reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Cześć dziewczynki, witam się po dniu pełnym wrażeń. Mały wreszcie mi zasnął-u niego też emocje zrobiły swoje chyba. Obcy ludzie, obce głosy i był jakiś rozdrażniony. Chłopacy poszli do kumpla na ,,pępkowe''. Trochę zła jestem bo eMa nie było cały dzień prawie i mnie zostawił z płaczącym dzieckiem i wielkim bałaganem w kuchni. Zmykam się położyć bo mnie głowa rozbolała z tego wszystkiego.
Myszko super, że już lepiej się czujecie.
Martusia &&&&&& za ten rocznicowy cud
Wikama &&&& za czwartkową wizytę

reklama
Witam sie porannie! Jestem trochę zaniepokojona bo codziennie od około tygodnia czułam Maluszka, w czwartek i piątek to kilka razy dziennie czułam puknięcie a wczoraj i jak na razie nic, może leży jakoś na dole. Hmmm, mam nadzieje, że tylko się jakoś kruszynka obkręciła!

Zapominajko a ja wczoraj w dzień zasnełam i wieczorem dopiero o 1 w nocy zasnełam. Pozwolono mi za to pospać do 9 :)!

Marta u mnie Wiki też jak były nowe osoby w domu to rozrażniona była i trudno było jej normalny cykl dnia prowadzić! A co do facetów to jak drukowanymi sie nie powie co ma zrobić to zazwyczaj sami sie nie domyślą! A jakiś taki inny gatunek :/

Karo i jak u Was sytuacja?

Myszko co u Ciebie?

Wikama czy pijesz duzo wody?

Ale mnie dzis przetrzymali na ktg od 8 do 9:45... I kolejne o 12:30. Do tego cisnienie mam 100/70 i oni twierdza ze dobre, a mi sie w glowie kreci. Zjadlam i zobaczymy czy mi sie poprawi.

U nas lepiej.wczoraj babka w aptece powiedziala M ze mam brac magnez no to wzielam wczoraj 3*1tab.teraz jestem po platkach z mlekiem i leze sobie w lozeczku a M gotuje obiadek.Dzisiaj chocby mnie spojenie lonowe boli,cholerka juz sama niewiem co mnie boli i co to jest

Karo dobrze, że już lepiej.

Myszko jak juz jesteś w szpitalu, to niech wszystko sprawdzają. A w głowie może ci się kręcić od leżenia. Wiadomo do kiedy będą cię trzymali?

Fuma zdrówka!!!

Mysia pije dużo. Tylko w piątek pojechaliśmy do pizzy hut i trochę pojedliśmy pizzy. Wieczorem i wczoraj taka wzdęta byłam i nie najlepiej się czułam. Myśle, że jakoś Maluch się obkręcił bo teraz leże na boku i czułam na dole takie jakby rozciąganie i ciężar. Ja mam łożysko z tylu i z boku tak nachodzi na szyjkę, że ja zakrywa, więc chyba mogę tak odczuwać raz intensywniej raz mniej. Już raz tak miałam. Ale jeżeli będę bardzo sie denerwowała to podjade do lekarza.

Karo ale normalnie czujesz ruchy? Jak tak to po prostu dużo leż i bierz ten magnez 3x1. To już u Ciebie 32 tydzien i za 6 tygodni to spokojnie możesz witać Malucha, więc może już się organizm powoli przygotowuje:)!

Karo ale jak Cie boli? Uciska, czy pulsuje? Skurcze Ci przeszly? Bo jesli masz i skurcze i ucisk podjedz lepiej na ip.

Wikama to jak jestes taka nadeta to masz jak ja, ktg wykazuje ruchy a ja pelna i nie czuje ich tak wyraznie jak wczesniej.

Acha i dla dzieci bezpiecznie jest od 34tc gdy pluca sa juz w pelni sprawne...dlatego przed 34 daja sterydy zeby przyspieszyc zdolnosc oddychania gdyby urodzilo sie przed 34.

Zapominajko poki co do poniedzialku, a co potem? Zobaczymy
W sumie juz sie przyzwyczailam to moga mnie do tego 36 trzymac;-)

Ostatnia edycja:
Myszko - w domu jednak zawsze lepiej, tzn przyjemniej więc 3mam kciuki zeby było już wszystko super i żeby Cię wypuścili &&&
Wikama - mam nadzieję,że maluszek się rozrusza! wzdęcia na pewno nie pomagają,też z nimi czasem walczę:/
Karo - za Was też mocno kciuki zaciskam, jeszcze troszkę w 2paku musicie wytrzymać!!! &&&
Martoocha - co oznacza "test z moczu wątpliwy"? kciuki wciąż zaciśnięte i fluidki ślę! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Tak ruchy czuje normalne,ale chyba zjemy obiadek i pojedziemy to sprawdzic bo tylko niepotrzebnie sie bede martwic
Fuma zdrowka!!!
Marta wiem ze u moich siostrzencow bylo to samo ze nielubieli odwiedzin duzych ilosci gosci.musze powiedziec ze sama nielubie teraz jak nas duzo ludzi odwoedza,przeszkadza mi halas i ogolnie

Do góry