reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja już mam ochotę kogoś zamordować....poza tym mdłości, zgaga, zaparcia, senność w ciągu dnia i niemoc spania w nocy, niemożność normalnego zjedzenia czegokolwiek...Norma!

hehe :) uroki :) ja przez ostatnie 2 tygodnie cyklu bralam progesteron i sie czulam dokladnie tak samo od pierwszego dnia brania... ostatnie 3 dni, to przez mdlosci po scianach chodzilam i wylam a ostatnia noc wymiotowalam ostro... wiec eh... sztucznie wywolane uroki wczesnej ciazy miaalm, wiec wiem, co czujesz i szczerze wspolczuje! Mnie najbardziej meczyly mdlosci, sennosc i bezsennosc na raz (obled!)... Mam nadzieje, ze szybko Ci minie skarbie!

ooo, to musiałam nie przeczytać, staram się bacznie śledzić chętne koleżanki do listy. Także przepraszam i już wpisuję.

hehe :) uroki :) ja przez ostatnie 2 tygodnie cyklu bralam progesteron i sie czulam dokladnie tak samo od pierwszego dnia brania... ostatnie 3 dni, to przez mdlosci po scianach chodzilam i wylam a ostatnia noc wymiotowalam ostro... wiec eh... sztucznie wywolane uroki wczesnej ciazy miaalm, wiec wiem, co czujesz i szczerze wspolczuje! Mnie najbardziej meczyly mdlosci, sennosc i bezsennosc na raz (obled!)... Mam nadzieje, ze szybko Ci minie skarbie!
Kochana, mój luby kupił mi herbatę imbirową, powąchałam to i tak sobie myślę, skądś znam ten zapach...w tamtym tygodniu jadłam ryż po chiński i on właśnie był z tym imbirem...był tak obrzydliwy, że mnie mdli nawet jak patrzę na kubek z tą herbatą....
Niestety moje problemy żołądkowe to nieodzowny elementy mojego życia, jak nie zatrucia, to ból żołądka...to ja już wolę rzygać z tego wszystkiego, buuuu....Najgorsze jest to, że boli żołądek a ja się nie mogę do wyra położyć bo mi od razu gorzej i tak robię z siebie sierotę, kołyszę się i ryczę z niemożności zrobienia czegokolwiek ze sobą...

Ja Ci życzę tych samych dolegliwości ale już nie sztucznie wywołanych tylko tych naturalnych :) :* :* :*

Kochana, mój luby kupił mi herbatę imbirową, powąchałam to i tak sobie myślę, skądś znam ten zapach...w tamtym tygodniu jadłam ryż po chiński i on właśnie był z tym imbirem...był tak obrzydliwy, że mnie mdli nawet jak patrzę na kubek z tą herbatą....
Niestety moje problemy żołądkowe to nieodzowny elementy mojego życia, jak nie zatrucia, to ból żołądka...to ja już wolę rzygać z tego wszystkiego, buuuu....Najgorsze jest to, że boli żołądek a ja się nie mogę do wyra położyć bo mi od razu gorzej i tak robię z siebie sierotę, kołyszę się i ryczę z niemożności zrobienia czegokolwiek ze sobą...

Ja Ci życzę tych samych dolegliwości ale już nie sztucznie wywołanych tylko tych naturalnych :) :* :* :*

na mdlosci poza herbata imbirowa dobra jest tez cytryna - wystarczy possac plasterek cytryny porzadnie.
na wymioty nietstety nie pomaga nic poza np. nie piciem w trakcie posilkow.

ale teraz tak cie zoladek boli w ciazy czy ogolnie?

reklama
ale teraz tak cie zoladek boli w ciazy czy ogolnie?
Wiesz kochana, ja ogólnie mam często problemy ze strony gastrycznej. Swego czasu miałam duże problemy z żołądkiem, bardzo delikatny mocno reaguje na niektóre potrawy. Ale przypilnować się i mam spokój. Teraz to z powodu ciąży, bo wiesz, wstaje rano a mnie z niczego nie mdli, to nawet nie jest taka nudność jak się jest bardzo głodnym i ssie okropnie żołądek. Jest mi niedobrze i gdy odczuwam zapachy jedzenia ale nie tylko wzmagają się mdłości.
Na szczęście, godzina 2 w nocy i mam świty spokój :)

Do góry