reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

wiecie co
dzis dowiedzialam się o innej teorii,że po owulacji,żeby się nie ruchać i nie robić zadnych dodatkowych wstrząsów by komórka mogła sobie spokojnie dojść tam gdzie powinna

i co Wy na to?

reklama
Bafinka, a skąd wiesz, że nie miałaś owu ??

Lilou, ja myślę, że jest tyle teorii, że głowa boli, jakby się tak człowiek musiał do każdej stosować, to by oszalał :-)

No to i ja się do Was postanowiłam przyłączyć...z mężem postanowilismy, ze juz najwyższy czas na potopmstwo....we wrzesniu odstawiłam tabletki anty...i tak po cichu liczyłam, ze może juz w tym cyklu się nam udało....mialam dużo objawów...ból piersi, ból brzucha...itp....juz mialam isc na bete w tym tygodniu....a tu prosze...przyszeł okres....wiec zaczynamy nowy cykl staran.....ponownie pewnie zakupie testy owulacyjne....:-)

Ja już nie wiem co mam myśleć :-( bo czuję jakbym od 3 dni miała okres, tak mnie brzuch poli dziwnie, a dziś mnie mdliło w samochodzie jak jechałam... buuuuu nie chce się nakręcać, już bym wolała nic nie czuć, a tak to już sobie wyobrażam i sobie już w brodę pluję, że nie kupiłam termometru i nie wiem jaką mam temperaturę. Zwariuje jeszcze te 6 dni

Fajnie że wątek się rozkręca witamy nowe staraczki. Ja już jakiś czas temu pojawiałam się na wątku staramy się z mężem od sierpnia.
Trzymam kciuki &&&&&&&&&&

ja wiem że owulki nie mam bo mi lekarz powiedzial a ze mną jest o tyle ciężej że wykryto u mnie pco:( więc trudno mi będzie zajść w ciąże ale nie trace nadziei... ale zniechęcenie mnie już bierze.... jak odstawiłam tabsy w kwietniu to myślałam chop śup i zaciąże a tu d*** nie wiem co teraz mam zrobić bo mam w mieszkaniu jeden pokój nie zagospodarowany i planowałam że będzie dla dziecka ale jak nam to zejdzie nie wiadomo ile może nawet lata to może lepiej zrobić sypialnie...? sama już nie wiem...

Bafinka bardzo mi przykro z powodu Twoich problemów...i podejrzewam, ze z każdym cyklem jest coraz ciężej i może człowieka dopaść zniechęcenie...ale przeciez nie mozna tracić nadziei...wkońcu to ona umiera ostatnia;-) Głowa do góry...bedzie dobrze...

A ja z racji tego, ze dostałam dzisiaj @, postanowiłam od jutra mierzyć temperature...tylko tak sie zasytanawiam, bo ją mam mierzyc codziennie rnao o tej samej porze...z tym nie bedzie problemu, bo codziennie wstaje o 6.30...ale tak mysle, czy muszę mierzyć leząc w lozku, czy np moge wstać i zmierzyć w łazience? I czy jest jakas regula co do termometru..,..moze byc elektryczny??
:-)

Regułą jest taka, że musisz zmierzyć tempkę przed wstaniem z łóżka. Ja używałam termometru elektrycznego, bo mierzył szybciej temperaturę. Heheh używałam dopóki mój seterek mi go nie zjadł :-)

reklama
Ikasia- tempke mierzymy codziennie o tej samej porze bez wstawnia z łóżka (można ewentualnie temoke skorygowac jesli ci sie cos obsunie o 0,5-1h) i najlepiej waginalnie Ja polecam elektryczny najlepiej z dwoma miejscami po przecinku, wtedy ladnie widac wszystkie zmiany w cyklu. Ja mam elektryczny, lezy pod poduszka, mierze tepke i zasypiam bo moj termometr zapamietuje ostatni wynik. Kiedyś sie z tej metody nasmiewalam ale dzis jak dla mnie jest super jesli chodzi o planownie ciązy

któraś z Was pytała, czy brałam tabsy, otóż brałam, ale od czerwca przestałam :)
julieet- ja też odsatwiłam tabsy w czerwcu a w sumie to w lipcu bo w czerwcu zjadłam ostatnie opakowanie. Niestety cykle nie wróciły mi do super formy i regularnosci :(

Ja już nie wiem co mam myśleć :-( bo czuję jakbym od 3 dni miała okres, tak mnie brzuch poli dziwnie, a dziś mnie mdliło w samochodzie jak jechałam... buuuuu nie chce się nakręcać, już bym wolała nic nie czuć, a tak to już sobie wyobrażam i sobie już w brodę pluję, że nie kupiłam termometru i nie wiem jaką mam temperaturę. Zwariuje jeszcze te 6 dni

anna_-nie nakrecaj sie(heheh łatwo powiedzieć) jednak trzymam kciuki ze to to :) i termometr prosze kupic szybciutko :)

Do góry