reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Vin :) ja pisałam tak bo test pokazał pozytyw i były przytulanki, a jak byłam ostatnio u gina to na usg wyszło że mam owulkę na 100 % ... więc przytulanki od początku :-p

reklama
Pyscek
Przytulanki to najprzyjemniejsza część starań, więc korzystaj :)
Mi właśnie o to chodziło, że jak ona zobaczyła ten pęcherzyk dojrzewający, to była święcie przekonana, że owulka przed nią, a już była w ciąży :)

A my się złamaliśmy ostatnio, mimo zakazów lekarza i muszę przyznać, że była to najlepsza metoda na ochłodzenie nas :/ bo niestety moje ciało czuje teraz wszystko inaczej i nie jest za przyjemnie, więc po niecałych 10 sekundach się poddaliśmy i na razie się uspokoiłam :sorry:

no no a miała może dużo śluzu :p
no moja koleżanka opowiadała mi jak była w ciąży to ona miała ssanie, i jak z mężem zaczeła działać, to mąż przestał bo powiedział, że nie chce bo czuje się tak jakby dotykał dziecko i nie jest mu przyjemnie :-p

Zobaczymy jak to dalej będzie, na razie jestem na początku drogi :) Jeszcze wiele miesięcy i różnych zachcianek przede mną ;)

A Tobię życzę powodzenia w tym cyklu :) Rozumiem, że odliczamy 10 dni od dziś do testów? ;)

Ostatnia edycja:
Będzie dobrze, musi być :)
Dostałam od koleżanki kalendarz z Aniołkami, na każdy miesiąc, by pilnował mnie inny i co na niego patrzę, to mam w sercu dużo pozytywnej energii i wiary w to, że będzie dobrze :)
Chciałabym Ci przekazać jak najwięcej tej energii :) Trzymam kciuki za starania i ewentualne dalsze badania :)

Pyscku, ja również trzymam kciuki:)

Vinverde, ja jestem rocznik 80' więc pewnie jesteśmy rówieśniczkami. Bardzo się cieszę, że Wam się udało i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Zdrówka dla Ciebie i Twojego maluszka.
Przytulanki więc jak najczęściej;) bo potem może się zdarzyć parę miesięcy wstrzemięźliwości, jak lekarz zabroni;).

reklama
Pyscek
Sprawdziłam producenta i weszłam na ich stronę, oto link do niego: Passion Cards Kalendarz Classic "Dobre anioły" - Sklep papierniczy

Aniu
To dokładnie ten sam rocznik :) Trzymam więc tym bardziej kciuki za Wasze staranka :) A przytulanki według potrzeb, nigdy z przymusu :) Ja akurat tak miałam, że przy owulacji naturalnie BARDZO mi się chciało, więc tak wyszło :)

Mi weekend minął bardzo leniwie :) ale cóż, teraz mam dobrą wymówką na nic nie robienie :)))) Chociaż dziś się zmobilizowałam i poszłam na 30min spacer, żeby dotlenić dzidzię ;)

Do góry