reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Magdo badań nie robiłam tylko to monitorowanie :) dziś bolą już trochę mniej nie wiem co to oznacza ale chcę żeby tylko jedno znaczyło ;P
Powiedz a co to za lek duphaston [pamiętam że moja mama kiedyś go brała czy to nie są jakieś leki hormonalne?? A kiedy powinnaaś dostać @? :) ja 12 stycznia

Magdo badań nie robiłam tylko to monitorowanie :) dziś bolą już trochę mniej nie wiem co to oznacza ale chcę żeby tylko jedno znaczyło ;P
Powiedz a co to za lek duphaston [pamiętam że moja mama kiedyś go brała czy to nie są jakieś leki hormonalne?? A kiedy powinnaaś dostać @? :) ja 12 stycznia
Monitoring cyklu ? :) najlepiej określa czy owu nastąpiła :)

Duphaston ja stosuję bo podobno mam cykle bez owulacyjne i muszę wspomagać mój progesteron.
A duphaston przy ciąży podtrzymuje ją :)

To mój pierwszy cykl z dupkiem, podobno @ przychodzi do 7 dni po odstawieniu, ja dziś biorę ostatni dzień więc będę oczekiwała na @..

dokładnie i owu była dlatego umieram z ciekawości czy się udało :)) a skąd się dowiedziałaś że masz cykle bezowulacyjne?? chodziłaś na jakie badania?

byłam u lekarza w pierwszym cyklu byłam bardzo zaskoczona, bo temperatura mi skoczyła itp. a lekarz nie widział śladu po owulacji. W drugim cyklu jak poszłam do niego to faktycznie nie miałam jeszcze owulacji a miałam po 12 pęcherzyków na każdym jajniku.. dostałam luteinę na wywołanie @ i mam stosować duphaston przez 3 miesiące na wyregulowanie cykli.

Badania miałam robione :) praktycznie wszystkie możliwe :) z medycznego punktu widzenia nie mam przeszkód żebym zachodziła w ciąże :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry