reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

witaj Kate w naszych skromnych progach :-) rozgość się i zaglądaj do nas kiedy tylko chcesz :-) no widzę że długo sie staracie :-( niestety te koszty są najgorsze ale czego się nie robi aby zostać mamą ;-) Trzymam kciuki za IUI mam nadzieję, że uda się Wam za pierwszym podejściem :tak:

Widzę, że Wy też już długo się staracie ... również trzymam mocno kciuki :)

reklama
oj tak długo :) mam nadzieję, że w tym cyklu zakończą się starania. Postanowiliśmy z mężem spróbować w klinice niepłodności bo zwykli ginkowie nic mi nie dawali - mam podwyższoną prolaktynę zawsze dawali mi luteinę albo duphaston nic na zmniejszenie tylko na wywołanie :-/ więc powiedziałam dość tego jak mam wydawać kase na wizyty i dostawać lute to wole jechać do kliniki aby tam się mną zajeli :) więc zobaczymy gin zajął się mną perfekcyjnie jesteśmy oboje zadowoleni - no a niedługo testuje (kilka dziewczyn z forum przedemną :)) więc zobaczymy rezultaty, jeśli nie uda się w tym cyklu to też chcemy podejść do IUI :) no ale pożyjemy zobaczymy , trzeba być dobrej myśli :tak:

Kate a prowadzisz może wykres ??

Ostatnia edycja:
oj tak długo :) mam nadzieję, że w tym cyklu zakończą się starania. Postanowiliśmy z mężem spróbować w klinice niepłodności bo zwykli ginkowie nic mi nie dawali - mam podwyższoną prolaktynę zawsze dawali mi luteinę albo duphaston nic na zmniejszenie tylko na wywołanie :-/ więc powiedziałam dość tego jak mam wydawać kase na wizyty i dostawać lute to wole jechać do kliniki aby tam się mną zajeli :) więc zobaczymy gin zajął się mną perfekcyjnie jesteśmy oboje zadowoleni - no a niedługo testuje (kilka dziewczyn z forum przedemną :)) więc zobaczymy rezultaty, jeśli nie uda się w tym cyklu to też chcemy podejść do IUI :) no ale pożyjemy zobaczymy , trzeba być dobrej myśli :tak:

Kate a prowadzisz może wykres ??

Ja też od stycznia jestem w klinice leczenia niepłodności :) Ze względu na obniżone AMH od razu zaproponowano mi IUI ze stymulacją clo :) W sumie to IUI to będzie pierwszy cykl z lekami w tej klinice :) 6 dni temu miałam też robione HSG - oba jajowody drożne :) W 10 dniu tego cyklu (2 dni po HSG) doktor stwierdził też obecność pęcherzyka o średnicy 12,5 mm więc staranka trwają po całości :) Słyszałam, że po HSG łatwiej zajść w ciążę, to też nie odpuszczam tego cyklu tylko działam po całości :) Miałaś już HSG i AMH?

PS. wykresu już nie prowadzę, ale dokładnie znam swój organizm. Prowadziłam wszystkie pomiary bardzo długo ... około 3-4 lat (zaczęłam jakiś rok przed ślubem). Teraz mierze tylko sporadycznie, zawsze o tej samej porze i wiem, że skok temperatury był :) Wystarczy, że zmierzę temperaturę ze 3-4 razy w miesiącu. Cykle zawsze mam 30-31 dniowe więc ten skok jest u mnie w 17-18 dc. Mało kiedy zdarza się żeby cykl był krótszy albo dłuższy :) Na NPR znam się jednak dobrze :)

Ostatnia edycja:
a co to :-p ja nie bardzo orientuje się w tych skrótach ...

HSG - drożność jajowodów
AMH - ocena rezerwy jajnikowej (określa ile czasu zostało jeszcze kobiecie do zajścia w ciążę, jakie ma ona szanse na naturalne poczęcie i ma ona wpływ na jakość produkowanych jajeczek ... dzięki niej lekarz wie jak stymulować, aby kobieta była podatna na stymulacje). Im niższe AMH tym gorsza jakość produkowanych komórek jajowych. Jeśli AMH jest bardzo niskie to często pozostaje już tylko in vitro jeśli kobieta w ogóle zadziała na stymulację i uda się od niej pobrać odpowiednie komórki jajowe.

Ostatnia edycja:
reklama
no tak :p drożność jajowodów, sorka przejęzyczyłam się :) aj bo myśle o moich jajnikach czasem zakuje lewy ..

Mnie w tym cyklu nic nie kuje, czasami może ... być może dlatego, że nie nastawiam się tylko czekam na następny cykl z IUI :) i bardziej patrzę na ten cykl jak na czas oczekiwania do następnego cyklu z leczeniem :) niż na możliwość zaciążenia w nim - chociaż staranka trwają :)

Ostatnia edycja:
Do góry