reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

tosmy ruszyly temat polityki...

Magda mnie tu tez szlag trafia jak ide do byle jakiego urzedu i nie maja pojecia po co oni tam sa... ale co zrobic musialam sie nauczyc nowej rzeczywistosci i tyle. W pl mamy dobrze wyksztalconych bezrobotnych i personel w biedronce z kilkoma kierunkami studiow... a tu maja gamoni ktorzy po haupschule nie potrafia czytac ani pisac i siedza na panstwowych pieniadzach bez szans na cokolwiek i wciaz panstwo na nich lozy... wszedzie sa jakies ale ;-)
Taki gosc z opieki dostanie pieniadze, oplaca mu mieszkanie, popsuje sie pralka lodowka zlozy wniosek i dostanie nowe... to sa chwasty spoleczne, ktore uczyc sie nie chca, chodza na kursy po 4-5 razy i w dalszym ciagu nic...
Mnie caly czas spokoju nie daje jak mozna zyc w kraju 20-21 lat i nie potrafic chociaz mowic w tym jezyku:szok:.

reklama
Magda dlatego, ze wy pracujecie w Pl i zarobki macie polskie, a zagraniczniaki mieszkajacy np w Niemczech zarabiaja po niemiecku. Wszystkie duze koncerny tak robia zaczynajac od Tesco, konczac na Motoroli.
Ale masz racje nie ma sensu sie przenosic.

Moj eM pracuje w banku i mowi, ze PL dobrze wyszla na gospodarce nie zmieniajac zlotego na euro. Jak jest naprawde to nie wiem:happy: nie znam sie na tym:happy:

Myszko u nas tez sa takie egzemplarze z tym, ze socjal tu jest kiepski, wiec jako takiej pomocy spolecznej nie ma, moze tylko dorazna, ale nie stala. A na kursie jezykowym mialam tez jedna co mieszkala tu od 10 lat, urodzila 3 dzieci i nie umiala gadac..ech...

Ostatnia edycja:
No to,ze ludzie nawet jezyka nie chca sie nauczyc,to dla mnie juz tragedia! Ewidentnie widac,ze nie chca zmieniac zycia,a na kursy ida tylko po to,ze cos zaliczyc trzeba,zeby pieniadze dostac.

Kicia ta co jest tutaj 21 lat urodzila 7-mioro dzieci wszystkie tutaj... i nawet na liscie obecnosci sama siebie znalezc niepotrafila...

Magda dokladnie, ale co skoro oni tego nie pilnuja sami kto to za nich zrobi??

Ludzie sa jacys dziwni,bo przeciez jezyk niezwykle pomaga. Nie wszystko kupisz w polskich sklepach i zalatwisz po polsku. Denerwuje mnie,nawet w pl,ze ludzie,ktorzy chca cos zmieni i potrzebuja pomocy na start,czy zmiane czesto od panstwa tego nie dostana. A to przez tych,ktorzy ciagna kase i nic nie robia. No i to kretactwo! Moja kupela na studiach nie dostala stypendium,bo miala 5zl za duzo dochodow,a drugiej mama miala dzialanosc i wykazala zerowe koszty-800zl/mies. A Ani nawet 300zl ratowalo tylek,oplacilaby akademik.

Nanu podeslij siostre do Kik'a ona bedzie wiedziala co to, reczniczki sa z myjka bawelniana po 2,99 i te misiaki po 6,99 nic w specjalnej ofercie wiecej nie widzialam fajnego, ale sie nie pali mamy od groma czasu ;-) na zakupy. Acha w Zeemann sa bodziaki po 5 szt, w cenie 7,99

Magda mnie drazni gdy nie umiem sie dogadac i nie moge powiedziec tego co chce... sa supermarkety gdzie kupisz wszystko i nie powiesz nawet slowa ;-) cene widzisz na panelu kasowym ;-)
Polskie sklepy prowadza polacy, w zwiazku z czym zedra skore z Ciebie... ceny koszmarnie zawyzone!!!! dla porownania w rewe kisiel (nasz polski) kosztuje 0,59 a w polskim sklepie 1,60

Masakra,a to tylko kisiel! Nie mysle nawet o tym,co jest z reszta.
Nie moye doczekac sie,kiedy bede robila wyprawke dla swojego bobasa. Zrobilam juz 2 dla znajomych i jestem w trakcie trzeciej. A u nas cisza...

Magda przyjdzie i na Was czas :-) glowa do gory i nie mysl za duzo ;-)

Ptasie mleczko jak juz nie wytrzymam i kupie place 10... masakra, ale ichni kisiel jest paskudny w smaku, a galaretki to juz w ogole nie ma sensu kupowac niemieckiej... za to jogurty maja super i za kilogramowe wiaderko place 1,50 ;-) dosc duzo bo male sa po 0,27 ;-)

reklama
Buuu dziewczynki coś mi jest :-(
Wczoraj koło 20tej dostałam dreszczy, potem czułam się coraz gorzej, o 1-wszej zmierzyłam temperaturę, miałam 38,3, wzięłam apap. Potem się wypociłam cała, przed chwilą mierzyłam jeszcze raz i mam 37,0 ale wzięłam drugi apap. Nic mnie nie boli, gardło ok, przeziębiona nie jestem, krocze ok, piersi nie bolą, pokarm odciągam regularnie więc to nie nawał ani zastoje. Czytałam, że może się tak dziać z przemęczenia? Dzisiaj nie ruszam się z wyra, muszę wyleżeć jeżeli chcę normalnie jutro funkcjonować.

Loczkis TSH można badać obojętnie którego dnia cyklu, obojętnie o jakiej godzinie i nie trzeba być na czczo.
Gatto No Nina w pewnym momencie zaczęła fochować - co się dziwić, noworodek rozebrany i targany na prawo i lewo. Ale plan był ustalony wcześniej i cała sesja zajęła nam koło 10 minut żeby za bardzo nie męczyć młodej.
Elka_30 tak pozycja kolankowo-łokciowa to klęczenie na kolanach i podpieranie się na łokciach ;-)
ja za same badania aTG płaciłam 50zł :baffled: - oby u Ciebie nie były takie drogie, bo wiadomo, co laboratorium to inaczej.
za aTPO chyba 10zł płaciłam.
"doczesna" oznacza ciąża. Ja swoją nazwę łacińską wpisałam w google, tak sprawdzałam co oznacza to co mi wpisali. Ja miałam "resztki doczesnej"
Myszka2829 super ubranko !! słodziak
Nanulika to podświadomość blokuje kupno rzeczy dla bobaska bo "nie chce cieszyć się za wcześnie", podejrzewam że jak wyjdą Wam wszystkie badania ok to wtedy Ci się samo włączy kupowanie ciuszków itp ;-)
Linków do trików niestety nie pamiętam, to było sporo lat temu już jak się uczyłam, w każdym razie wpisz w google "tutorial photoshop" i dużo różnych powinno się pojawić!
Karo01 to Ty byś mnie musiała widzieć po porodzie - ja to dopiero blada byłam! Jak tracisz krew to zaraz po skórze też widać, bo człowiek robi się blado-przezroczysty, na Twarzy nagle się pojawiło milion piegów - które mi tylko wychodziły od łażenia na słońcu, zastanawiałam się skąd to, potem zrozumiałam że to nie piegi ściemniały tylko skóra się wybieliła i dlatego je bardziej widać!
Czekamy na fotke!

Ja także mam tyłozgięcie i także Nina jest z pozycji kolankowo-łokciowej, z tym że ja ją zawsze lubiłam więc u mnie często stosowana :tak:

Do góry