reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Karo ja mam inhalator taki elektryczny, dodaje tam sol fizjologiczna i inhaluje mala. Super sprawa. Oprocz tego mam taka masc na bazie wazeliny z eukaliptusem i sosna chyba (powinna byc w kazdej aptece, wystarczy powiedziec o co chodzi) i nakladam troszke na chusteczke i klade na lozeczku (tak, zeby mloda nie sciagnela), lepiej jej sie wtedy oddycha. Warto tez podniesc troszke materacyk od strony glowki, czyli albo jak masz taki specjalny klin pod materac, albo wsadzic na przyklad ksiazki (po jednej) pod nogi lozeczka od strony glowki, wtedy tez dziecko lepiej spi.

Pozdrawiam dziewczynki.

Aaaa Martoocha zainspirowalas mnie ta bransoletka Pandora. Mozna to kupic w kazdym jubilerze??

też polecam kupić ihalator... to wydatek na długie lata, jak dziecko pójdzie do żłobka czy przedszkola, non stop będziecie używać.. ja mam taki fajny z Philipsa i jestem bardzo zadowolona.. Inhalator Philips Respironics (MEDEL) Family

reklama
Myska no miala zniosla dobrze ta rora wirus.byla pierqsza dawka za 4tyg a za 8tygtrzecia ostatnia a 21 sieronia idziemy na nastepny bilans u i wtedy juz dostanie normalne szczepienia te obowiazkowe.mysle ze wlasbie ten katarek z pogodypogody a nie ze szczepionki ale moge sie mylic
Wiem ze tutaj jak dziecko cgoruje to dostanie sie po jakims czasie darmowy inhalator.ja najwyzej pozycze teraz od kuzynki a rozgladne sie za wlasnym bo napewno fajna sprawa z tym iñhalatorem.o tym podlozeniu teg materacyku tez czytalam i musze to dzisiaj zrobic
Gatto dzieki za podpowiedz z ta mascia,musze w aptece zapytac

No to po wizycie. Nie miałam wczoraj już siły napisać :)

Nasz Maluch zdrowy :) Kość nosowa jest, przezierność 1mm, CRL 5,3 cm! Serducho waliło 150/min! Piękny widok, niestety fotki szału nie robią. Bobas tak skakał, ruszał się i wariował, że Pani doktor miała problem, żeby wszystko dobrze uchwycić. Niestety mam torbiel na jajniku, który się powiększył,obecnie ma 2,4cm średnicy. Nie wiem czy mam się bać, dr powiedziała, że spokojnie może zniknie sama. Za 2 tyg mam wizytę u swojego prowadzącego, mam nadzieję, że coś mi powie. W każdym razie załączam fotkę twarzy, te wytrwałe zauważą :)

Zobacz załącznik 561614

Karo nie smaruj tylko ta mascia malej, nawet jesli ci powiedza, ze mozna. Wydaje mi sie, ze moze miec dosc silne dzialanie tak bezposrednio na skorze, dlatego ja wywieszalam chusteczki vel male reczniczki:tak:

W inhalator warto zainwestowac, bo to super sprawa rowniez dla calej rodziny. Wystarczy tylko wysterylizowac maseczke i moze uzywac ktokolwiek :happy2:

Madziu- super wieści :) a torbielką się nie przejmuj..jajnik daleko od dzidzi:tak: i najczęściej same się wchłaniają/pękają. Ale miałaś wspaniałą wizytę!!!

i ja się witam w nowym tygodniu!:-).

A Pandorę można kupić przez internet lub w sklepie pandora. Chyba nie występują u innych jubilerów.

Ostatnia edycja:
Karo
ja używam domowych sposobów - preferuję takie metody tym bardziej że zawsze u nas działają:litr wody w garnek, do niego łyżka soli, łyżka rumianku (ja miałam taki z kwiatów luzem, pewnie torebka też może być), to zagotować, jak zacznie wrzeć, zdjąć z gazu i postawić blisko dziecka, niech sobie paruje. Jak po 2-ch godziniach zrobi się zimne, to ten sam garnek zaparzyć i znów postawić żeby parowało. Tak 3-5 razy w ciągu dnia, ile Ci się będize chciało i ile dasz radę.
Na drugi dzień to samo z nowym romiankiem i nową solą.
Do picia mocno rozcieńczony rumianelk.
Gatto piję od kilku dni wapno, tak na wszelki wypadek.
Magda_88 gratulacje !! To niezapomniane chwile i na pewno na sercu lżej !!
Co do torbieli, często same się wchłaniają w ciąży.

edit
od rozmowy z lekarzem ustąpiło swędzenie i wysypka :confused:

Ostatnia edycja:
Magda_88 bądź dobrej myśli. Często się wchłaniają, następną wizytę masz za 2 tyg to niedługo, może nie będize już rosnąć.
Gdyby jednak przytrafiło Ci się jakieś czerwonawe plamienie, jedź na IP bo może to oznaczać że NIC NIE DZIEJE SIĘ Z DZIDZIUSIEM tylko pękło i wypływa krewa tam zawarta, więc w razie czego nie panikuj tylko jedź sprawdzić. Ja miałam także coś na lewym jajniku na początku ciąży, także lekarz tylko obserwował, potem w pewnym momencie samo znikło.

Danu dziękuję! No tak, krwawienia mogłabym się przerazić, a to przecież może pęknąć. Mam nadzieję, że się wchłonie :) P.S. Jak ta Ninka pięknie zerka! Jest cuuuuudna :*

reklama
Gatto dzwonilam do poloznej i polecila mi kropelki zilowe na ubranie Babix sie u nas nazywaja,slyszalam o nich duzo dobrego
Danutaski wyprobuje twoja metode,zaszkodzic nie zaszkodzi
Magda gratuluje wizyty,dzidzia przesliczna.Torbiel napewno zniknie sam

Do góry