reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magda no więc w jednym jajniku jest jeden pęcherzyk i rośnie, drugi jajnik policystyczny i chyba nic z niego nie będzie narazie. Mam iść w czwartek na kolejne usg. tylko nie pamietam kiedy mam wspolzyc ;) wiem ze dzis napewno ;)

reklama
Ola my na początku kochaliśmy się jak zbliżała się owu, a potem zaczęliśmy co drugi dzień po końcu okresu. Wtedy zawsze jest szansa na trafienie :) W każdym razie lekarz zazwyczaj stara się podać moment, w którym prawdopodobieństwo celności jest największe. Pęcherzyk pęka jak jest ok 22-24mm z tego co pamiętam, więc Twój pewnie miał ok 14mm?

Ola po pierwsze pamiętaj,żeby nie podchodzić do seksu jak do zadania, bo się nie uda :) Nie myśl kiedy "musicie" tylko działajcie! Jeśli masz mieć w czwartek monitoring, to pewnie lekarz na ten dzień przewiduje owulację, więc warto wtedy się właśnie kochać, bo po pęknięci jest chyba 12h z tego co pamiętam na zapłodnienie (jak jest inaczej to mnie poprawcie). Lekarz widzę, że też zaplanowałam przytulanki co dwa 2, tak więc dzisiaj w czwartek i będzie git :)

Martuśka jak miło Cię tu widzieć ponownie :-D jak się czujesz :confused:'
Magda super sowa :tak: masz zdolności kobieto ;-)
Olucha jeżeli chodzi o współżycie przed usg jest to możliwe :tak: poprostu po sexiku jedziesz do gina, pewnie pobierze Ci śluz i sprawdzi pod mikroskopem czy plemniki są w Twoim śluzie i czy się ruszają :-) ja tak kiedyś miałam jak miałam monitoring owulki ;-)

Dzięki Magda :-)
Pyscek
dzięki za odpowiedź :-) Muszę się jakoś odnaleźć w tych nowych sytuacjach ;-) Poza tym u nas z mężem ciężko jest się ,,zgrać,, bo on na noce tylko pracuje, a ja na dzień, także częściej się nie widzimy niż widzimy... są tego plusy bo nie ma czasu na kłótnie i minusy bo nie ma czasu na sex ;-)

reklama
Magda, a no jakoś tak mi się "spodobał" może przyniesie mi szczęście :-p
Kobietki po wczorajszej wizycie wiem na czym stoję :-) dostałam leki na lepsze endo mam brać przez 14 dni potem wizyta usg 4 marca, a najprawdopodobniej w dzień kobiet 8.03 będę miała podaną kruszynkę :-D

Do góry