reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Vin dobrze dla Was zrobię test 14 :) jeżeli wyjdzie będę mieć prezent na walentynki dla Was :-p i dla mojego męża na walentynki i rocznice ślubu :)) ale pewnie nawet jakby się udało nic nie wykaże bo za wcześnie

reklama
Izabela
no to trzymamy kciuki, chociaż faktycznie to na tyle wcześnie, że wynik może nie być miarodajny.

Pyscek
Dawaj czadu jutro :) Specjalnie dla Ciebie jutro tu zajrzę :)

Martuska
Przykro mi. Mam nadzieję, że następny cykl będzie bardziej produktywny i że urlop pozwoli się odprężyć i to zaowocuje :)
Nad które Wy morze teraz jedziecie? u nas to chyba za zimno :)

Kwiatuszeq
Z suwaczka Pyscka wychodzi mi, że ona 2,5 roku chce traktować jako rocznicę :) słodkie :)

A ja dziś byłam na USG i dzidzia ma 47mm :) i słyszałam też serduszka szkraba... więc z rozmazanym makijażem wróciłam do pracy po badaniu :)

Martula u mnie cykl też idzie na starty. Odebrałam dzisiaj wyniki prolaktyny i po obciążeniu powinna wzrastać max 6 razy, a mi wzrosło... 23 razy! Pierwszy wynik 209 mIU/l, drugi 4939 mIU/l. Także zanim dostanę leki i coś zdziałają, to minie kilka miesięcy... Dupa!

Magda tym się absolutnie nie przejmuj! Nowa szkoła mówi, że nie leczy się za dużego wzrostu po obciążeniu! Mi też wyszedł wzrost 18-krotny i lekarka powiedziała, że nic z tym nie robimy bo ten podstawowy wynik jest w normie. Nie ma co pisać czarnego scenariusza! Prolaktyna wzrasta w takich stanach jak sen, stres, seks, sutków drażnienie:) czyli trzeba się odstresować i nie przejmować tym wynikiem!:)

Vin nad nasze morze, Bałtyk. Oboje uwielbiamy je zimą, jest zupełnie pusto a spacerki w ziimie po pustej plaży są cudowne. Puste ośrodki i hotele, które mają świetne promocje w zimie. My za nad dwoje za 5 nocy ze śniadaniami i obiadokolacjami, dostępem nielimitowanym do basenu w hotelu,sauny i jacuzzi plus 4 zabiegi SPA na pokoj placimy .... 1550 zł. A hotel jest 50 m od morza! W tamtym roku byliśmy w Jastarni w Domu Zdrojowym w lutym i byliśmy również zachwyceni.

Pyscek czekam jutro!

Marta tylko problem jest taki,że ja jestem bardzo podatna na stres. A towarzyszy mi on z okazji starań (seeerio) + moja praca, w której jest to norma. Jeśli więc wychodzi mi po obciążeniu taka masakra, to wolałabym jednak jakieś tabletki przyjmować, żeby to eliminować. Nie wyzbędę się stresu, musiałabym siedzieć w domu i pachnieć, chociaż nie wiem czy to by coś dało. Przed poronieniem, jakieś 2-3 dni, miałam straszną kłótnię z siostrą. Z płaczem krzykiem i histerią, i nie zdziwiłabym się gdybym tutaj ta prolaktyna zagrała.

Witam!
oczywiście jedna krecha, to czekam na @ pewnie w weekend i zapisuje sie do gna żeby zrobić sobie hormony tylko pytanie czy uda się wyrwać skierowanie lekarze na nfz nie są zbyt wyrywni do wypisywania trza walczyć o swoje. Pozdrawaiam

reklama
Widzę, że tutaj weekendowa cisza. Pochwalcie się chociaż jak spędziłyście Walentynki i czy je wogóle obchodzicie?:)
Co do wesel to uwaga.. My mamy jedno w czerwcu, gdzie M jest świadkiem. W lipcu nasi najlepsi przyjaciele, oboje jesteśmy świadkami a w sierpniu moja jedyna siostra, na szczęscie juz nie świadkujemy:)

Do góry