reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

pok- bo ostatni tez sie nad tym zastanawiam:/ gdzies tam wygoglowalam a z reszta zacytuje ten fragment
Zbyt mało progesteronu

Sygnałem, który może świadczyć, że brakuje ci tego hormonu, są przedłużające się (powyżej siedmiu dni) i niekiedy wyjątkowo obfite miesiączki. Fachowo lekarze nazywają to zaburzeniem fazy lutealnej albo drugiej fazy cyklu. Ciałko żółte nie produkuje wystarczająco dużo progesteronu, więc macica nie jest dostatecznie przygotowana na przyjęcie zarodka - po prostu nie zagnieżdża się on w jej ścianie. Wówczas dochodzi do niezauważalnych, bardzo wczesnych poronień, które zdarzają się zazwyczaj w dniu spodziewanej miesiączki.
Co robić: Ginekolog powie ci, jakie hormony należy oznaczyć i w którym dniu cyklu powinnaś pójść na pobranie krwi. Jeśli po badaniach okaże się, że brakuje ci progesteronu, będziesz musiała przyjmować preparaty hormonalne uzupełniające jego niedobór

reklama
Zobaczymy jak na ekranie widać jak pika to jest dobrze :)

Musze iśc to stomatologa i do lekarza ogólnego zbadać ogólny stan zdrowia i z sercem bo mam takie kucia w sercu ze nie umie czasem oddechu złapać mam tak od podstawówki

Wiem w przyszłym tygodniu chce tych trzech lekarzy odwiedzić, ale najpierw serce bo zęby mam w spokoju i zdrowie ogólne równiez ale serce , wolała bym siłami natury :) niz cersarke

mineralna - ja tez tak mialam mam czasem jeszcze i mi wykryli nerwice sercowa:p ale zadnych lekow nie przepisali... masz takie jak by klucie i nie mozesz wtedy zlapac oddechu bo cie kluje???

reklama
to mam to samo ... mi zrobili ekg pobrali krew i bylo ok jedyne co to przez wieksze stresy i duzy wysilek fizyczny tak mam nerwice sercowa ale minimalna

Do góry