reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Cześć laseczki:-)
Mam prośbę o interpretację cytologi, otóż wyszła mi II,
Ogólna ocena rozmazu: prawidłowy
Odczyn zapalny : brak
Obfita flora bakteryjna
pałeczki Doderleina

Wiem że ogólnie jest chyba ok, interesuje mnie tylko o co chodzi z tą obfitą flora bateryjną??Oprócz tej obfitej flory bakteryjnej nic wiecej nie jest zaznaczone.

Ogólnie to borykam sie z objawami przypominajacymu raczej grzybka, ale nie bardzo reaguje na leki:( Dlatego Pani doktor zrobiła mi posiew z pochwy , zobaczę co tam sie wychoduje.
Do tego powiem Wam ze dostałam sie do jakiegos programu badawczego firmy produkującej Provag :D.Jezli z wymazu wyjdzie grzybek to niestety z niego wylece, jezli wyjda bakterie to zostane w nim, wtedy wszystkie wizytu u gina ( w sumie 6 wizyt mam za darmo) wszystkie leki tez mam za darmo no i provag mam za darmo, no i jeszcze przy kazdej wizycie posiew mam za darmo.Mam tylko wypełniac taki dzienniczek :).Póki co dostałam lek o nazwie Metronizadol na 7 dni i Provag.
Zawsze moge z tego programu oczywiscie zrezygnowac:)
Co wogóle myslicie o Tym że na cytologii nie ma grzybka a ja mam takie troche serowate upławy.Czy bakterie mogą dawac objaw podobny do grzybka?? :(

reklama
no niestety nie udalo sie i tym razem ale idzie nowy cykl nowe mozliwosci w marcu ide na badania podstawowe mezus tez odwiedze ginia podpytam go co moze byc powodem tych wiecznych rozczarowan i czas pokaze co dalej mam nadzieje ze uda mi sie w marcu utrafic zeby byc jakos w okresie okoloowulacyjnm i pojde na moniroring ale wszystko zalezy ile w polsce bedziemy zaopatrze sie w tesciki owulacyjne i ciazowe hehe co polskie to polskie;-) ale humorek jakos mi uciekl dzisiaj w kat

Magenta... przykro mi tak bardzo trzymałam kciuki...ale nie smutkuj...ciągle mam dobre przeczucia tylko troche się z nimi pospieszyłam...Buziak dla Ciebie gorący:*
Ewika i Jaga ciekawa jestem kiedy się odezwą dziewuchy...najpierw się wpisały na te listę a teraz, co... milczą...

Malami nie wiem ja na szczescie zawsze wychodziłam z I, ale z tego co gdzieś tam obiło mi się o uszy II świadczy najczęsciej o zapaleniu, i ogolnie takim średnim stanie, który trzeba i najszczesciej mozna w bardzo szybki i łatwy sposób podreperować. Bakterie mają mysle podobne objawy co grzybek szczególnie w tch początkowych fazach, sadze ze gin powinien przy badaniu sam cos powiedzieć i jak nic o grzybku nie mówił to moze to własnie tylko jakieś bakterie...Jak po po tygodniu nie bedzie poprawy to najlepiej wybierz sie do nowego ginka, bo niestety mam wrażenie ze coraz więcej z nich sie komletnie nie przykłada i potrafią truc pacjentów jakimis antybiotykami przez tygodnie a potem sie okazuje ze faktycznie to było jednak cos innego...

Ostatnia edycja:
dziekuje paluszku bedzie dobrze tak mysle ale jeszcze pewnie nie czas... no ja tez czekam na jage i ewike bo jakos milcza... dziewuchy odzywac sie haha:-D i dwie krechy pokazywac. a ty paluszku od kiedy zaczynasz??? jakies szczegolne przygotowania??
AeIreda- jak sie czujesz?? bole ustaly?? no madziu niestety musimy czekac na dziewczynki ktore chowaja przed nami 2 krechy hehe ;-) a jak tam z ta nowa praca??

to tylko kciuki trzymac ja mam nowe postanowienie i na sile musze dobrnac do wynormowania wagi;-)moze to tez u mnie przyczyna nie zafasolkowania :confused:

Magenta - Postanowilismy ze w nastepnym cyklu idziemy na spontan ale tak bez szału:) a od konca kwietnia już tak bardziej konkretnie zaczniemy starania;) U gina byłam jeszcze w styczniu, zrobilam wszystkie te podstawowe badania, sprawdziłam swoja owulke ogolnie wszystko super extra:) martiwa mnie tylko moje długie cykle - ok 37-39dni i plamienie przed okresem Jaga wspominała ze to może byc niedobór progesteronu...No i folik biore oczywiście:) Ale jak nam do wakacji nic nie wyjdzie to wtedy ponownie sie wybiore do gina...na razie zakładam ze wszystko pojdzie w miare szybko;) Może akurat fasolinki bedziemy miały w tym samym miesiącu:)hihi juz kiedys tu pisałam mi sie marzy marcowy dzidzius w sumie nie wiem dlaczego;)

Magenta a ile ważysz? mocno Ci sie waha waga? Ile masz wzrostu?

Magda a o jaką pracę sie starasz jesli mozna spytać?:):) tak czy inaczej trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
reklama
spoko bym powiedziala waze 45-47 kg waga mi sie tak wacha i mam 170 wzrostu:zawstydzona/y: co prawda nigdy nie nalezalam do osob otylych i nikt w domu tez nie mial problemu z nadwaga;-) ale mi chyba to przeszkadza co prawda miesiaczki mam regularne owulke mam i niby wszystko jest ok ale z ta waga musze powalczyc od czasu jak zucilam palenie tak troszke schudlam i waga stoi w miejscu:-p i zadko udaje mi sie podskoczyc w gore taka ponoc moja natura i przemiana materi jem duzo w miare czesto i nie mysle nad tym czy jak zjem czekolade to przytyje itp jem wszystko na co mam ochote

wedlug obliczen powinnam wazyc 55-56kg

Do góry