reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
oh kochane, nawet nie wiecie z jak wielką przyjemnością przeczytałam ostatnie wpisy :)
Trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna :)

Ja jakoś nie odnalazłam się na tej nowej grupie tu na forum, więc coraz rzadziej tu zaglądam, ale do Was zawsze i chętnie zerkam co się dzieje :)

Powiem Wam, że ten rok jest jakiś wyjątkowy, wśród moich znajomych bardziej bliskich niż dalszych w tym roku będzie 7mioro dzieci, ze mną włącznie :) wooow :)
Więc jak się dowiem, że teraz kolejne Wy 3 też będziecie mieć dzidziusie w tym roku to chyba pęknę ze szczęścia :)

I tak sobie pomyślałam, że jak byłam ostatnio w H&M to widziałam boskie ciuszki dla dzieciaczków, jedne z napisem 'Born in 2013', więc jak się Wam uda, to może sobie wszystkie kupimy takie same na znak solidarności :)))
Buziaki i uściski dla Was ogromne :)
Trzymam kciuki :)

po wizycie dzisiejszej mogę powiedzieć że jest super !! w prawym jajniku mam kilka małych pęcherzyków co się do niczego nie przydadzą, natomiast w lewym piękny 20 mm pęcherzyk który pęknie w najbliższych 48 h :D dziś pobrał mi śluz z plemnikami i moglismy z Przemkiem obejrzeć je pod mikroskopem ale zapierniczaja :D potem powiedział że napewno z tego będzie ciąża, no dostałam do zrobienia jutro zastrzyk, i 3 opakowania tabletek :) mam brać tak jak mam w rozpisce a 12-13 marca mam robić test ciążowy i dzwonic umawiac sie na wizyte i mam przyjechac do niego z ciaza :D ^^ no jestesmy dziś pełni szczęśliwi z wizyty :)
Buziaczki :*

Heloł laski:) Podczytuje Was jakies kilka dni i postanowilam tutaj sie dopisac. Nasze staranka nie sa pierwszymi ale mysle z enas przyjmiecie...znaczy sie o pierwsze dziecko ale cykl nie pierwszy. Powtorze sie po raz kolejny niektore z was juz wiedza. Staramy sie z moim mezem o dzidzie od listopad 2011 roku bez skutku. Po roku kazano nam sie zglosic do lekarza. I tak to od stycznia mam monitorowany cykl gdzie stwierdzono bezowulacyjne, maz zrobil badania nasienia i sa ok. Tak wiec w lutym zaczelam swoja przygode z CLO i lutka. 13 dc mialam 3 pecherzyki 2 12 mm i jeden 20mm na granicy pekniecia. Musial peknac tego samego dnia czyli w zeszly piatek bo wieczorem strasznie mnie bolal brzuch,no to dzialalismy i wtedy,oby skutecznie. Od poniedzialku biore luteinie 2x2...w okolicy wtorku zaczely bolec mnie piersi zaczelam byc senna i tak przesypialam 2 godziny w ciagu dnia i potem o 20 juz w kimono,podbrzusze chwilami mnie pobolewalo,raz mocniej raz slabiej. Dzis juz nie boli tylko cycki mnie bola i sa ciezkie sutk swedza jak cholerka...Moze to dobry znak... Testowac bede w granicy 8-9 mam nadzieje ze Dzien Kobiet cos przyniesie. Narazie staram sie nie schizowac,ale same wiecie. Trzymam kciukasy za Was i za siebie &&&&&&&&&&&&&&&&&;-)

Cześć Dziewczynki:)

Nie pisałam ostatnio bo w pracy bardzo "gorąco". Zastępuję jedną taką co to mamusią będzie za 2 miesiące...zresztą moją przyjaciółkę. Także pracy jest tyle, że głowa mała.

Widzę, że są duże szanse na nowe fasolki. Trzymam mocno kciuki!

U mnie dzisiaj 24 dc. To był mój pierwszy cykl kiedy dostałam zastrzyk z pregnylu (pęcherzyk 12dc miał 20 mm, strasznie szybko urósł, pieron jeden;)), o którym to leku, żaden wcześniejszy gin nawet nie wspomniał. Od 17 dc zalecił mi branie dupka (wreszcie wiem co to;)). Teraz tylko czekać.Trafiłam na cudownego lekarza i chyba przy nim zostanę (w związku z ubezpieczeniem medycznym skakałam pomiędzy wieloma lekarzami). Nie dość, że poważnie podszedł do problemu to jeszcze potrafił rozładować atmosferę. Zresztą założył się ze mną o butelkę dobrego wina, że na następnej wizycie będę w ciąży.

Niestety póki co nie czuję nic, co mogłoby mi zasiać nadzieję, o ciąży:(... Oczywiście jak na wariatkę przystało, zrobiłam dzisiaj test i jak zwykle negatywny. Wiem, że to dopiero 24dc ale skoro normalne cykle miałam po 29 dni i owulację zawsze 15 dnia, tak ten cykl chyba będzie krótszy bo 13 dc czułam prawdopodobnie pęknięcie pęcherzyka a 14 dc już nic w jajniku nie było. Więc za 3 dni okres...oby nie:)

Wszystkiego dobrego i miłego weekendu:)

Siema :-)
no ja dziś na imieninach u babci byłam, fajnie było i pośmialiśmy się ... ja to się śmiałam jak przestawiałam stół z babcią a tata do mnie czy powinnam dźwigać - a ja na to że narazie tak bo jeszcze nie jestem w ciąży :-p
miłej niedzieli :-D

reklama
pyscek fajnie, że sobota miło Ci minęła, dobry text, "jeszcze nie jestem", bardzo mi się podoba, bo przecież u nas ciąża murowana, to tylko kwiestia czasu, co nie?

u mnie jak widać na wykresie, tempka ani drgnie, szkoda bo mogłaby ciut skoczyć do góry.

tak czy siak, nie wygląda mi to jednak na wykres ciążowy, trudno, nie teraz to w następnym cyklu, grunt, że nie było plamień w połowie cyklu. :tak:

czalok kiedy testujesz?

Do góry