reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej ja właśnie wróciłam z pracy i leże teraz i odpoczywam od kilku dnie jestem tak przemęczona że nie mam siły na nic dziś 21 dc w sumie się nic nie dzieje mierzę temp i wczoraj miałam 36,9 dzisiaj 37,0 i tyle czekam na tą wstrętną @ już chce zacząć starania :)

reklama
Kwiatuszek dlaczego chcecie odlozyc staranka? chodzi o prace?widzisz ze te ciazenie nie jest takie proste, wiec moze warto sexic sie bez zabezpieczenia, a co bedzie to bedzie.ja nie caly rok tez mialam trudna sytuacje w pracy.bylam na zastepstwie i nie wiedzialam czy ze mna przedluza umowe.nie wygladalo to rozowo ale zdecydowalam, ze jak nie jest latwo zajsc w ciaze to nie mam na co czekac.i widzisz do dzisiaj mi sie to nie udalo.
Anna nie poddawaj sie!wydaje mi sie, ze Ty jestes tu najsilniejsza i najbardziej optymistycznie nastawiona. widac, ze owulka do Ciebie pozno przyszla, ale dzialaj kochana dalej.wiem ze to trudne, my tak mielismy juz dosc w ostatnim cyklu.ale po owulce zrobilismy sobie 15 dni postu i teraz znow szykujemy sie na staranka.trzymam za Ciebie kciuki.Fajnie ze prace dostalas.gratuluje!na ile ma byc to zastepstwo? ile dostaniesz godz.?jest jakas szansa zeby sie tam zaczepic?

Witam:)
u mnie 14 dzień cyklu, wczoraj i przedwczoraj zauważyłam u siebie ten przeźroczysty śluz, rozciągliwy na kilka cm, przedwczoraj było go mało, ale wczoraj to już konkretnie... i w związku z tym mam pytanko, czy ten śluz pojawia się w trakcie owulacji, czy przed? czy czy jego obecność znaczy ze na pewno jest owulacja??

Wydaje mi się, że mam cykl bezowulacyjny, bo tempka wzrasła jak po owulacji, ale przed wczoraj robiłam test owu i wyszedł negatywny. W wczoraj nie miałam nawet sił na sex, bo mąż wrócił późno i tylko go przywitałam, a potem usnęłam w czasie rozmowy normalnie. A poza tym mam napięcie przedmiesiączkowe i potworną ochotę na czekoladę !!!
Co do pracy to narazie dostałam cynk, że szukają kogoś na zastępstwo z możliwością przedłużenia, no ale wszystkiego dowiem się jutro. Trzymajcie kciuki!

Witam:)
u mnie 14 dzień cyklu, wczoraj i przedwczoraj zauważyłam u siebie ten przeźroczysty śluz, rozciągliwy na kilka cm, przedwczoraj było go mało, ale wczoraj to już konkretnie... i w związku z tym mam pytanko, czy ten śluz pojawia się w trakcie owulacji, czy przed? czy czy jego obecność znaczy ze na pewno jest owulacja??
Dzień w którym masz najwięcej najbardziej rozciągliwego śluzu jest tzw. " Szczytem Objawu Śluzu", czyli też dzień kiedy obserwujemy śluz płodny po raz ostatni. Jeśli chodzi o owulację to pojawia się najczęsciej dwa dni po lub dwa dni przed szczytem. Niestety śluz nie oznacza, że owulacja występuje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anna powodzenia!!! na pewno się uda:) trzeba być tylko dobrej myśli, bo jeśli jesteśmy dobrej myśli, to naprawdę możemy zdziałać cuda :D ludzie są zdolni do niewyobrażalnych rzeczy, a wszystko to siedzi w główce:) także trzymam kciuki :)

mam jednak nadzieję że to owulacja... boli mnie podbrzusze :D i cały czas mam ochotę na... :) a z mężem działamy od końca @ praktycznie codziennie, więc kto wie, kto wie..... ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anna zycze powodzenia.oby Ci sie udalo dostac ta prace!trzymam kciuki.a cykl bezowulacyjny moze sie kazdemu zdarzyc, ja mialam taki 1,5 miesiaca temu.wywolywalam go luteina, bo juz go mialam dosyc.nie poddawaj sie!

kacha 10 z jedenej strony tez chodzi o to dzis moj maz nie wrocil za bardzo zadowolony z pracy i ogolnie chce szukac czegos innego zebysmy w koncu mogli wziasc kredyt i takie tam a ja sie tez rozgladam

tak brałam, ale skończyłam z dniem 31.12.2009, także to już 10 miesięcy odkąd nie biorę... więc myślę, że wszystko tam powinno mi już wrócić do normy:)

reklama
hej dziewczyny,
wpadam na chwile bo strasznie mnie dziś boli glowa i musze sie położyc.

@ dalej nie ma, test ciazowy tez negatywny, Anna przerzuć mnie na 01.12 w naszej tabelce @.
Jutro ide zrobic THS- zoabcztmy czy to może nie tarczyca mi wariuje a 15.11 pojde do gina na wywolanie i pewnie jak z tarczyca bedzie oki to posle mnie na badanie prolaktyny i progesteronu. Osobiście mam przeczucie ,że u mnie jak o cos chodzi to właśnie o progesteron bo owulke mam ładan (według tempki) czyli prolaktyna powina być oki a za druga czesc cyklu odpwoiada progesteron a tu u mnie dupa :/

Kolejny miesiac starcony :/.....mam doła :(

Do góry