reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Zapominajka super gratuluje wizyty.mala juz 2200 to bedzie ladna kobietka z niej.
Myszka super ze wszystko ok ale co oni chca u cieboe obserwowac jak wszystko ok?Szyjka 3,2cm w tym tygodniu tez super

reklama
Karo slonce tu u nas jak powiesz, ze dziec malo aktywny zatrzymuja na obserwacje...czyt. po 5-6x ktg i usg na dzien.
Chcieli obserwowac malego.

Ania a jak u Ciebie?? Bole zelzaly, czy pojechalas na kontrole??

Ostatnia edycja:
Hej Dziewuszki!
Jednak koło północy zasnełam i spałam całkiem dobrze! Tylko dwa razy w nocy wstawałam więc to tak jak nic ;)!!! Wiki w szkole a ja zrobię pranko i zakupy przez internet bo coś skoczków mi brakuje i warzywa sie kończą! A jak w Piotrze i Pawle sie zamawia to można wybrać opcje pakowania i przywoza albo w torbach albo w kartonach! A mi teraz kartony są strasznie potrzebne więc dwie rzeczy na raz załatwie: zakupy i pudła :)!
A Liliana też sie chyba wyspała bo szaleje mi w brzuchu na zmianę z czkawką!!! To jest takie cudne odczucie !!!!

Myszko ładna szyjka! Paul też duży! Jak sie idzie na ip z brakiem ruchôw lub zmiana ich częstotliwości to wola zostawić i poobsrwować! Też mi babka to proponowała w 18 tygodniu jak pojechałam, że Niuni nie czuje! Musisz uważać teraz na te ruchy! Może nawet zacznij prowadzić dzienniczek, to też ułatwi Ci obserwacje :)! :*

Wikama on tak ma czasami, ze przespi pol dnia a potem dokazuje...ale wczoraj mnie wystraszyl. Wyzlopalam butle wody a on na to prawie tyle co nic. W drodze powrotnej i w nocy nadrobil, znow kot probowal go uspic masazem mojego boku i mruczeniem;-) nie wiem jak na niego, ale ja to zaraz przy tym usypiam. Maly juz dzis dal znac o sobie przy porannej kawie i sniadaniu, a teraz drzemie;-)

cześć

Myszka a jednak pojechałaś na ip.. i dobrze że wszystko ok :tak: ja solidnie odpoczęłam.. łyknełam podwójną dawkę magnezu, zaopatrzyłam sie w no-spę, przeleżałam, przeczekałam i chyba przeszło :zawstydzona/y:
dziś przenoszę się do Mamy, Siostra ma auto więc w razie czego pędem będę gnała na ip.. nie będę musiała czekać na eMa..

muszę powiedzieć że sporo czasu minęło zanim się uspokoiłam.. tak mnie ten ból wyprowadził z równowagi.. mogę z ręką na sercu powiedzieć - spokój przedewszystkim..:tak:

Ewcik pewnie Ci dziewczyny już mówiły że koło 20 tc możesz zacząć czuć ruchy, co??? ostatnio jak byłam w szpitalu leżałam w sali z dziewczyną która wtedy była w 18 tc, nie czuła ruchów, ale jak jej położne badały tętno dziecka - wszytsko ładnie było słychać.. no i ona cały czas się stukała, pukała, szarpała po brzuchu, pytam ją co robi, a ona że chce jakoś dotrzeć do malucha :happy2: ale ze spokojem w głosie mówiła, że wszyscy lekarze jej mówią że do 20 tc ma czas.. więc spokojnie, doczekasz się :tak:

jak ja bym chciała już czuć ruchy Dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak::sorry2:

tak jak pisałam ja poczułam pod koniec 22tc!!! także spokojnie!:) też mnie tu dziewczyny do pionu stawiały, a danutaski nawet dopplera podesłała (właśnie ciekawe jak sobie radzi....)

ja przy kawce wcinam mieszankę studencką (orzechy, rodzynki itp). S już w pracy... Na 16 mam jazdę, mam nadzieję,że dziś lepiej pójdzie.... S jak zdąży się wyrwać to po mnie przyjedzie, potem do domu na obiad i SR na 20stą.....

Myszko - dobrze,że wszystko gra! oby tak dalej!!!
Ani@k dobry pomysł z przeniesieniem się do mamy, zawsze jest ktoś obok:)

3mam kciuki babeczki, miłego dnia!

Aniu ciesze sie, ze ustapilo. Moj gin mi dal dawke 450mg/dziennie magnezu tez jakos przed polowa i tak lykam do teraz i skurczy brak...no moze poza jakimis pojedynczymi strachaczami, ale to po zmianie pozycji ustepuje;-).Co do ruchow to jeszcze troszeczke musisz poczekac, ale sie doczekasz i jeszcze zdarzysz na nie pomarudzic;-)W sprawie Ewcik to ja juz chyba wszystko powiedzialam co mialam do powiedzenia. Wg mnie zadna praca nie jest warta tych lekow, stresu i ryzyka...ale decyzja nalezy do Niej. Jazdy z brakiem ruchow jak zauwazylam ma zawsze po jakims stresujacym dniu w pracy:-(. Ewcik szkoda zdrowia i nerwow, ale jak Ci ulzy wyzalenie sie nam to wal smialo;-), tyle nasze co se pogadamy.

a mi wcześniej doskwierały drętwienia i zaczynały się skurcze łydek, lekarz kazał brać aspargin 3x2.. no i wybrałam opakowanie i chyba po tym jak zrobiłam przerwę - dał się brzuch we znaki.. teraz nie odstąpię magnezu na krok!!!!!

no właśnie Myszka.. bo mnie wczoraj to najpierw całe podbrzusze a potem tak na zmianę - raz z lewej raz z prawej strony bolało/ciągnęło.. to bardziej na rozciąganie macicy wyglądało czy na brak magnezu??? :confused: aaa i muszę powiedzieć że zbawienna była wczoraj dla mnie woda, lałam w siebie choć mi się pić nie bardzo chciało, też pomaga..
a piję stanowczo za mało :zawstydzona/y: tfu tfu = piłam, bo teraz będzie inaczej!!! :tak:

Dzień dobry;
ja już po śniadanku i zakupach.

Teraz czeka mnie walka ze sprzątaniem, bo za jakieś 2h kumpela mnie odwiedzi. A ja w połowie remontu :baffled:

reklama
to ja też się witam z rańca :) mąż pojechał po 7 do pracy, to mi się jeszcze usnęło, ale sny łohoho, że ktoś mi autko zwinął :-p

Myszka kurde Twoja szyjka to faktycznie cudo, ja w 13 tyg miałam 38 mm :-p ciekawe ile będzie na połówkowym.. a Paul rośnie pięknie!

Nanu to powodzenia na dzisiejszej jeździe, oby obyło się bez dodatkowych atrakcji jak wczoraj :-p

Aniak przeczekasz ten termin najgorszy i już będzie mniej stresu obyyyy :) a jak masz możliwość do mamy, to pewnie, zawsze to raźniej i pewniej w razie czego !!

Do góry