reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja już mam ochotę kogoś zamordować....poza tym mdłości, zgaga, zaparcia, senność w ciągu dnia i niemoc spania w nocy, niemożność normalnego zjedzenia czegokolwiek...Norma!

hehe :) uroki :) ja przez ostatnie 2 tygodnie cyklu bralam progesteron i sie czulam dokladnie tak samo od pierwszego dnia brania... ostatnie 3 dni, to przez mdlosci po scianach chodzilam i wylam a ostatnia noc wymiotowalam ostro... wiec eh... sztucznie wywolane uroki wczesnej ciazy miaalm, wiec wiem, co czujesz i szczerze wspolczuje! Mnie najbardziej meczyly mdlosci, sennosc i bezsennosc na raz (obled!)... Mam nadzieje, ze szybko Ci minie skarbie!

ooo, to musiałam nie przeczytać, staram się bacznie śledzić chętne koleżanki do listy. Także przepraszam i już wpisuję.

hehe :) uroki :) ja przez ostatnie 2 tygodnie cyklu bralam progesteron i sie czulam dokladnie tak samo od pierwszego dnia brania... ostatnie 3 dni, to przez mdlosci po scianach chodzilam i wylam a ostatnia noc wymiotowalam ostro... wiec eh... sztucznie wywolane uroki wczesnej ciazy miaalm, wiec wiem, co czujesz i szczerze wspolczuje! Mnie najbardziej meczyly mdlosci, sennosc i bezsennosc na raz (obled!)... Mam nadzieje, ze szybko Ci minie skarbie!
Kochana, mój luby kupił mi herbatę imbirową, powąchałam to i tak sobie myślę, skądś znam ten zapach...w tamtym tygodniu jadłam ryż po chiński i on właśnie był z tym imbirem...był tak obrzydliwy, że mnie mdli nawet jak patrzę na kubek z tą herbatą....
Niestety moje problemy żołądkowe to nieodzowny elementy mojego życia, jak nie zatrucia, to ból żołądka...to ja już wolę rzygać z tego wszystkiego, buuuu....Najgorsze jest to, że boli żołądek a ja się nie mogę do wyra położyć bo mi od razu gorzej i tak robię z siebie sierotę, kołyszę się i ryczę z niemożności zrobienia czegokolwiek ze sobą...

Ja Ci życzę tych samych dolegliwości ale już nie sztucznie wywołanych tylko tych naturalnych :) :* :* :*

Kochana, mój luby kupił mi herbatę imbirową, powąchałam to i tak sobie myślę, skądś znam ten zapach...w tamtym tygodniu jadłam ryż po chiński i on właśnie był z tym imbirem...był tak obrzydliwy, że mnie mdli nawet jak patrzę na kubek z tą herbatą....
Niestety moje problemy żołądkowe to nieodzowny elementy mojego życia, jak nie zatrucia, to ból żołądka...to ja już wolę rzygać z tego wszystkiego, buuuu....Najgorsze jest to, że boli żołądek a ja się nie mogę do wyra położyć bo mi od razu gorzej i tak robię z siebie sierotę, kołyszę się i ryczę z niemożności zrobienia czegokolwiek ze sobą...

Ja Ci życzę tych samych dolegliwości ale już nie sztucznie wywołanych tylko tych naturalnych :) :* :* :*

na mdlosci poza herbata imbirowa dobra jest tez cytryna - wystarczy possac plasterek cytryny porzadnie.
na wymioty nietstety nie pomaga nic poza np. nie piciem w trakcie posilkow.

ale teraz tak cie zoladek boli w ciazy czy ogolnie?

reklama
ale teraz tak cie zoladek boli w ciazy czy ogolnie?
Wiesz kochana, ja ogólnie mam często problemy ze strony gastrycznej. Swego czasu miałam duże problemy z żołądkiem, bardzo delikatny mocno reaguje na niektóre potrawy. Ale przypilnować się i mam spokój. Teraz to z powodu ciąży, bo wiesz, wstaje rano a mnie z niczego nie mdli, to nawet nie jest taka nudność jak się jest bardzo głodnym i ssie okropnie żołądek. Jest mi niedobrze i gdy odczuwam zapachy jedzenia ale nie tylko wzmagają się mdłości.
Na szczęście, godzina 2 w nocy i mam świty spokój :)

Do góry