reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lilou ja licze na owulke w dlugi listopadowy weekend.wtedy moj m nie jest w pracy, zregeneruje sie i bedzie mozna z niego duzo wycisnac.
Paulina twoje temp. mowia ze owulka byla. ja takie mam po owulce a 2 dni przed okresem mi spada do 36,7 i 36,6.pozostaje Ci czekanie.trzymam kciukiaby temp. nie spadla.
agnes u Ciebie trudno stwierdzic owulke jak masz rozne cykle.ja stosuje testy owulacyjne, mierze temp. i moj organizm daje mi znak ze owulka sie zbliza (b. pobolewa mnie wtedy jajnik, no i jest mokro w majtakch).

reklama
dukad spprawił cuda:) jeśli jesteś zainteresowana wejdź na wątek staraczki na dukanie:) zapraszam

SUper!!chyba zajrzę, chociaż ja raz próbowałam z Ducanem się wziąć za bary i mdlilo mnie tak strasznie że darowałam sobie po 4 dniach. Chyba nie miałam wystarczająco pomysłów na dania z białek i warzyw:)
ale jestem taką reklamą ze chyba musze wrócić do Ducana!!

dukad spprawił cuda:) jeśli jesteś zainteresowana wejdź na wątek staraczki na dukanie:) zapraszam

Ja chciałam przejść na tą dietę, ale się okazało, że wystarczy troche spacerków z psem i przez krótki czas schudłam 3 kg. Dodatkowo uwielbiam owoce, a słyszałam że na dukanie nie można jeść owoców. Poza tym to mam do zrzucenia jakieś 5 kg i mam nadzieję, że właśnie przez te spacerki i zrezygnowanie ze słodyczy, uda mi się to zrobić. Zresztą podziwiam osoby, które wytrzymują na dietach:-)

Ja jakoś nie mogę zrzucić wymarzonych 5 kilo, poza tym u mnie wszystko idzie w brzuch i to jest najgorsze więc musze się wziąć za siebie. Teraz się zaczyna idealny sezon na ducana bo owoce się kończą;-)

SUper!!chyba zajrzę, chociaż ja raz próbowałam z Ducanem się wziąć za bary i mdlilo mnie tak strasznie że darowałam sobie po 4 dniach. Chyba nie miałam wystarczająco pomysłów na dania z białek i warzyw:)
ale jestem taką reklamą ze chyba musze wrócić do Ducana!!

*miało być JESTEŚ taką reklamą:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też się nie nadaje na diety,mnie pasuje zrzucić ok 12kg raz w zyciu bylam na kopenhadzkiej i chodziłam zła jak osa,wyżywałam się na mężu, nie mialam ochoty na nic,wiecznie nabuzowana chodzilam...
więc dałam se siana,teraz się nie dietkuje bo staram się o bebe,a nie chce mieć jojo do kwadratu,więc ja mowię NIET dietom- w dniu dzisiejszym

Mayli ja jak czesto wspolzyje to mnie nic tam nie boli a jak mam dluzsza przerwe to potem mam obtarcia.w dodatku mam 9 dc wiec jest tam sucho.mozna cwiczyc miesnie kregla ale ja tego nie robie. a moze faktycznie powinnam.
Jak juz Lamarck kiedys stwierdzil nie uzywane narzady ulegaja redukcji albo degeneracji.;-)

Co racja to racja ale u nas czasu brak i sił na szaleństwa:-/ czasami po takim poście to mnie wszystko boli no i frajda mniejsza.
Najgorsze chyba jednak jest to ze jak długo nie działamy to potem jakoś się niechce i muszę powtarzać że chcę, każdy następny raz już jest super:)

kwiatuszku z tego co piszesz o twoich tempkach to jak na moje oko to nie jest temp ciążowa,pewnie niebawem przyjdzie @
dziewczyny jesli się mylę odnośnie temp to mnie skorygujcie.
najczęściej dziewczyny będące w ciąży mają 37,1-37,5 przy temp startowej 36,6
choć regułą to nie jest,ale u większości się sprawdza.gdybyś miała temp na starcie 36,2 to twoja dzisiejsza 36,8 dawałaby podejrzenia o ciążę. a wczoraj jaką temp miałaś??
moja koleżanka byla w ciąży a jej temp caly czas wynosiła poniżej 37,00 więc zobaczymy,choć ja bym się nastawiła na przyjdzie tej nawiedzonej - nieproszonej :(
mayli zmierz sobie jutro z rana temp. w sumie to nie wiem czy mierzysz,czy nie,ale tak z ciekawości

Wczoraj mialam 37,1 z tego co pametam przewaznie tak mam albo 37 albo36,9 ale jest podwyszzona nawet bywa 37,3

kwiatuszek 36,9 -37,5 to jest normalna temp w II fazie lutealnej.dziś masz 36,8 więc nastapił spadek który mówi o tym że pewnie @ przyjdzie. a który to twój dzień wyższych temp?? (który od owulacji?) bo ja mam 14 dni temp podwyższoną a potem spada do 36,6 i @ przychodzi

Wczoraj mialam 37,1 z tego co pametam przewaznie tak mam albo 37 albo36,9 ale jest podwyszzona nawet bywa 37,3

Dziewczyny tu są przykładowe wykresy ciążowe:
http://mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=12&s_id=5&ss_id=8&l=0&
temperatura po owulacji nie musi być jakaś dziwna... nie jest powiedziane, że temperatura w ciąży po owulacji podstakuję zupełnie inaczej do jakiejś wielkiej wysokości. Tempka w ciąży musi być po prostu większa od 6ciu poprzedzających skok o 0.3 stopnia i musi się utrzymywać przynajmniej 17 dni. Nie ważne czy jest to 36.7 czy 37.5. Dlatego nie ma co analizować temperatury przed terminem @ bo to wszystko na dwoje babka wróżyła. Ja trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&& za wszystkie podwyższone temperaturki, żeby nie spadały :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry