reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Magda gratuluje!!!!

Nanu kubki smakowe Ci oszaleją :):);)! Ale co tu dużo pisać : często mam tak samo!!!!

Zapominajko tyle co urodziłaś i chcesz znowu... No oszalała nam kobiecinka!!!! ;)

Ewcik masz absolutna racje, lepiej sie nie nastawiać ale u mnie to raczej cc będzie więc w 38 tc a to koniec czerwca! Wikusie też rodziłam w 38, sama tak chciała wyjść pomimo ze całą ciążę leżałam a i tak skączyło sie cc... Ale nigdy nic niewiadomo!

Ostatnia edycja:
Magda gratuluję! Bardzo się cieszę, że u was wszystko ok i bardzo wam kibicuję!

Karo, Myszko wasze dzieciaczki prześliczne!

Zapo a fotka Twojej niuni gdzie? Chyba, że coś przegapiłam.. ;)

Nanu kurcze nie wierzę, że Ty już tuż tuż.. Ale ten czas zasuwa!

Martocha a ty jak się czujesz w II trym? Energia do życia wróciła?

Wikama a jak tam u was? Ja to bym może rezerwację na twój brzuszek zrobiła, co? Ewentualnie Izki albo Ewcik, bo ja pewnie mniej więcej w takim czasie wrócę do starań..

Michalina gratuluję i trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy. Daj znać jak dzisiejsza betka.

Marce_la tobie również gratuluję! Leż, bierz dupka i wszystko będzie w porządku, plamienia się zdarzają wbrew pozorom dosyć często..

A mnie wszystkie wyniki do tej pory wyszły prawidłowe oprócz odczyny Coombsa niestety.. Mam dodatnie przeciwciała i chociaż panie z laboratorium twierdzą, że to pewnie po tej immunoglobulinie, którą dostałam w styczniu to i tak się trochę martwię.. Mam powtórzyć badanie za miesiąc.

Suana możesz pod koniec czerwca zabrać mój brzuszek! A proszę bardzo! A z tymi przeciwciałami to może tak być jak te panie mówiły, więc na spokojnie badania powtórz za miesiac i sie przekonasz, że ich ilość sie zmniejsza :)! A co u mnie?! Dopada mnie już nagle zmęczenie, nagle tracę wszystkie siły i są dni ze nie nadaje sie do niczego! Malutka pomimo ze waży dopiero ok 1500 gram to jest to już spory ciężar dla moich mięśni brzucha których chyba nie mam :/! I ogólnie nie mogę sie doczekać Lilianki, już prawie wszystko mam przygotowane i co ważne widzę ze mój mąż chyba nareszcie uwierzył ze będzie wszystko dobrze i ostatnio kupił sam z siebie Lili dwie zabawki :)! Oby te dwa miesiące jak najszybciej minęły!!!!!

witam laseczki, my od rana w lotach, byliśmy oglądać wózeczki :) i upatrzyłam już jaki chce haaa :-) tylko myślę nad kolorem

Nanu to kciuki za wyniki &&&&

Madzia łaaaał ale rośnie maleństwo i serducho jak na dziewczynkę ( wg zabobonów), ciekawe co będzie :-p

Czuję się wręcz cudownie:tak:- aż czasem lecę po doppler zdenerwowana 'bo przecież już od dawna tak dobrze się nie czułam'.
Minęły już wymioty, nudności (pojawiają się b.rzadko), bóle głowy.. mam więcej siły i jestem pozytywnie nastawiona (ale wciąż BARDZO ostrożna). Oczywiście jeszcze jakoś nie mogę sobie uświadomić' ZE JESTEM W CIĄŻY'.- pewnie świadomość przyjdzie wraz z ruchami dzidzi. Czasami czuję lekkie bulgotki w brzuchu, ale nie jestem pewna czy TO TO. Tym bardziej że wiem,że jelita w tym okresie bardzo wiotczeją (aby zrobić miejscE), więc to sprzyja gazom i zapraciom :-p.
Męczy mnie trochę uczulenie od tygodnia..cierpię na pyłki brzozy..a zaraz trawy- ale dam radę;-).
Martwi mnie troszkę,że moja waga stoi i jakoś się nie porusza..ale staram się jeść regularnie i zdrowo-więc w końcu na pewno ruszy z kopyta.. na razie mam + 0,5kg od wagi po I trymestrze( kiedy non stop rzygałam). Brzunio wciąż mały..jakby lekko najedzony-więc jeszcze nie przepuszczają mnie w kolejkach ani nie ustępują miejsca:sorry::-p:laugh2:..

Izka- jaki wózek upatrzyła? zwróć uwagę na testy bezpieczeństwa fotelików samochodowych. Z tego co wiem to Maxi Cosi ma najlepsze wyniki..

Wikama-no teraz zacznie się trochę 'pod górkę'. Może powinnaś robić jakieś bezpieczne dla ciązy ćwiczenia..albo kup pas ciązowy? Wykorzystaj ten czas dla Was jako pary... kino, spacerki, wieczór przy świecach we dwoje..bo zaraz to wszystko stanie się tylko marzeniem na jakis czas ;p
A te 2 miesiące powinny szybko minąć..teraz piękna pogoda będzie, lepsze ciśnienie, wspaniałe owoce.. ;) no i ZAKUPY dla maluszka musisz zacząć dopinać ;) a to chyba najprzyjemniejsze..

Ostatnia edycja:
reklama
a! jednej rzeczy mi się wciąż średnio chce.. jakoś nie chce powrócić moja pasja do gotowania (przed ciażą bardzo lubiłam gotować).. teraz robię wszystko po najmniejszej linii oporu.. może to też niedługo się zmieni..:-p

Do góry