dziewczyny a czy normy hormonalne porównujecie z normami na medycznych stronach w internecie czy te normy ,które podaje laboratorium gdzie badałyście krew? bo w moim laboratorium norma FSH wynosi od 2,5 do 10,2 w fazie folikularnej a w internecie znalazłam ,że od 9 jest już przekroczone. Czy ten wynik ocenia się łącznie z innymi wynikami hormonów by mógł coś określić?
reklama
dziewczyny a czy normy hormonalne porównujecie z normami na medycznych stronach w internecie czy te normy ,które podaje laboratorium gdzie badałyście krew? bo w moim laboratorium norma FSH wynosi od 2,5 do 10,2 w fazie folikularnej a w internecie znalazłam ,że od 9 jest już przekroczone. Czy ten wynik ocenia się łącznie z innymi wynikami hormonów by mógł coś określić?
Powinnaś raczej patrzeć na normy, które podaje laboratorium... u mnie normy FSH w fazie folikularnej to 3,03 - 8,08
Aga_27
Ciężarówka :)
Aga a jak długo się już staracie... ??? A Twój mąż badał nasienie????
Sun7 10 miesięcy...
Mój K. badał nasienie. Nie jest idealne, ale androlog mówi, że nie jest najgorzej. Przyjmuje od 1,5 miesiąca całą masę leków (Cynk, Selen, itp.) i za 1,5 miesiąca (jak nie uda się zajść w ciążę) to idzie do kontroli (ponowne badanie). A jak to jest u Was? ;-)
Goya patrz na normy laboratorium i skonsultuj wyniki z lekarzem, wtedy będziesz miała pewność.
Ostatnia edycja:
Aga no to u nas podobnie... nasienie w normie (według androloga) tylko lepkość jest troszkę przekroczona... ale bierze mucosolwan na rozrzedzenie i androwit (od przeszło 2 miesięcy)... za tydzień idzie na ponowne badanie... A staramy się już 13 m-c...
Fajne jest to, że nasi panowie nie odmówili zrobienia badania nasienia... bo wiem, że czasami jest z tym problem... Mój to nawet sam zaproponował aby zrobić to badanie....
Fajne jest to, że nasi panowie nie odmówili zrobienia badania nasienia... bo wiem, że czasami jest z tym problem... Mój to nawet sam zaproponował aby zrobić to badanie....
Ostatnia edycja:
lkasia
Fanka BB :)
Ikasia ja jajowody miałam drożne. Ale mam PCO (i miałam podczas laparo elektrokauteryzację, żeby jajniki zaczęły pracować, bo na CLO w ogóle nie reagowały) i mam endometriozę (podczas laparo usunięto jej ogniska). No i jajniki zaczęły pracować Zobaczymy jak to będzie dalej. Jestem pełna nadziei
Ikasia z tego co mi mówił lekarz - dzień laparo uznaje się za 1 dzień cyklu. Ja mam dzisiaj 21 dc, bo laparo miałam 16.04. i za tydzień powinna się pojawić @. Czekam cierpliwie ;-)
Goya - tylko USG może Ci potwierdzić owulację. Mi testy wychodziły kilka razy pozytywnie, a owu nie było
Sun - słuchaj lekarza, bo bardzo mądrze Ci powiedział Duphaston ma podtrzymać ewentualną ciążę i jeżeli Wam się uda tym razem to pewnie jeszcze trochę go sobie pobierzesz :-) A jak nie wyjdzie (bo taka możliwość jest także) to odstawisz, aby pojawiła się @ i nowy cykl. Lekarz bardzo dobrze mówi ;-)
No widzisz, wiec chyba ile lekarzy tyle opinni....ale moze dlatego u Ciebie liczy się ze po laaro 1dc, bo mialas majstrowane przy jajnikach...ja mialam tylko przy jajowodach....przed laparo mialam robione usg i widac bylo ze cos tam sie kroi na lewym jajniku i lekarz powiedzial, ze jesli przy laparo nie ruszą jajnikow to wtedy po operacji bedzie owulacja...zreszta ja juz sie czuje jak przed @ tak jak pisałam....szyjkę już mam nisko, do tego jestem rozpulchniona w srodku...typowe objawy....
dzięki Ginek powiedział mi,że mam nie rozkminiać tylko działać widocznie moje wyniki hormonalne nie są takie złe - ale wiadomo w internecie można się naczytać i na siłę znaleźć sobie jakieś "ponad normy" z tego co też wiem to poziom fsh żeby był prawidłowy to bada się 2 czy 3 różnymi badaniami. Mi wyszła norma ale wg mojego laboratorium , więc może rzeczywiście nie ma co nękać siebie i Was
lkasia
Fanka BB :)
Aga no to u nas podobnie... nasienie w normie (według androloga) tylko lepkość jest troszkę przekroczona... ale bierze mucosolwan na rozrzedzenie i androwit (od przeszło 2 miesięcy)... za tydzień idzie na ponowne badanie... A staramy się już 13 m-c...
