reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hej
to mój 27 dc a @ dostaje w 29-30 dc ból piersi trochę ustał, nadal czuc kiedy ich dotknę, poza tym delikatnie pobolewał brzuch (podbrzusze)
dzis rano robiłam test i nic... im blizej @ tym gorzej sie czuje psychicznie, nie chce znów byc rozczarowana, pragnienie bycia mama jest coraz silniejsze :(

reklama
Witajcie Kochane , u mnie dziś 1 dc zaczełam brać Gonal F , 6 dc mam jechać na kontrolę i zrobić 2 badania (progesterone, estriadiol) a wtedy zobaczymy co i jak w czasie się ułoży i kiedy pierwszy transfer ...

olu jasne, najwyższa pora zacząć działać, idź do Gina, grunt to porobić badania by zdiagnozować ewentualny problem. Ja starałam się rok i 2 miesiące, badania wychodziły niby ok a owulacji nie było, potem niby już była a i tak nie mogłam zajść w ciążę, dopiero po wizycie u endokrynologa wiele się zmieniło. Dostałam leki na niedoczynność (pomimo, że wyniki tsh miałam w normie ale jak na starania się o dziecko w moim przypadku tsh było za wysokie), zaczęłam brać leki (w między czasie piłam też zioła ojca Sroki na pobudzenie pracy jajników) i 3 miesiące później zobaczyłam wyczekane II kreski na teście :tak:

olu na początku starań 2,50, potem wzrosło do 3,07, po 2 miesiącach z lekami spadło do 2,07 a gdy zaszłam w ciążę endo kazała zwiększyć dawkę Letroxu do 50 mg dziennie i tsh spadło do 1,60, za jakiś tydzień będę znów powtarzać badanie więc ciekawa jestem na jakim poziomie jest teraz. (w ciąży endo kazała mi sprawdzać tsh co 4 tygodnie)

Karola ale ten czas leci, juz u Ciebie 15 tydzien :)
Monia i Nati trzymam cały czas za Was kciukasy ;-)
U nas nasza dziewczynka okazała się SYNUSIEM :D Na 3d/4d w koncu pokazal co ma miedzy nozkami.. Wszystko dobrze tylko Mały ma wade nerki, 15.02 kolejne usg 3d/4d zeby ocenic czy nerka pracuje i czy nie urosla za duza.. Gin mowil ze lekarki mnie tylko nastraszyly, bo torbiele moga sie wchlonac wiec czekamy..
Witam nowe staraczki :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ prosze fluidki prosto od Stasia ;-)

Karola ale ten czas leci, juz u Ciebie 15 tydzien :)

madziulek no czas zasuwa jak nie wiem co, starania o Maluszka tak się ciągnęły, odliczanie do owulacji a potem do testowania było okropne, czas ciągnął się niemiłosiernie a teraz? szok! zanim się obejrzę to już kolejny tydzień za mną :-D:-D

mocno trzymam kciuki by z nereczkami Twojego Synusia było wszystko ok!!!

w piątek idę na wizytę (tym razem prywatnie) może uda się zobaczyć kto tam mieszka w brzuszku, gorzej jak Maleństwo będzie się wstydziło i nic nam nie pokaże, buuuu, jak myślicie można już w miarę realnie określić płeć?
co prawda ten Gin jest najdroższy w mieście i jakoś mam do niego lekki żal, że chodziłam do niego ponad rok jak się staraliśmy i tak naprawdę poza wyciągnięciem kupy kasy ode mnie za wiele nie zrobił, sama musiałam drążyć temat tarczycy i tak na prawdę zaszłam w ciążę dzięki mojej Endo i dzięki lekom na tarczycę niż dzięki niemu, no ale chciał nie chciał ma najlepszy sprzęt w mieście i co jakiś czas chyba wybiorę się do niego skontrolować czy wszytsko jest ok, bo ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego drugiego Gina (na NFZ) ale wiadomo, nigdy nie zaszkodzi wizyta u kogoś z lepszym sprzętam raz na jakiś czas, nie? ;-)

pyscek co tam? jak tam? nie zaniedbuj forum bo nie chcę tracić z Tobą kontaktu!!!

Karola jak gin bedzie mial dobry sprzet i maluda pokaze co tam ma to idzie, ale czasem roznie to bywa i na koncu odwrotnie wychodzi :D
Ja dowiedzialam sie w 23 tyg na połówkowym, ze jednak bedzie SYNUS, a tak miesiac w podswiadomosci ze moze byc corka :) Zdrowka zycze ;-)

reklama
pyscek co tam? jak tam? nie zaniedbuj forum bo nie chcę tracić z Tobą kontaktu!!!
Kochana to prawda, zaniedbuję forum, ponieważ jakoś nie mam ochoty na pisanie co u mnie i na jakim etapie jestem ... jakoś inaczej to teraz przeżywam, wogóle wolałabym nie mówić nikomu co mi jest i jak cierpię z miesiąca na miesiąc ... jak narazie dziś skończyłam brać zastrzyki w piątek badania i zobaczymy na wizycie co będzie dalej .. ale powiedziałam, że jak się nie uda to już nie chce jak narazie leczyć się w klinice i zacznę pić przez 3 mce ziółka od Ciebie.. ale zobaczę co mi gin powie bo jak dostanę @ po całym zabiegu to pojadę do gina na sprawdzenie czy w środku wszystko porządku i wtedy z nim porozmawiam, że chyba rezygnuje z dalszego leczenia.. bo nie mam już siły na to wszystko, mąż mówi aby dalej jeździć i się leczyć, ale wie że to ja najbardziej cierpię, przez te leki, zastrzyki i ciągłe pobieranie krwi lub jakieś zabiegi ... mówił że szkoda mu mnie że tak cierpię ale cóż może biedny zrobić ...
Powiem szczerze, że przygotowuje się do in vitro ale mam jakieś złe przeczucia co do niego, nie mam pojęcia dlaczego ... jakaś taka niechęć do wszystkiego mnie łapie, mam ochotę rzucić starania, pracę - wszystko i mieć w doopie co się wokół mnie dzieje, ale ... no właśnie zawsze znajdzie się jakieś ale ... :(
Pozdrawiam Was Kochane :* jak coś wiecie gdzie mnie szukać :*

Do góry