reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ha znalazłam!! Miałam racje to właśnie w środku to endometrium!!

images%5Ctriplelineendometrium.jpg

Tu jest ładnie pokazane! Właśnie o tym mówiłam,ze wygląda jak ziarenko kawy - owalne przecięte linią na pół! Czyli to jest to co widać u Ael!

Ja właśnie nie miałam na początku tych białych linii tylko taką plamkę jak u Ael na środku a przy owu widziałam właśnie coś identycznego jak na tym zdjęciu. Mój gin to mierzył i mówił że ma 8mm.

Ostatnia edycja:
reklama
Ha znalazłam!! Miałam racje to właśnie w środku to endometrium!!

Zobacz załącznik 332513

Tu jest ładnie pokazane! Właśnie o tym mówiłam,ze wygląda jak ziarenko kawy - owalne przecięte linią na pół! Czyli to jest to co widać u Ael!

Ja właśnie nie miałam na początku tych białych linii tylko taką plamkę jak u Ael na środku a przy owu widziałam właśnie coś identycznego jak na tym zdjęciu. Mój gin to mierzył i mówił że ma 8mm.

tez to przed chwila znalazlam :)))) zwracam honor :) to ja juz nie wiem na co patrzylam. Chyba bylam tak wstrzasnieta tym, ze mi pokazal brak owu, ze mozg wylaczylam... :)

donia - a jak wygladaly Twoje poprzednie wykresy? Podobnie?

No a ja właśnie pamiętam, bo jak byłam na monitoringu obserwowałam zmianę endometrium w różnych dniach cyklu. Poza tym mam fantastycznego gina który ma dwa monitory (jeden swój a drugi przed tobą kiedy leżysz) i dokładnie mi pokazywał, gdzie pęcherz gdzie jajnik,pęcherzyk itp. A te właśnie "ziarenko" sugerowało,ze jeszcze na owu za wcześnie mimo pęcherzyka 1.8mm. Chwile przed owulacją pęcherzyk miał 2.4mm a endometrium było wzorowe :-D

Pok gin mógł mierzyć grubość ściany macicy, wtedy by się całkiem zgadzało.

hmm a teraz laski na staraczkach 2011 mowia na odwrot - ze to duze to fasolka (jak dla mnie to kurcze no ma taki ksztalt i w "slusznym" miejscu jest) a to ziarenko u gory to takie maluskie... i co tak dzidzia bedzie rosla o gory w rogu? kurcze. Jeszcze jedno przemawia jednak za tym, ze to duze na dole to fasollina - przeciez zaplodnione jajeczko wbija szpony w endo, wiec dzidzia powinna byc tam gdzie endo. kurka :)

Pok nie wiem dokładnie o co pytasz, wydaje mi się, że są podobne, tzn, regularnie owulacja 13-15 dc i faza lutealna zawsze 13-14 dni, może sa trochę niższe temp. i skoki tem. przy owulacji niż w tym ostatnim cyklu,
raczej wyglądają tak
Zobacz załącznik 332522

ten ostatni był bardzo ładny, ale niestety nie wstrzeliliśmy się z datami

Baby!! a czy któraś wzięła pod uwagę ze że dzidzia ma 2-4 mm? I że to co jest u Ael to jest w przybliżeniu? (bo ja włąśnie sobie to przypomniałam.... bo tak samo było pokazane u mnie) Twoje zdjęcie Ael nie pokazuje całej macicy tylko mały fragment. Ten większy pęcherzyk u ciebie to może być właśnie ta fasolinka z pęcherzykiem. A endometrium może być widoczny tylko fragment, bądź wcale.

Cholera! Pokazałabym wam moje zdjęcie! Tam gin zrobiła mi zdjęcie dokładnie fasolki z dużym przybliżeniem... ALE JEST U MOJEJ MAMY W DOMU!! :-(

pecherzyk_ciazowy.jpg

Tu jest właśnie przykładowy pęcherzyk ciążowy!

Ostatnia edycja:
reklama
Pok nie wiem dokładnie o co pytasz, wydaje mi się, że są podobne, tzn, regularnie owulacja 13-15 dc i faza lutealna zawsze 13-14 dni, może sa trochę niższe temp. i skoki tem. przy owulacji niż w tym ostatnim cyklu,
raczej wyglądają tak
Zobacz załącznik 332522

ten ostatni był bardzo ładny, ale niestety nie wstrzeliliśmy się z datami

chodzi mi o to czy spadek pod koniec cyklu tak wlasnie u Ciebie wyglada. U mnie 2 cykle byla temp wysoko a potem jeden dzien duzy spadek, drugi dzien duzy spadek i @ tego samego dnia. A w ostatnim cykly pod sam koniec (w ten weekend) wymiotowalam i mialam stan podgoraczkowy, wiec mam wykres nieklarowny. Ale generalnie chodzi mi o to czy z reguly spada Ci tak dlugo stopniowo jak teraz czy rachu ciachu i ile dni po spadku dostajesz zwykle @?

doczytalam. odszukalam Twoje posty z wykresem terazniejszym i tym, ktory pokazalas przed chwila i na moj gust to maja tę samą tendencję. Jesli jutro dalej bedzie spadac, to wyglada jakby @ nadchodzila wielkimi krokami.

Baby!! a czy któraś wzięła pod uwagę ze że dzidzia ma 2-4 mm? I że to co jest u Ael to jest w przybliżeniu? (bo ja włąśnie sobie to przypomniałam.... bo tak samo było pokazane u mnie) Twoje zdjęcie Ael nie pokazuje całej macicy tylko mały fragment. Ten większy pęcherzyk u ciebie to może być właśnie ta fasolinka z pęcherzykiem. A endometrium może być widoczny tylko fragment, bądź wcale.

chyba nie bardzo rozumiem co to napisalas. To piszesz, ze jednak to duze to fasolka a nie to male ziarnko kawy? Pogubilam sie w tokach myslenia :)

Ostatnia edycja:
Do góry