reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

ma_gdalena ja dzis sie dowiedziałam ze moja bratowa jest w ciązy, mają juz córeczke a tu taka niespodzianka. Wcale się o fasolke jakoś mocno nie starali, wiec sa zaskoczeni:-)

reklama
no tak to jest jeśli ktoś chce nie może mieć a jak ktoś nie chce lub się nie spodziewa to ma fasolkę ... i gdzie tu jaka kolwiek sprawiedliwość ??

jak ja się bedę starać będę egositką :zawstydzona/y: bo całe fludiy bede chciała dla siebie ;-) ale my w początkowych fazach starania się mamy tylko 2 miesiące na zaciążenie :-p bo chce wszystko w rodzinie zachować :-)

no wlasnie nie ma zadnej sprawiedliwosci ahhh co za zycie tylko na wszystko czekac trzeba:-p
Magda nie badz taka egoistka podzielisz sie napewno teraz tak mowisz :-p tylko nie ???

Basati, jesteśmy tu też na złe humory :) a zawsze lepiej się wygadać.
Tal sobie myślałam, nie chcę nikogo obgadywać, ale zgadzam się z Kasią, że coś ta sprawa z Pao niejasna mocno.. Ale cóż, nie moja piaskownica, nie moje zabawki.
Po wizycie super, małe ma 1.8 cm i widziałam łapkę, jak trzyma przy buzi. Prawie się zryczałam tam. Wyniki mam super, karta ciąży założona. Mogę chodzić!! Tylko z seksem poczekać do 12 tygodnia. Muszę zadzwonić umówić się na usg genetyczne, dał mi dwa numery, ale terminy są podobno straszne, więc będę dzwonić dziś :) Podobno najlepsi, a skoro wydawać kasę, to porządnie niech będzie zrobione.
Co do malin. On nie widzi żadnych przeciwwskazań, normalnie można jeść, pić sok itd.
No i termin oficjalnie na 15 grudnia.

kochana! co do Pao mam tak samo jak Ty :)
pieknie opowiedziana wizyta! mam arbuza na twarzy teraz! seks poczeka :)
sciskam Cie mocno!

ale lepiej wiedzieć niż potem obwniac siebie albo lekarza
np na ta chorobe stwardnienia rozsiane jest jeden lek prawie 1000zł kosztuje 21 tab. i on tylko spowalnia chorobe nie leczy więc jest to okropne bo jak mieszkałam u rodziców tata sie dusił przeważnie luidzie na uduszenie umierają vbo język jets najsilniejszym mięśniem i ostatni ulega degrtadacji więc

po pierwsze.. na stwardnienie rozsiane sie nie umiera. nie wiem co to za lek w Polsce jest za 1000 zl ale jedyny doustnylek na stwardnienie rozsiane nie jest jeszcze w Polsce dopuszczony do obrotu. Interferon od kilku miesiecy dopiero jest refundowany przez NFZ a przeciwciała monoklonalne w ogole, a z wlasnej kieszeni to koszt kolo 8 tys. miesiecznie. uduszenie nie jest przez jezyk... jak juz to chodzi o prace pluc. a sm to nie jest choroba, ktora atakuje same miesnie - zalezy, w ktorym miejscu zostanie zaatakowana mielina. Moze uderzyc we wzrok, sluch, dotyk, miesnie podzebrowe. Stwardnienie rozsiane nie atakuje miesni tylko NERWY...

Ja się zastosowałam do zalecień Pok;-) Przytulanki od chwili gdy pojawił się płodny śluz codziennie do 2 dnia po owulce. Czyli jakies 5 dni codziennie męczyłam moje szczęście:-) Później nogi do góry na ok 20 min i się udało. Oczywiście po tulaskach grzecznie spać zero pluskania sie itd. Wcześniej przytulanki były co 2-gi dzień ale widać to było za mało.

ej :) zeby nie bylo :)
co 2 dzien jest tak samo dobra metoda jak codziennie. Rzadko kto zachodzi w ciaze w 1. cyklu staran. Moze byc wszystko ok a i tak trzeba kilku cykli. Przeciez nie zawsze sie znajdzie ten jeden zolnierz, ktory zdola sie przedrzeć przez mur :)

O kurczę, jak się zdecydowałaś to masz wadliwy test. Zapitalaj do apteki z reklamacją, a co :p

nie mozna isc z tym z reklamacja. ulotka zawsze informuje o tym jaki wynik testu swiadczy o tym, ze test nie zadzialal prawidlowo a juz na opakowaniu jest informacja, ze daje wynik prawidlowy w 99,ilestam %
Co ktorys test nawet najlepszych firm na swiecie moze tak zadzialac.

Hej dziewczyny z powrotem :-). Nie dam rady bez was strasznie się uzależniłam ;-)
No to ja już wszystko wiem co i jak. Kto to pisała i pisała to ta dziewczyna co wczoraj oberwała ode mnie.
Uważa ona przez to co przeczytała na bb, że ja próbuję skłócić Ł z rodzicami, że go nastawiam przeciwko nim, że go sobie ustawiam. Wkurza mnie coś takiego, że ktoś wchodzi na czyjeś konto czyta jego posty i to tak na wyrywki nie wiedząc jak na prawdę jest. Ja swojego chłopaka nie nastawiam przeciwko jego rodzicą tylko wkurza mnie to, że oni wszystko muszą wiedzieć, że jest na ich każde skinienie palca, że nie ma za bardzo swojego zdania. Ja chcę z nim być i chcę, żeby między nami wszystko było cacy. Nie staram się go ustawiać jak to ta dziewucha mówi. My mamy swój podział obowiązków ja robię jedno a on drugie. Na bb ie opisywałam wszystkiego dokładnie jak to jest między mną a Ł i dziwi mnie to, że osoby trzecie się nie dowiedzą dokładnie jak jest a wtrącają się w nasze życie.
Witam was z powrotem
biggrin.gif

Już mam wszystko pozałatwiane. A ta małpa niech sobie drukuje moje wpisy wcześniejsze które niby ma i niech pokazuje innym i pokaże jaka jest żałosna.
wink2.gif

A ja wracam do was z nowymi siłami na starania i z dobrym humorem.
No i wczoraj dostałam @ i kolejny cykl starań przed nami
wink2.gif
.
Widzę też, że mamy nowe staraczki WITAM WAS SERDECZNIE.
A i działo się coś ciekawego bo nie dam rady nadrobić :-p

laska. ja teraz nic juz nie rozumiem.
po kiego grzyba zmienilas nick ak teraz kazdy wie, ze Ty to Ty!? po tym jednym poscie. Laska, ktora spralas tez bedzie wiedziala, ze to Ty. Jak Twoj chlop wejdzie to po tym jednym poscie tez sie skapnie, ze to Ty.
co Ci ta zmiana nicku dala!?
ja z tej calej historii coraz mniej rozumiem i coraz bardziej wydaje mi sie podejrzana.
Wydrukowane a nie istniejace na forum - nic nie zmienia. Ja bym uwierzyla, ze byly naprawde, bo: duzo zachodu kosztowaloby kogos spreparowanie tych postow a po drugie otwarcie tu piszesz, ze one byly ale skasowalas - wystarczy miec kilka szarych komorek i wszystko jasne.
Coraz badziej mi sie wydaje, ze cos mocno namieszalas, czegos sie boisz albo wstydzisz albo jedno i drugie i przed nami robisz dobra mine do dziwnej gry....

no wlasnie a ciezaroweczek niema i nie powiedza nam czy mialy takie objawy mnie pobolewa bardziej jajnik od soboty a w piatek owulka wczoraj mnie mocniej bolal a dzisiaj sie juz troche uspokoil ale pobolal mnie dzisiaj tez... i niewiem co mam myslec zrobilabym test ale to zawczesnie choc kusilo mnie zrobic w sobote w koncu na tescie pisze 7 dni od stosunku choc niewiem czemu tak napisali bo przeciez tydzien od owulacji powinni napisac bylo by to bardziej prawdziwe... ahh to czekanie mnie wykonczy:-(

beta HCG jest produkowana od ZAGNIEZDZENIA nie od zaplodnienia. a wykrywlany poziom jest ok 48h po zagniezdzeniu, wiec trzeba liczyc minimum 10 dni od owulacji. a jak stosunek byl 2 dni przed owulacja?! no jakas bzdura kompletna...
siedz cierplwiwie i rob test.
teraz wyjdzie Ci negatywny i sie tylko zestresujesz a wciaz bedziesz myslala, ze mozesz byc w ciayz, bo bylo za wczesnie na test - nie lepiej poczekac troche? :) kilka dni. test najlepiej robic 14 dpo lub w dniu spodziewanej miesiaczki.

Na tych testach rzeczywiscie powinni napisac ze min tydz od owulacji ale kto dokładnie przewidzi kiedy ona wystapi :-) poza tym do zagniezdzenia zarodka i tak dochodzi najczesciej po 7-10 dniach od owu i dopiero wtedy mozna wykryc HCG w moczu...a i tak najlepiej zrobic z krwi..

gdyby tak co miesiac latac robic z krwi... po co? :) mozna testami sikanymi ale z głową trzeba to robić :)

laski ja mam taka cicha prosbe :) poczytajcie moja stronke troche, bo wiekszosc tego, co tu mowie juz tam jest i musze sie powtarzac :) oczywiscie bede sie powtarzac ile tylko bedzie trzeba i jak dlugo bedziecie mnie znosic ale... :)

gdzie jest AEL!?

dziekuje za odpowiedz :-) no tez sie zastanawiam gdzie alreda ?????????????

reklama
pok Ty nocny marku, wchodzisz jak kocica pocichtku, nocą :)
coś mi się wydaje, że temat SM jest Ci dobrze znany....
a dziewczyny po prostu się denerwują, jak każdy
a Ty w tym miesiącu nic a nic w dni płodne?

Do góry