reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

w jakimś artykule nt planowania ciąży

a jakiego autora podręcznik, może mam w pracy?? :D

kurde nie pamiętam, z PZWL taki brązowy, ginekologia

Dzięki BIG. To Wy tak cały miesiąc codziennie??? Czy w okolicach owu? Bo trzeba pamiętać że plemniki żyją nawet do 5 dni, więc może udało się tym z "pierwszego rzutu"

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez czytalam ze plemniki potrzebuja tam pare godzin czy max jeden dzien ze niby to mit z tymi plemnikami i ich dojrzewaniem ale jak to naprawde jest to niewiem pewnie to tez zalezy od faceta tak jak u nas:/:zawstydzona/y: i ponoc cynk powoduje ze sa szybsze i zdrowsze mocniejsze ale nie pamietam gdzie to wyczytalam albo w necie albo w jakiejs ksiazce....

oooo, a w ogóle to zauważyłam, że jesteś z Kutna Madziarka, mój mąż stamtąd jest :)

ooooooo! jaki ten świat mały

Magenta No pewnie masz rację,że to różnie może być z tymi plemnikami. Też zależy od kondycji faceta itd. Ale skoro piszą że tam zachodzą jakieś reakcje itd i potrzeba na to tyle i tyle czasu, to chyba z kosmosu tego nie wzieli. Tym bardziej że to jest książka z wydawnictwa lekarskiego i to jest nowa książka, więc jakieś ziarno prawdy musi w tym być... A wyjątki są potwierdzeniem reguły (jak to mówią). heh. Już sama nie wiem co o tym mysleć, co oni w tych knigach wypisują... diabli wiedzą

A z tym cynkiem to prawda, bo wspomaga działanie prostaty

Ostatnia edycja:
z tymi plemnikami to jest tak, że teoretycznie potrzebują kilka godzin żeby przekształcić się ze spermatogoniów w plemniki ale praktycznie to gin mi powiedział, żeby nie współżyć częściej niż 2 dni, znam koleżankę, która zastosowała się do tego zaszła w pierwszym cyklu (wcześniej próbowali przez 8 cykli z częstotliwością codziennie w okolicy owulacji), ale jak widać są tu też dziewczyny, którym udało się i współżyły codziennie, dużo zależy od organizmu, kondycji mężczyzny i żywotności plemników

w teorii to ja jestem dobra ;)

No właśnie w tej książce też coś w tym sensie pisali, że parę godzin żeby się przekształcić, ale muszą jeszcze dojrzeć i właśnie na to ok 48h. Poza tym mężczyźni mogą mieć jakiś tam niewielki zapas dojrzałych, jeśli mają długożywotne plemniki i to właśnie dlatego się zdarza ,że codzienne współżycie może dać czasem efekty. Ale ile w tym prawdy?

Uciekam dziewczynki. Trzymajcie kciuki żeby @ nie przyszłą. Buziale. Też trzymam kciuki za Wasze staranka i za fasolinki, które już rosną. pa

Ostatnia edycja:
zakładając żywotność plemników 2-3 dni (najmarniej) przytulanko co 2 dni w zupełności wystarczy, ale przeżywalnośc plemników zależy od śluzu u kobiety
ja przyjmuję, że co dwa dni jest jak najbardziej ok, a jak mamy ochotę codziennie to very welcome ;)
najgorsze to z sexu uczynic starania o dziecko a nie przyjmność, ja czasem łapię się już na tym, że mojego M traktuję jak dawcę ;)

Ja myślę, że nie ma reguły, my we wcześniejszych cyklach staraliśmy się praktycznie codziennie, a w tym cyklu dużo rzadziej niż w poprzednich cyklach i się udało :) Także na każdą parę może działać co innego...

Juia ale dziewczny pisza o dojrzewaniu plemnikwo w jądrach, a moze Ty pomyslalas o dojrzewaniu w pochwie te 6h - no bo moze nie wszusykie wiedza ale plemnik w ciele kobiety musi dojrzec jeszcze nie jest od razu zdolny do zaplodznienia

reklama
Do góry