reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Heh następnym razem (czyli w następnym cyklu) pójdę do gina parę dni po tym jak wyjdzie mi owu pozytywne i sprawdzę dla świętego spokoju. Heh...mój pęcherzyk miał 2.43mm czyli jakiś olbrzym. Może też dzisiaj zadzwonie czy jest szansa na wizytę, to jeszcze może sprawdzę.

Dotka mnie tylko troszkę dziwi twoje endometrium bo nie masz zapisanej grubości tylko długość. :szok: a z tego co ja wiem grubość jest ważna... u mnie miała 8mm czyli prawidłowe. I na USG wyglądało jak ziarenko nie usta bo było bardziej okrągłe niż podłużne. jak szperałam po necie to wszyscy podają grubość. A twoje wydaje się być jakieś za cienkie, mimo wykształconych warstw... nie znam się na tym ale widzę dużą różnice pomiędzy moim zdjęciem.

Pok
staramy się już od 8 miesiąc. A co do nastrojów to ja tak mam codziennie od czasu kiedy zaczęłam przyjmować luteinę. Mój to tylko patrzy na mnie z politowaniem, żebym przestała brać to świństwo...

Ostatnia edycja:
reklama
Aerleda nie martw sie, mnie tez lekarz robil cytologie i mowi ma pani nadzerke i prosze sie nie martwic jak bedzie pani troche krwawic dzis, i faktycznie przyszlam do domku i plamka krwi byla, pozniej juz nic.
Takze to napewno z n adzerki do tego stosunek zrobil swoje. Zobaczysz do wieczora nic nie bedzie.
No stress!
Dlatego jak zauważyłam to plamienie od razu zrzuciłam winę na nadżerkę i stosunek. Normalnie zero seksu!! Zero!

E tam zero seksu, nic nie szkodzi, zobaczysz. Choc nie namawiam bo niektorzy nie moga. Ja odpukac kocham sie i nic mi nie ma, jestem w ciezkim szoku, bo bez ciazy c zesto po stosunku mialam jakies plamienia, krwawienia, a teraz nic.

No widzisz, ja miałam na odwrót, bez ciąży wszystko ok a teraz patrz jakie niespodzianki. Chociaż czuje, że wszystko będzie ok. Ja mojej dzidzi tak łatwo nie odpuszczę :-D
Na szczęście, to co miało wyjść to wyszło po tej godzinie 7. Na razie na dole nic, nic nie boli :-)
Pytałam się ginki o takie bóle rozpychające, wypełniające brzuch. Powiedziała, że to sprawy jelitowe. Gdzie powinnam się domyśleć, bo tak jest od kilku dni i tak chce mi się zbierać na gazy a nie może :-p

Asiol, Rasta ponawiam swoje pytanie do was - przy jakiej wielkosci pecherzyka podawano Wam pregnyl? i ile jednostek pregnylu? za kazdym razem po podaniu pekal wam pecherzyk?

Ja za pierwszym razem miałam pęcherzyk chyba 21 mm, a za drugim 18mm, ale zastrzyk dostałam dopiero na drugi dzień, bo pani doktor chciała poczekać aż troszkę podrośnie. Za pierwszym razem nie pamiętam jaką dawkę prenygylu dostałam, za drugim razem prenygyl5000. I za każdym razem pęcherzyk pękł.

czesc dziewczyny

a ja sobie tak z ciekawosci może dzien przed owulką zaczęłam badac szyjkę no i niby odrazu rozpoznałam nisko i wysoko,otwartą i zamkniętą..więc sukces...do tej pory było książkowo czyli w trakcie owulacji wysoka i otwarta,potem po owulacji około 2 dni zeszła nisko i zamnięta ale dzisiaj 20dc czyli 8 dni do okresu poleciała tak wysoko że nie umiłam jej nawet dosięgnąc...ale to mój pierwszy cykl więc proszę o odp. bardziej doswiadczone starczki po kilku cyklach...
wiem ze przed okresem ma byc nisko i miękkka ale ile dni przed schodzi znowu i czy schodzi,czy cały czas jest nisko???

Asiol dzieki za odpowiedz, a napisz mi jeszcze skad bralas Pregnyl? a aptece kupowalas?, mieli na miejscu? czy juz Twoj ginek mial w gabinecie? bo z tego co wiem to ponoć nie wszedzie to można dostać

Ael do ciebie pytanko z innej beczki...ty zajmujesz się torcikami?? dobrze gdzies doczytałam?? z dostawa do Wrocka też??? a mogę u Ciebie taki torcik zamówic na ur. mojego M na 12 marca?? taki na 20 osób więc duzy...jaka by była cena...no i czy robicie pyszne bo to najważniejsze...hehe

Asiol dzieki za odpowiedz, a napisz mi jeszcze skad bralas Pregnyl? a aptece kupowalas?, mieli na miejscu? czy juz Twoj ginek mial w gabinecie? bo z tego co wiem to ponoć nie wszedzie to można dostać

Ja kupowałam Prenygyl w aptece przy mojej klinice i tam nie ma problemu z dostaniem tego leku. Ale ogólnie rzeczywiście jest kłopot z Prenygylem - jak pytałam w innych aptekach ostatnio, to panie były strasznie zdziwione, twierdziły, że ten lek od dawna jest nie do ściągnięcia. Kiedyś też gdzieś czytałam wypowiedź jakiejś dziewczyny, która też zbiegała pół swojego miasta i nigdzie nie dostała :(

reklama
Ael do ciebie pytanko z innej beczki...ty zajmujesz się torcikami?? dobrze gdzies doczytałam?? z dostawa do Wrocka też??? a mogę u Ciebie taki torcik zamówic na ur. mojego M na 12 marca?? taki na 20 osób więc duzy...jaka by była cena...no i czy robicie pyszne bo to najważniejsze...hehe
Soglam zajmuje się ale na chwilę obecną byłoby to trochę niemożliwe w moim stanie, nawet z dowozem. Jak wstanę to zaraz mój wpycha mnie do łózka z powrotem a najchętniej by mnie do niego przywiązał. Wiesz nie chciałabym powiedzieć tak, gdy mogę tego toru po prostu nie zrobić, rozumiesz mnie kochana :-(
Jakby to było pod koniec marca to nie byłoby problemy ale tak bliski termin to niestety nie wypali. Muszę się zdrowo przyoszczędzić.
Za to mogę Ci polecić jedną cukiernię na Biskupinie, która robi torty angielskie albo cukiernia Spychały, myślę że jedna z najlepszych.
Duży gabarytowo nie trzeba na 20 osób, bo będzie bardzo szeroki, lepiej zrobić wyższy, poza tym jeśli będzie z lukrem plastycznym każda osoba i tak zje tego toru mniej bo jest bardzo słodki.

Do góry