reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Nanu super gratulacje:-)

A ja sie wlasnie dowiedzialam, ze lozeczka nie musze kupowac bo na magazynie tez sa wiec dostaniemy od naszego adminka :-)
M mnie dzis zabral na zakupy dla malego, ale flaszki co chcial brac byly normalne, a antykolkowe pokazal mi po 10 € za szt no to mu powiedzialam, ze na ebayu kupie 4 plus kubek albo flaszka do soku z zapasowymi smokami i uspokajaczem za 25 max, pampki tez zanegowalam, bo po normalniej cenie to w kazdej chwili kupie...a z rozmiarem bede jednak czekac. No to dopatrzyl chociaz husteczki nawilzane 4paczki w cenie 3 to wzielismy. Dojrzalam pudelko promocyjne signala ze szczoteczka i pasta plus kocyk za 4 wiec oczywiscie co? Wzielam:-D jeszcze mi kochany pokazywal kosmetyki, no ale tu tez poczekam na to co uzywaja w szpitalu i reakcje malego tak jak z mlekiem.
Butelki jednak zamowie w sieci.

Suana no to mnie uspokoilas, bo juz mi sie nieciekawy scenariusz nasuwal, a ze u nas wszystko mozliwe...to sama rozumiesz moje zdumienie;-)

Izka, jeszcze odnośnie tego prasowania- mój mąż mówi że kiedy prasuje to się relaksuje :-D Zabawne, co?

Myszko, też zdaję sobie sprawę z tego że to wielkie szczęście mieć takiego mężczyznę u boku, na początku tego nie doceniałam ale teraz szanuje go w każdej sferze naszego życia ;-)

Danutaski, dziękuję Ci za informacje na temat ml spożywanego pokarmu. Racja, każde dziecko może jeść w różnych ilościach. Powiem Ci , że u mnie to samo- Lidia jak już się nasyci to sama wypluwa brodawkę i czasem jeszcze tylko (tak na wypadek) podaję jej pierś ponownie by utwierdzić się w przekonaniu że jest zaspokojona ale z reguły jak wypluje to już się najada. Też na siłę jej nie wpycham.
Z tymi ząbkami to możliwe że niedługo zaczną się już przebijać. Pamiętam, że u synka ząbkowanie (oprócz spuchniętych zaczerwienionych dziąsełek) objawiało się właśnie białymi kropkami. Myślę że u Twojej Ninki zaczyna ząbek prześwitywać. Spróbuj dotknąć go palcem albo postukać delikatne łyżeczką.
U mojej Lidii żadnej kropki nie widzę ale już zaczęła się mocniej ślinić, strasznie pcha rączki do buzi i w nerwach je gryzie, no i ma spuchnięte dziąsełka.
Tu masz pomocny link:
Objawy ząbkowania u niemowląt | jejdziecko.pl

hej dziewczynki

ja przed chwilą wróciłam z pracy i się poryczałam z bezsilności.. po pierwsze pogoda tragiczna, raz prawie w poślizg wpadłam mimo, że jechałam 20-30 na godzinę.. potwornie boję się teraz jeździć autem i to mnie dobija.. dwa, że w pracy kazali mi dźwigać dzisiaj, od wczoraj boli mnie tak dziwnie podbrzusze, wczoraj wzięłam no spę i dziś pewno też wezmę, bo nie wiem już, co robić.. w pracy nie wiedzą, bo chcę powiedzieć dopiero po usg 22.01. Mam już dość normalnie, dzisiaj się psychicznie rozłożyłam ;(;(;( do tego miałam dziś koszmarny sen, ze byłam w toalecie, zaczęły ze mnie skrzepy lecieć i poroniłam bliźniaki do muszli klozetowej.. obudziłam się zlana potem i nie wiedziałam już, co jest prawda, a co snem..

nanu gratuluję, ale Cię docenili :tak:

Hello

Danutaski, Ninka słoooodka:-)
Nanu, gratulacje !!:-)
Ewcik a może przyznaj sie w pracy skoro musisz dzwigać, ja też chcialam z pochwaleniem sie poczekac w pracy dłużej ale zaczelam plamić i musiałam.jak sie czujesz? A sny to tylko sny skrywaja nasze obawy mialam takie same. Nie dziwgaj nie przemeczaj sie odpoczywaj i jakby co pedem do lekarza.Powodzenia.:tak:
Karo uwazaj na siebie bo szyjka sie mało ale skróciła.
Myszko ja sie nie dziwie w ogole że "panikujesz".
Gatto ja kupiłam sobie majteczki z siateczki całe opakowanie zawiera u mnie 7 szt no i takie podkłady (wielkie podpaski) tu sa normą trzeba sie samemu zaopatrzyć. Do tego takie ceratki jakby z apteki na łózko do szpitala.Kompletuj wszystko Kochana bo to juz niedługo hehe powodzenia

kto testuje? co z berkiem?:-)

kaso trochę się boję powiedzieć, bo w grudniu przedłużyli mi umowę.. czy nie jest też tak, że jak się powie przed 12 tyg to mogą zwolnić? bo mam umowę na rok

reklama
Do góry