reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ha znalazłam!! Miałam racje to właśnie w środku to endometrium!!

images%5Ctriplelineendometrium.jpg

Tu jest ładnie pokazane! Właśnie o tym mówiłam,ze wygląda jak ziarenko kawy - owalne przecięte linią na pół! Czyli to jest to co widać u Ael!

Ja właśnie nie miałam na początku tych białych linii tylko taką plamkę jak u Ael na środku a przy owu widziałam właśnie coś identycznego jak na tym zdjęciu. Mój gin to mierzył i mówił że ma 8mm.

Ostatnia edycja:
reklama
Ha znalazłam!! Miałam racje to właśnie w środku to endometrium!!

Zobacz załącznik 332513

Tu jest ładnie pokazane! Właśnie o tym mówiłam,ze wygląda jak ziarenko kawy - owalne przecięte linią na pół! Czyli to jest to co widać u Ael!

Ja właśnie nie miałam na początku tych białych linii tylko taką plamkę jak u Ael na środku a przy owu widziałam właśnie coś identycznego jak na tym zdjęciu. Mój gin to mierzył i mówił że ma 8mm.

tez to przed chwila znalazlam :)))) zwracam honor :) to ja juz nie wiem na co patrzylam. Chyba bylam tak wstrzasnieta tym, ze mi pokazal brak owu, ze mozg wylaczylam... :)

donia - a jak wygladaly Twoje poprzednie wykresy? Podobnie?

No a ja właśnie pamiętam, bo jak byłam na monitoringu obserwowałam zmianę endometrium w różnych dniach cyklu. Poza tym mam fantastycznego gina który ma dwa monitory (jeden swój a drugi przed tobą kiedy leżysz) i dokładnie mi pokazywał, gdzie pęcherz gdzie jajnik,pęcherzyk itp. A te właśnie "ziarenko" sugerowało,ze jeszcze na owu za wcześnie mimo pęcherzyka 1.8mm. Chwile przed owulacją pęcherzyk miał 2.4mm a endometrium było wzorowe :-D

Pok gin mógł mierzyć grubość ściany macicy, wtedy by się całkiem zgadzało.

hmm a teraz laski na staraczkach 2011 mowia na odwrot - ze to duze to fasolka (jak dla mnie to kurcze no ma taki ksztalt i w "slusznym" miejscu jest) a to ziarenko u gory to takie maluskie... i co tak dzidzia bedzie rosla o gory w rogu? kurcze. Jeszcze jedno przemawia jednak za tym, ze to duze na dole to fasollina - przeciez zaplodnione jajeczko wbija szpony w endo, wiec dzidzia powinna byc tam gdzie endo. kurka :)

Pok nie wiem dokładnie o co pytasz, wydaje mi się, że są podobne, tzn, regularnie owulacja 13-15 dc i faza lutealna zawsze 13-14 dni, może sa trochę niższe temp. i skoki tem. przy owulacji niż w tym ostatnim cyklu,
raczej wyglądają tak
Zobacz załącznik 332522

ten ostatni był bardzo ładny, ale niestety nie wstrzeliliśmy się z datami

Baby!! a czy któraś wzięła pod uwagę ze że dzidzia ma 2-4 mm? I że to co jest u Ael to jest w przybliżeniu? (bo ja włąśnie sobie to przypomniałam.... bo tak samo było pokazane u mnie) Twoje zdjęcie Ael nie pokazuje całej macicy tylko mały fragment. Ten większy pęcherzyk u ciebie to może być właśnie ta fasolinka z pęcherzykiem. A endometrium może być widoczny tylko fragment, bądź wcale.

Cholera! Pokazałabym wam moje zdjęcie! Tam gin zrobiła mi zdjęcie dokładnie fasolki z dużym przybliżeniem... ALE JEST U MOJEJ MAMY W DOMU!! :-(

pecherzyk_ciazowy.jpg

Tu jest właśnie przykładowy pęcherzyk ciążowy!

Ostatnia edycja:
reklama
Pok nie wiem dokładnie o co pytasz, wydaje mi się, że są podobne, tzn, regularnie owulacja 13-15 dc i faza lutealna zawsze 13-14 dni, może sa trochę niższe temp. i skoki tem. przy owulacji niż w tym ostatnim cyklu,
raczej wyglądają tak
Zobacz załącznik 332522

ten ostatni był bardzo ładny, ale niestety nie wstrzeliliśmy się z datami

chodzi mi o to czy spadek pod koniec cyklu tak wlasnie u Ciebie wyglada. U mnie 2 cykle byla temp wysoko a potem jeden dzien duzy spadek, drugi dzien duzy spadek i @ tego samego dnia. A w ostatnim cykly pod sam koniec (w ten weekend) wymiotowalam i mialam stan podgoraczkowy, wiec mam wykres nieklarowny. Ale generalnie chodzi mi o to czy z reguly spada Ci tak dlugo stopniowo jak teraz czy rachu ciachu i ile dni po spadku dostajesz zwykle @?

doczytalam. odszukalam Twoje posty z wykresem terazniejszym i tym, ktory pokazalas przed chwila i na moj gust to maja tę samą tendencję. Jesli jutro dalej bedzie spadac, to wyglada jakby @ nadchodzila wielkimi krokami.

Baby!! a czy któraś wzięła pod uwagę ze że dzidzia ma 2-4 mm? I że to co jest u Ael to jest w przybliżeniu? (bo ja włąśnie sobie to przypomniałam.... bo tak samo było pokazane u mnie) Twoje zdjęcie Ael nie pokazuje całej macicy tylko mały fragment. Ten większy pęcherzyk u ciebie to może być właśnie ta fasolinka z pęcherzykiem. A endometrium może być widoczny tylko fragment, bądź wcale.

chyba nie bardzo rozumiem co to napisalas. To piszesz, ze jednak to duze to fasolka a nie to male ziarnko kawy? Pogubilam sie w tokach myslenia :)

Ostatnia edycja:
Do góry