Sun7 mój pamiętam ze sam powiedzialm ze pojdzie na badania, zanim ja zaczne sie konkretnie badać..u facetów to prosta piłka...pokoik...magazyny...kupeczek i po sprawie....Troszke przezywał, ze na poczatku wyniki byly zle, ale rzucil palenie, bral duzo lekow i jest ok...jedynie mamy problem teraz z ilością, ale androlog kazal brac na to tylko witaminę E....
Na sali w szpitalu jak bylam na laparo lezala ze mna dziewczyna, 30 lat, staraja się o dziecko 4 lata i facet jeszcze sie nie przebadał Bo nie chce...wyslala zone na laparo....gdzie okazalo się ze wszystko ok.....i ona po laparo byla zalamana, bo tak naprawde ona wyczerpala juz wszystkie mozliwosci leczenia i diagnostyki i wychodzi ze z nia wszytsko ok...i sie bala jak ona to powie męzowi....paranoja
reklama
ikusia: witam nowa staraczkę i życze szybkiego safasolkowania trzymam &&&&&&&&&
atan: ja chociaz mało karmie to jem na parze, np piers z ryże,m i do tego gotowana marchewka, wieprzowinka na parze z ziemniaczkaim [ierogi, makaron z serem, zupy , kotleciki z ryby, przy okazi schudne szybciej :-)
mała spi to ja sobie zafarbowałam szamponetką włosy,. zaraz ide sie kąpać i sobie paznokie u nóżek zrobię, a utro mam jeszcze wizyte u gina, mam nadzieje ze jakoś znajdzie sie miejsce bo ide prywatnie i mam dzwonic około15 stej jak lekarz moj przyjdzie to moze mnie gdzies wciśnie, oby z tymi szwami moimi było wszystko oki.
natkusia: wiesz jest lepiej ale i tak mam codziennie chwile załamki, tyle ze juz prawie sie pogodziłam ze nie bede piersia karmić, ale daje sobie jeszcze po niedzieli szanase jak przyjdzie położna z przychodni ,bo bardzo fajna babka, i z nią spróbuję małą przystawiać moze sie uda na spokojnie a nie na siłę
ael: no oczywiście ze zażądam zastepczego wózka a jak mnie wk.... to normalnie powiem ze chce zwrot kasy ,nie wiem co eszcze moge wymysleć ale to szczyta chamstwa ze nam sie taki wózek trafił, jedno wyscie i tyle sie nim nacieszyłam
kobiety we wtork konze 30 lat takze zyczenia bede prosiła na 8- ego
atan: ja chociaz mało karmie to jem na parze, np piers z ryże,m i do tego gotowana marchewka, wieprzowinka na parze z ziemniaczkaim [ierogi, makaron z serem, zupy , kotleciki z ryby, przy okazi schudne szybciej :-)
mała spi to ja sobie zafarbowałam szamponetką włosy,. zaraz ide sie kąpać i sobie paznokie u nóżek zrobię, a utro mam jeszcze wizyte u gina, mam nadzieje ze jakoś znajdzie sie miejsce bo ide prywatnie i mam dzwonic około15 stej jak lekarz moj przyjdzie to moze mnie gdzies wciśnie, oby z tymi szwami moimi było wszystko oki.
natkusia: wiesz jest lepiej ale i tak mam codziennie chwile załamki, tyle ze juz prawie sie pogodziłam ze nie bede piersia karmić, ale daje sobie jeszcze po niedzieli szanase jak przyjdzie położna z przychodni ,bo bardzo fajna babka, i z nią spróbuję małą przystawiać moze sie uda na spokojnie a nie na siłę
ael: no oczywiście ze zażądam zastepczego wózka a jak mnie wk.... to normalnie powiem ze chce zwrot kasy ,nie wiem co eszcze moge wymysleć ale to szczyta chamstwa ze nam sie taki wózek trafił, jedno wyscie i tyle sie nim nacieszyłam
kobiety we wtork konze 30 lat takze zyczenia bede prosiła na 8- ego
Podziel się: