reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Nicola a teraz powiem ci cos takiego... u zdrowej kobiety zdarzają się cykle bez owulacji... pójdziesz teraz bez starań na kontrole i nie daj boże trafiasz na taki cykl... zaczynają się stresy leczenie itp... To samo z badaniami... uwierz mi...posłuchaj starej wyjadaczki i daj sobie świety spokój z tym bo sobie tylko kuku zrobisz i będziesz płakać... a krew, grupy itp dostajesz na pierwszej wizycie na której potwierdzisz ciąże więc nie rozumiem twojej nadgorliwości... Po kij grzyba ci te wyniki teraz?

Ja rozumiem ze poresja otoczenia nie pomaga w luzowaniu ale raczej nie siedzą ci ludzie w łóżku... Daj sobie pół roku na seks bez zabezpieczeń, jeśli nic nie bedzie to wtedy idź do lekarza i sprawdź co w trawie piszczy... a teraz zostaw to... dobrze ci radzę..

Ostatnia edycja:
Nicola...
Po pierwsze: zwracam honor bo myślałam ze wy dopiero zaczynacie starania

Po drugie: fakt w takiej sytuacji warto iść chociaż na monitoring i sprawdzić czy masz owulację

Po trzecie:nie przesadzaj na razie z badaniami, do tej pory rozumiem kochaliście się po prostu kiedy popadnie i nie koniecznie w dni płodne - moja rada: Obserwuj cykle. Pomierz temperaturę, kup testy owulacyjnę i postarajcie sie strzelać w dni płodne - jeśli nie wyjdzie wtedy pomyśl o badaniach. U nas jedna stara forumowiczka kochała sie ze swoim długo bez zabezpieczeń - kilka lat - i nie zachodziła a jak zaczęła obserwować cykle to zaszła za chyba 3 strzałem.

Po czwarte dlatej nie rozumiem po co ci ta krew... ale jak chcesz... Ja mam z mezem Konflikt serologiczny i co z tego? Żadnych problemów nie było... to ze macie różne grupy a ty masz RH "-" nie oznacza ze coś sie będzie działo... bardzo rzadko się dzieje, zwłaszcza w pierwszej ciąży no i nigdy na początku... tylko dopiero pod koniec ciąży a wtedy już będziesz miała porobione badania wypisane przez lekarza i będziesz pod kontrolą. Z drugim dzieckiem bywają problemy ale teraz dostaje sie po porodzie zastrzyk z antygenami - ja dostałam. Poza tym jak dziecko to tobie dziedziczy krew to wtedy nie ma mowy o zadnym konflikcie... tak więc spokojnie...

Po piąte jeszcze raz ci napiszę zebyś wzieła głęboki oddech... głowę wsadź od zimną wodę i spokojnie... kochana nie spinaj się... ja starałam sie rok czasu o moje maleństwo i kiedy dałam sobie spokój ze staraniami, odstawiłam leki i zrezygnowałam to zaszłam od razu! A w przeszłości nie raz kochałam sie bez gumek ani tabletek i nie zachodziłam

Ostatnia edycja:
Ael na 14 czerwca:-) ale moze byc wczesniej przez ta skracającą szyjke. Mozesz mi napisac czy dostalas moja odpowiedz na pw? bo wysylam juz 3 raz i ciagle mi sie pokazuje ze niewyslane:eek:

Nicola jeśli chodzi o mierzenie temp to niestety musi to być obowiązkowo co dziennie!! JA się zgadzam z Fifką! Musisz troszkę wyluzować!! Kup sobie testy owulacyjne na Allegro! Kosztują złotówkę na pewno działają bo sama używałam ;-) wtedy będziesz wiedziała czy cykle były owulacyjne i czy mniej więcej wtedy były przytulanki... poza tym jak ja poszłam do ginekologa jak zaczęłam się starać to mi powiedział, że przede wszystkim po @ powinno się zachować celibat i starania zacząć dopiero na 2-3 dni przed owulacją.... wyliczył mi to nawet na chłopski rozum i "na oko" bo ja mam cykle 30dniowe i powiedział, że owulacja wypada mniej więcej w 15 dniu więc najszybciej od 12 dnia cyklu mamy się kochać.... wtedy armia jest silniejsza i są większe szanse na zapłodnienie........ ;-)

reklama
Cześć kobitki :) Dużo do nadrabiania nie miałam bo w pracy podczytuję na telefonie :) ale dopiero jutro zrobię mega multicytat , bo póki co nie mogę zebrać myśli :)

Tak w skrócie nie pisałam za dużo w ostatnim tygodniu , bo mieszkam do jutra u rodziców (od zeszłego pt) mieliśmy małą awarie w domu:/ , jak wracam z pracy to chwile egzystuje i ide spać... :p

Byłam dzisiaj u ginekologa i prawdopodobnie jestem w 4 -4,5 tygodniu ciąży -dokładnie ma się potwierdzić 8 czerwca (może będzie wtedy już widać serduszko:D:D:D ) , problem w ustaleniu ze względu na to że nie znam dokładnej daty ostatniej miesiączki :zawstydzona/y:
a tu jest nasz mały przecinek (zdjęcia troche mało wyraźne bo telefonem :p )

Zdjecie0068.jpgZdjecie0071.jpg

Do góry