reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Myszka,ty mi mówisz o 117 cm w 28 tc ??
O matko, mój to ma chyba ze 150 już teraz :-D

Ale fakt faktem, że tak czuję- jakbym spała na kamieniu. Mój Boże, biedny to dzidzię w środku, matka je gniecie- całe szczęście że jest tak dobrze zabezpieczone, bo w innej pozycji nie zasnę i już! :no:

reklama
Kaso82 ja także nie mogę uwierzyć, że kończy się pierwszy trymetr.
Twój cykl faktycznie dziwny... ciekawe skąd te plamienia? Tym bardziej jak wszystkie hormonki masz ok. Ja kiedyś miałam cykle w których występowało plamienie, nigdy nie było wiadomo kiedy i jak długo potrwa, znikało i pojawiało się kiedy chciało, wierz mi myślałam że na łeb z tym dostanę i było to bardzo niekomfortowe. Ja wtedy jednak brałam tabletki anty i one okazały się winowajcą. Kochana, nie chcę straszyć, ale kiedyś czytałam że od mięśniaka pojawiają się plamienia (wtedy co ja miałam plamienia, czytałam i szukałam), czy miałaś dobrze USG zrobione aby wykluczyć taką ewentualność? A z cytologią to jest chyba tak, że jak nie dzwonią, to jest dobry wynik, prawda? Czy byłaś umówiona inaczej z ginem, nie pamiętam :/
Kochająca_mama30 ja także mówię, abyś popytała o zdjęcie jak będziesz na następnej wizycie, nawet jakby którąś złotówkę trzeba było zapłacić, to świetna pamiątka.
Mi powoli zaczynają przechodzić mdłości w ostatnich dniach. Także śpię na brzuchu. Na początku ciąży się bałam ale lekarz powiedział że można, więc spałam, teraz już od jakiegoś czasu raczej przyjmuję pozycję "ukośną", tj. że np. po lewej ręka i noga jest wzdłuż ciała i leży całkowicie na łóżku, a strona prawa: ręka zgięta w łokciu i dłoń znajduje się między ramieniem a łóżkiem, a noga zgięta w kolanie, wystająca w stronę mojego M - i po tej stronie nie dotykam ani ramieniem ani biodrem łóżka, tym sposobem robi mi się trochę przerwy - miejsca na przyszły brzuch :-D no i w takiej pozycji mi ostatnio bardzo wygodnie.
Co do rozmów na temat brzuszka, wzięłam i sprawdziłam swoje wymiary w talli - we wcięciu w pasie mam 69cm (przed ciążą 66cm), a na wysokości pępka mam 74cm. Jak tam to wygląda u Ciebie? Słyszałam, że w pierwszej ciąży wolniej wychodzi, ale ja uważam że u mnie już cośtam się wybija.
Lopop a z poprzednimi ciążami, z tej z której udało Ci się urodzić, i z tej drugiej straconej, też tak długo czekaliście? Czy to teraz tak się porobiło?
Karo01 Twoje TSH książkowe, tylko pozazdrościć. Temat tarczycy możesz spokojnie odłożyć na bok bo Twoja pracuje bardzo dobrze. Nie przejmuj się swoim "panikowaniem" - ja zawsze też gdy lekarz coś powie co może zaważyć na leczeniu/nie leczeniu, zawsze sprawdzam w necie:tak: - ot, takie moje małe zboczenie ;-).
Myszka2829 ale bezczelny ten Twój suwak! Ale nie przejmuj się, my tutaj nie mówimy "dopiero" tylko "aż". Suwak nie rzucał palenia :-D więc nie wie jaki to ciężki czas.
Ani@k miło że Kropek nastroił Cię pozytywnie - za jakiś czas sama będziesz nosiła taką kochaną słodycz w swoim brzuszku, a tymczasem Kropek przesyła fluidki przez klawiaturę już na zapas hehe :tak:
Do Twojej wizyty już niecałe dwa tygodnie. Normalne, że masz mieszane uczucia - w końcu nie wiesz, czego się spodziewać po tej wizycie. Czas zleci szybko no a na wizycie dowiesz się czegoś konkretnego. No i przeprowadzisz swoją "listę pytań" :cool2:

kochane jestescie :-) dziekuje za wsparcie

Kochajaca_mama ja przed ciaza mialam 72cm w pasie... teraz mi zostalo cos kolo 100 galarety^^ ale co tam bedziemy sie martwic pozniej na teraz mamy inne plany ;-)

Danutaski w pierwszej jak i drugiej ciazy najwiecej przybralam na wadze na poczatku, brzusio szybciej wywala pod koniec ciazy jak dzidzia ma szybszy wzrost. Ale krem na rozstepy polecam juz zaczac stosowac, jak nie krem to dobrze nawilzajacy balsam. Ja po pierwszej ciazy (niestosowalam balsamu bo bylam mloda i glupia:-D) mam jak tatar brzusio posiekany, po drugiej nie mam nic nowego, wiec moge powiedziec z czystym sumieniem, ze te cuda jednak dzialaja.

Odnośnie brzuszków, mój był dość pokaźny w 15 tc..niestety nie zdążyłam zmierzyć..:zawstydzona/y:
Moja koleżanka "wybrzuszyła" się w 6 chyba miesiącu ciąży.
Druga znajoma w 3 m-cu miała już sporą kulkę..
Brzuszek tak jak ciąża - każdy inny ;-)
Sprawia, że kobieta jest baaardzo dumna:tak: ja bynajmniej tak czułam..

Macie rację z tymi fotkami z USG, to wspaniała pamiątka. Będąc w pierwszej ciąży dostałam taką fotkę, teraz po prostu o nią nie zapytałam- chyba z wrażenia, bo przecież to było moje pierwsze jakiekolwiek badanie gin. po poronieniu.
Teraz będę znów w przyszłym tyg. u lekarza to być może że znów zleci mi USG, wtedy już nie zapomnę o zdjęciu :-)

Spróbuję wkleić Wam obiecane zdjęcie mojego brzucha wieloryba- no cóż, macicę jak widać mam rozciągniętą :-D

IMG_9580.jpg

PS. Ani@k,mówisz 15 tc....Mój Boże...Buziulki, Tulę mocno! :-(

Ostatnia edycja:
Kochająca_mama pięęęęęęęęęęęękny po prostu piękny brzusio!!!! <cmok> w brzuszek :-)

Aha..bo ja zaraz na wizytę idę i tuż po zaczynam (daj Boze) staranka..zatem apel do wszystkich zafasolkowanych koleżanek: PROSZĘ O PRZSYŁANIE FLUIDKÓW CIĄŻOWYCH :-)

Danutasku dzieki za wskazówkę, rzeczywiscie mięśniaki dają takie efekty i nawet w 2010 lekarz go u mnie widzial jakiegoś maleńkiego a na nastepnej wizycie usg już nikc nie wykazało ku mojej radości Teraz mnie to zastanawia. chyba skonsulyuje sie z innym lekarzem. A co do wyników masz rację dzwonia jak wynik jesy nieprawidłowy. ja wczoraj zadzwonilam ale wyniku nie ma niestety:-(wiec czekam jak na szpilach.
Pozdrawiam

reklama
Do góry