reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
mam nadzieję, czuję to jakoś w sobie że uda się za pierwszym razem i będzie dzidzia :-D nawet mogą być dwa szczęścia :-p byle by się udało :tak: hihi ... nie ukrywam że lekko się stresuję jutrzejszym dniem :-( ale jestem dobrej myśli .... najgorsze będzie później to czekanie na testowanie lub na @ .... boże ... chyba wezmę więcej zmian w pracy, aby nie myśleć, ale z drugiej strony nie mogę się przemęczać jakby się udało muszę dbać o siebie i o dzidzie :-) no i co robić ...
spokojnej nocki życzę :*

Kochana, mam nadzieję, że się uda :) A jak będą dwa szczęścia, to na początku będzie trudno, ale potem same się sobą zajmą i będziesz miała więcej czasu dla siebie? Jakiej wielkości był na monitoringu pęcherzyk? To Twoje IUI, a ja czuję się, jakbym sama miała podchodzić :) Grunt, że idziecie do przodu, działacie. Będziesz wspaniałą mamą :* A my jakoś umilimy Ci czas do testowania :)

z tego co dziś sprawdzał po wszystkim na usg to pęcherzyk miałam 16 mm a endometrium 8 mm :) także teraz odpoczywam :) i niczym się nie streuje dla dobra maluszka :)
a Ty jak się czujesz ??

No to piękne parametry :) Nie stresuj się, broń Boże!

U nas dobrze, w piątek miałam nieprzyjemną przygodę - plamienie ze skrzepami. Wylądowałam na IP, ale wszystko jest ok. Zrobili mi wszystkie badania i puścili do domu. Na 17 mam wizytę, więc mój lekarz mnie jeszcze dokładnie przebada.

Pyscek
Trzymam mocno kciuki :)

Magda
Uważaj na siebie teraz, czas trochę poleżeć i nic nie robić ;) Daj znać po kontroli co Ci lekarz powiedział.

U mnie stan wyczekiwania. Oficjalny termin za dwa dni... a ja ciagle w dwupaku. Nie wiem, czy Wam pisałam czy nie, ale dwa tygodnie temu byłam znów na patalogii kilka dni, zdjeli mi pessar, potrzymali parę dni na obserwacji i wypuścili. W zeszły poniedziałek miałam kontrolne ktg i rozwarcie 0,5cm, a we wtorek na wizycie u gin już 2 cm... więc myślałam, że w zeszłym tygodniu urodzę... a tu ciągle nic ;)

Moje plamienie z piątku, to pęknięte naczynko w szyjce, lekarz powiedział, że dobrze, że jestem na zwolnieniu, bo praca mogłaby doprowadzić do przedwczesnego porodu. Dostałam dodatkowe dawki żelaza i magnezu i mam się mocno oszczędzać. Zosia waży już prawie 700g! Nogi ma dłuuuugie, chyba po tacie :) Jest zdrowa i ma się dobrze, leżała główką w dół w str mojego kręgosłupa i nie dała zrobić sobie zdjęcia.

Vin po schodach pochodź albo okna umyj :p A tak na serio, to mam nadzieję, że już niedługo bobas będzie po drugiej stronie brzuszka :*

reklama
Do góry