Tak sobie pomyślałam ze chciałabym aby u mnie było wszystko w porzadku jak zajdę w ciążę.. też bym chyba chciała pracować troszkę dłuzej niż ostatnio.. oby, oby!

AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa Myszka!!!! Super!!!! Pewnie się cieszysz?????? Gratulacje!!!!! Warto jednak było zedrzeć stopy, co? Jutro pierwszy dzień pracy????

hehe zdarlam stopy na lataniu od urzedu do urzedu... a prace dostalam od ojca mojego synka kolegi z klasy:-) i jutro jedziemy na kawke, bo wypadaloby sie poznac osobiscie :-)

tu to wyglada tak... masz prace nadadza ci numer i wtedy juz jestes "ktos", jesli z pracy masz niewystarczajaco pieniazka na zycie i oplaty wtedy dostajesz pomoc od miasta/kraju... absurd bo nie majac pracy potrzebujesz znacznie bardziej pomocy, a tu lipa...

no jestem taka szczesliwa i w ogole, ze chyba w nocy to usnac nie bede mogla :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Myszka gratuluje!!!!! Teraz to juz musi sie wszystko poukladac!! Bardzo sie ciesze twoim sukcesem, pamietam jak sama szalalam z radosci jak znalazlam:happy2:Super, super i jeszcze raz super!!!:-)

Do góry