reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Cześć dziewczyny!
Od jakiegoś czasu Was poczytuję i teraz też postanowiłam się odezwać. Ja poroniłam w listopadzie. Ponieważ było to poronienie samoistne bez ingerencji lekarzy to mój gin powiedział, że nie ma przeszkód w ponownych staraniach, ale żeby dla pewności odczekać trzy miesiące. Miałam nadzieję, że w tym miesiącu uda mi się zajść w ciążę (wcześniej jakoś nie wyszło). Niestety w tamtym tygodniu skręciłam nagę. Siedzę teraz w domu z nogą w gipsie, boli okropnie mam doła i nie wiem co robić dalej. Boję się wziąć jakiekolwiek tabletki przeciwbólowe. Z moich wyliczeń wynika, że skręciłam nogę zaraz po owólce. Temperatura skoczyła i nadal jest wysoka, tylko nie wiem czym to jest spowodowane - cyklem czy skręconą nogą. Najgorsze że na pogotowiu miałam robione prześwietlenie (nie dało się inaczej) i teraz nie wiem czy to nie zaszkodzi w przypadku ewentualnej ciąży. Jestem trochę załamana i musiałam się wygadać.

reklama
Dorcia witaj..
[*] dla Aniołka..

W tamtym tygodniu mówisz nogę złamałaś? A który masz dzień cyklu??
Wiesz pewnie że temp. musi się utrzymywać conajmniej przez 18 dni na wyższym poziomie aby oznaczała ze @ nie pojawi się przez kolejne kilka miesięcy..
Gdyby się udało (trzymam kciuki) to na tak wczesnym etaopie ciąży być moze prześwietlneie nie jest groźne.. ale ja lekarzem nie jestem.. :sorry:
Nie martw się na zapas.. ból możesz unicestwić może czymś ziołowym?? albo moze warto zrobić test.. jak ciąża jest (niektóre testy prawdopodobnie 6 dni po zapłodnieniu wykrywają ciążę) to wtedy pytaj lekarza:tak:

DZIECKO PO- NOSPOWE ?? :baffled: PIERWSZE SŁYSZĘ...

ewelka10, CIESZĘ SIĘ ŻE SIĘ WYPOWIEDZIAŁAŚ W TEJ KWESTII BO JA TEŻ CZYTAŁAM I SŁYSZAŁAM O TYM NIE RAZ, ŻE W RAZIE TWARDNIENIA NAJLEPSZA JEST NO-SPA. ZRESZTĄ DUŻO LEKARZY PROPONUJE TEN RODZAJ ZAPOBIEGANIA SKURCZOM.
PÓJDĘ DO LEKARZA TO I TAK MU WSZYSTKO POWIEM.

ewelka,
WŁAŚNIE- A TY DLACZEGO JESZCZE NIE MASZ SUWACZKA?
JA NIE PAMIĘTAM W KTÓRYM TY TYGODNIU JESTEŚ ALE JAK NA MOJE OKO OK. 23.
BO MÓJ MAUSZEK W 19 TYG. MIAŁ OK. 300 GRAM TO TEŻ DUŻY.

NO ALE 500 G TO JUŻ NAPRAWDĘ DZIECIĘ W PEŁNI.
FAJNIE, ŻE WSZYSTKO DOBRZE. TO NAJWAŻNIEJSZE!

JA ZAPOMNIAŁAM WSPOMNIEĆ (PO MOIM OSTATNIM USG ) ZE POPROSIŁAM LEKARZA O ZDJĘCIE , I DOSTAŁAM- AŻ 3 ! PO TO BY POKAZAĆ MĘŻOWI W DOMU....ALE SIĘ UCIESZYŁ...

Ani@k
To był 15dc a teraz jest 21dc. Ja przed prześwietleniem powiedziałam lekarzowi. Odpowiedział mi że postarają się żeby nie zaszkodzić, ale musiałam wyrazić zgodę na piśmie na prześwietlenie. Później jak przypomniałam jeszcze pani która miała robić prześwietlenie to mnie ofuknęła że skoro wyraziłam zgodę to nie mam mieć pretensji.

Dorcia bardzo mi przykro****
nie martw sie tym prześwietleniem, czasami zdarz sie ze kobiety sa już w ciązy i robia rtg i dzieciaczki są zdrowe... uszy do góry... ja mam kolezankę która jak już wiedziała ze jest w ciązy była dwa razy na solarium, bodajże po 10 minut (musiala się opalić bo miała ślub - to jej zdanie) a dziecko jest zdrowiutkie, teraz ma już ponad 4 lata, a przy porodzie ważył ponad 4 kilo - także nie ma reguły... dobrze będzie...

zrobiłam suwaczek!!!!

Kochająca_mama ja też nigdy o takim syndromie, czy jak się o tym wyrazić, nie słyszałam.. :zawstydzona/y: moze niepotrzebnie wspominałam temat no-spy:-(..
Mam nadzieję ze Cię nie rozdrażniłam.. :sorry:
Dorcia jezeli powiedziałaś lekarzom o prawdopodobnej ciąży - napewno zastałaś ubrana w "fartuch ochronny".. nie martw się!!! Czytałam w necie przykłady, gdzie kobiety były w ciąży (nie wiedząc o tym) prześwietlały się (klatka piersiowa, skręcone kostki) i urodziły zdrowe dzieci. A pani robiąca prześwietlenie mogła się wykazać większym taktem.. no ale ludzie są różni..

Ewelka suwak SUPER!!!!!

Ani@k,
absolutnie, nie mam za co się obrażać. ;-)Nie obwiniaj się :-)
Nawet dobrze że wspomniałaś o tym, bo od razu zaczęłam wertować w necie i....o dziwo znalazłam- faktycznie, piszą o takich dzieciach , że rodzą się bardziej leniwe, mają obniżone napięcie mięśniowe itp(tfu tfu)
No widzisz każdy lek to jednak lek, nie ma co przesadzać tylko umiarkowanie dawkować.
Z drugiej strony, tak jak wspomniała przed chwilą ewelka, lepiej czemuś zapobiec niż potem ryzykować niechcianymi konsekwencjami....(tfu tfu)

Ewelka , naprawdę nie pamiętałam twojego tygodnia ciąży a jednak- miałam nosa- dobrze wyznaczyłam 23 tydzień ( ale jestem chwalipięta, co? ;-))

Ok, uciekam już do pracy....

Buziaki Bocianowe Panie :-D

reklama
Zapominajka- szybko działamy bo w poniedziałek kończy nam się wynajem mieszkania, które obecnie zajmujemy i trzeba zdać klucze. Więc teraz robimy najważniejsze a drobiazgi będziemy wykańczać. Wkurzam się tylko, że tam trwa remont a ja codziennie 14-22 w pracy muszę siedzieć

Dzisiaj dostałam wreszcie @ zatem jesteśmy coraz bliżej starań o naszego aniołka :tak:

Do góry