reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

a jakie są objawy nie palaczy ;-p

he he no wlasnie nie wiem bo ja poprzednio to mialam wszelkie mozliwe objawy i dupa wyszla :)
ale powaznie z tym wstretem to prawda bo nie pierwszy raz o tym slysze, znam kilka dziewczyn co zaszly i mowily ze pierwsze co to mialy straszny wstret do szlugow a chwile potem okazalo sie ze sa w ciazy..
oczywiscie to nie musi byc regula, ale potwierdzilo sie w kilku przypadkach :)

dobra laski ja pociskam stad, bo musze drugiego kompa odpalic i sprawdzic czy jutro do pracy ide :p
dobranoc papa:)

reklama
Sweet dziękuje :*

Sil
skakanie to jedno, ale ona też potrafi położyć się na twarzy bądź szyi jak ją ignorujesz... Kota nie upilnujesz... wyjdę do kuchni a ona udusi mi dziecko.... To rasowy kot... była zbyt charakterna i żywa... dodatkowo sierść była strasznym utrapieniem. Poszła do małżeństwa ze starszymi dziećmi, które ma już jednego kota. Będzie jej tam dobrze.

Będzie :-D Ona też potrafiła być kochana, ale postawiłam na bezpieczeństwo. Na razie jest postanowienie że fretki zostają. Klatka jest w kuchni, do pokoju wpuszczać ich nie musimy, więc damy radę. Ale jak okażę się że dziecko choruję przez sierść niestety one też pójdą z domu. Dla mnie dziecko jest najważniejsze, choć bardzo kocham zwierzęta!

Dziurka nie wiem czy norma czy nie, ale śmiałam się przez dobre 5 min z tej kolędy :-) Nie wiem czemu aż tak mnie to rozbawiło (może dlatego ze sobie to wyobraziłam :tak:)

Aaaa jutro będą pełne 14 tygodni a zacznę 15!!!! Ja coraz bardziej wierzę w to ze te łaskotki które odczuwam od 3 dni to ruchy maluszka!! (choć wczoraj po 1 poszłam spać to ich nie czułam...)

sorki ze zniklam tak ale moj mezulek wrocil i bylam w kuchni a moja mama mu odgrzala bigosa no i co natalka sie zalapala ;-) mniam mniam ;-)

fifka no to super ;-) mozesz juz czuc dzidzie ;-) ja sie zastanawiam bo moj ginek mowil mi ze jestem ostatnio w 11 wiec teraz jestem w 13 i 4 dni wiec niewiem niby w srode zaczynam 14 tydzien ale niewiem czemu suwaczki inaczej pokazuja ...

pyscek ojoj akwarium wspolczuje ja mam 60litrowe i kiedys filtr nam sie zbuntowal i polowe wody wypompowal ... jak nas nie bylo w domku wiec nieciekawie za mebloscianka i na wykladzinie woda byla..

dobranoc fifka ;-) powodzenia zycze bys wyczula ;-)
ja chyba tez bede zmykac spac wiec milej nocy kochane ;-)

reklama
Dobrej Nocy Wszystkim Kobitkom życzę :* Całuski :* I trzymajcie za mnie kciuki :-)

Spokojnej nocy, a z testem jeszcze się powstrzymaj, ja myślę że do środy spokojnie :-)

Ael, a Ty cukiernik zawodowo czy amatorsko, bo torty cuuudne :)

Amatorsko, ja w ogóle kucharzyna jestem amator, tylko mi się po prostu myślenie kreatywne włącza :-)
Widzę, że torty oglądałaś. Mała ciekawostka, tort a la akwarium z ogonem cóż miałam z nim mały wypadek, otóż przy naciąganiu lukru na biszkopty w jednym miejscu było za bardzo cienki lukier i mi pękł. Ja panika bo początkowo tort miał mieć założony lukier i miał być malowany tylko. A tu dziura i co mam robić. Jako, że zostało mi dużo białego lukru to właśnie zrobiłam ten ogon, też pomalowałam i umieściłam w tej dziurze, tak że ogon dziurę całkowicie zakrywał. I tak nie byłam do końca z tego toru zadowolona, a do rodziny szedł ten akwariowy dla brata na urodziny i z kotkiem dla siostrzenicy też na urodziny, wszyscy zachwycali się tym rybnym tortem :-D

Ja w tym cyklu mogłabym sobie multum ciązowych dolegliwości dopisać, bolały mnie cycki, owu nigdy nie mialam tak bolesnej.. odrzucilo mnie od kawy i do tej pory wpierniczam na potęgę oliwki zielone.. zjadłam tuńczyka co mnie to obrzydza na samą myśl.. wysypało mnie syfkami... cycki mam jędrne, na widok surowego kurczaka mnie zemdliło.. i co i dupa.. bo od ponad miesiąca nie współżyje..

Bo Ty co miesiąc przez nas zachodzisz w ciążę urojoną :p XD

kochana jak robisz ten krem?

Zwykły krem z torebki, do robionych przez siebie nie mam cierpliwości, bo jeszcze nie mam takiej wprawy do robienia takich kremów, ale zamiast mleka dodawałam śmietany kremówki i krem był na tyle zwarty, że nie spływał.

sorki ze zniklam tak ale moj mezulek wrocil i bylam w kuchni a moja mama mu odgrzala bigosa no i co natalka sie zalapala ;-) mniam mniam ;-)

A został Ci jeszcze bigosik? Ja bym sobie zjadła taki kwaskowy :-)

I jak zwykle o tej porze zostałam sama :-(

Do góry