anna_ : Jak dla mnie to okres Ci się troche przeciągnął. Skoro piszesz, że masz nieregularne miesiączki to trudno jednoznacznie stwierdzić, kiedy masz owulację. U zdrowej kobiety występuje ok. 14 dni przed okresem. Jak masz cykl 21 dniowy to owulacja występuje ok 7 dnia cyklu. Jak cykl jest 35 dniowy to owulacja występuje ok. 21 dnia cyklu. Dziś masz 6dc więc możesz liczyć, że owulacja w każdej chwili może się pojawić. Dlatego bardzo dobrze, że się staracie już, a plamieniami się nie ma co narazie prejmować. Jak będą trwać jeszcze pare dni to wtedy można by się zacząć martwić. Mam nadzieję, że Ci to wszystko wyjaśniłam.
Ostatnio tak mam,ale to przez stres pewnie.. Teraz mi tak skacze co 25 dni lub 26 dni dostaje okres,a z z ta owulacją to nie wiem jak sobie ją obliczać??? Kiedy mniej więcej mogę się spodziewać.. rzadko się zdarzy np.34 dni albo nawet 18 dni..,że mam okres. Nie wiem czy coś mogło się już wydarzyć.. ale działamy już od wczoraj,nie myśląc o tym by było dziecko..Bo to też nie dobrze.. Mamy cichą nadzieję,że do świąt się uda..
Ostatnio tak mam,ale to przez stres pewnie.. Teraz mi tak skacze co 25 dni lub 26 dni dostaje okres,a z z ta owulacją to nie wiem jak sobie ją obliczać??? Kiedy mniej więcej mogę się spodziewać.. rzadko się zdarzy np.34 dni albo nawet 18 dni..,że mam okres. Nie wiem czy coś mogło się już wydarzyć.. ale działamy już od wczoraj,nie myśląc o tym by było dziecko..Bo to też nie dobrze.. Mamy cichą nadzieję,że do świąt się uda..