reklama
myszka2829
Fanka BB :)
chyba do 6 tabl. na dobe, ale ja bym poszla do lekarza i wziela zwolnienie... a na 100% powiedziala w robocie!!! mogliby Ci umowy nie przedluzyc jesli bylaby na miesiac, ale powyzej 3 miesiecy (umowy o prace, nie ciazy) musza.
_Ewcik_
paraliżuje mnie strach na myśl o tej rozmowie.. ale wiem, że trzeba będzie.. wiem też, że jak pójdę na l4, to moje szanse na przedłużenie umowy po porodzie maleją, bo szefostwo patrzy na to, czy ktoś pracuje w ciąży czy od razu na l4 leci :-(
myszka2829
Ewcik sa rzeczy wazne i wazniejsze...z praca ciezko to fakt, ale jak sie uprzesz to znajdziesz inna... Ja osobiscie nieryzykowalabym, wg mnie nie warto. A szefowie w ogolnym rozrachunku mysla tylko i wylacznie o sobie i firmi.
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Ewcik ja bym albo powiedziała, albo załatwiła sobie l4 od innego lekarza.
Nie ma co ryzykowac!
Nie ma co ryzykowac!
Ewcik bole brzucha (takie ciagniecia) moga wystepowac nawet jak nic nie robisz, ale w pracy bym jednak powiedziala. Jesli moga ci zaoszczedzic dzwigania, a ty chcialabys pracowac to chyba zaden problem, wazne, zebys sie nie przesilala. jesli beda robic problemy to idz na l4 i czesc. Tak jak mowi Myszka sa rzeczy wazne i wazniejsze.
Kaso ja kupilam te seksi majty juz ale tylko jedno opakowanie (4 szt) bo chcialam zobaczyc jakie one sa. Teraz pewnie dokupie drugie opakowanie i chyba tyle mi wystarczy, co? 8szt.
Jesli chodzi o podklady to sama nie wiem, wiem, ze sa dziewczyny, ktore kupowaly po prostu podpachy na noc, te ekstra dlugie i wystarczaly, to moze ja tez tak zrobie? Slyszalam nawet, ze niektorym wystarczaja normalne podpachy
Musze sie wypytac kogos jak to jest z cc....ale krwawienie chyba po sn czy cc jest takie samo, co??
Kaso ja kupilam te seksi majty juz ale tylko jedno opakowanie (4 szt) bo chcialam zobaczyc jakie one sa. Teraz pewnie dokupie drugie opakowanie i chyba tyle mi wystarczy, co? 8szt.
Jesli chodzi o podklady to sama nie wiem, wiem, ze sa dziewczyny, ktore kupowaly po prostu podpachy na noc, te ekstra dlugie i wystarczaly, to moze ja tez tak zrobie? Slyszalam nawet, ze niektorym wystarczaja normalne podpachy
Musze sie wypytac kogos jak to jest z cc....ale krwawienie chyba po sn czy cc jest takie samo, co??
myszka2829
Kitus po sn krwawienie jest cos jak w szczycie @ jesli jest silniejsze to trzeba je zglaszac, po cc nie mam bladego pojecia;-)
Gatto ja byłam po cesarce i krwawienie takie jak w trakcie miesiączki.
nanu jeszcze raz gratuluje!!!
marta uwielbiam takie bezgotówkowe zakupy. Ja zbieram punkty robiąc zakupy w almie i też jakiś czas temu Odebrałam taki fajny blender. Jak przyszedł to czułam się jakbym dostała prezent od Mikołaja!
Ewcik mnie też bolało podbrzusze i to najbardziej właśnie w tym okresie. Profilaktyczne dostałam od lekarza 3x2 tab magne b6 oraz no-spa do 3x2 tab na dobę. Ewcik lepiej idź do lekarza jak naj szybciej. Może pojdziesz na zwolnienie na dwa tygodnie i wrócisz do pracy. Wiesz dziewczyny mają racje lepiej dmuchać na zimne!
nanu jeszcze raz gratuluje!!!
marta uwielbiam takie bezgotówkowe zakupy. Ja zbieram punkty robiąc zakupy w almie i też jakiś czas temu Odebrałam taki fajny blender. Jak przyszedł to czułam się jakbym dostała prezent od Mikołaja!
Ewcik mnie też bolało podbrzusze i to najbardziej właśnie w tym okresie. Profilaktyczne dostałam od lekarza 3x2 tab magne b6 oraz no-spa do 3x2 tab na dobę. Ewcik lepiej idź do lekarza jak naj szybciej. Może pojdziesz na zwolnienie na dwa tygodnie i wrócisz do pracy. Wiesz dziewczyny mają racje lepiej dmuchać na zimne!
reklama
Gatto po cesarce miałam dwa dreny w ranie na brzuchu i nie bardzo mogłam założyć bieliznę, zresztą był też cewnik bo po znieczuleniu 12 godz. nie można wstawać i używałam na początku tych podkładów z ligniny i husteczek nawilżanych. A później to takie mega podpaski bo z racji tych drenów które miałam 48 godz. to nie mogłam gatek założyć. Już jak wszystkie kabelki i rurki powyciągali to gatki z ceratki bo przepuszczają powietrze i szybciej się goi a przy leżeniu i wstawaniu z tych wysokich łóżek to niestety ale trzeba mieć takie duże mega w aptece można kupić. Czasami to dużo może polecieć. Jak wychodziliśmy do domu to swoje ciążowe majtki miałam i podpaski duże always ze skrzydełkami.
Dziewczyny mnie przy porodzie zarażono bakterią e. coli. Jest to groźne zakażenie a objawia się właśnie brakiem krwawienia, brzydkim zapachem wydzieliny i ropnom wydzieliną. Pisze o tym żebyście wiedziały że za równo duże krwawienie jak i małe w pierwszych dniach po porodzie nie jest dobre i należy jak najszybciej zgłasić lekarzowi.
Dziewczyny mnie przy porodzie zarażono bakterią e. coli. Jest to groźne zakażenie a objawia się właśnie brakiem krwawienia, brzydkim zapachem wydzieliny i ropnom wydzieliną. Pisze o tym żebyście wiedziały że za równo duże krwawienie jak i małe w pierwszych dniach po porodzie nie jest dobre i należy jak najszybciej zgłasić lekarzowi.