reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

sat jestem pewna na 100% że nic nie chomikuję :)
swet no ja mam taki śluz biały juz od jakichś 2 tyg i nie wiem o co chodzi, kiedyś miałam taki ale kilka dni przed @ a teraz cisza, nawet brzuch mnie nie boli jak przed okresem, piersi też nie więc dziwne rzeczy się dzieją ...

Przepraszam że skróciłam Wasze nicki ale tak łatwiej mi pisać :)

reklama
Oj pyscku pyscku ;-)Troszkę więcej wiary... :tak: Fakt śluz może o niczym nie świadczyć... ale również może zwiastować fasolkę... Zawsze się mówi, że tempka w ciąży rośnie... jak spojrzysz na mój wykres to wcale to nie jest reguła... Owulkę też miałam w innych dniach niż tempka pokazywała i dziewczyny mówiły... I słusznie, że im nie uwierzyłam tylko trzymałam się swojego zdania... Bo wtedy kiedy one mówiły, że mam owulke wogóle się nie kochałam... więc na 100% nie byłoby fasolki... Tak więc na wszystko patrze jak przez różowe okulary ;-)

sat jestem pewna na 100% że nic nie chomikuję :)
swet no ja mam taki śluz biały juz od jakichś 2 tyg i nie wiem o co chodzi, kiedyś miałam taki ale kilka dni przed @ a teraz cisza, nawet brzuch mnie nie boli jak przed okresem, piersi też nie więc dziwne rzeczy się dzieją ...

Przepraszam że skróciłam Wasze nicki ale tak łatwiej mi pisać :)

mam dokłądnie tak samo zawsze mnie dzien przed @ bolał brzuch piersi i mialam ten sluz i placzki mnie łapały a teraz nic a ten zluz nie jest jak zawsze tylko taki typowo biały no i bol glowy
co do nicków nie mam nic przeciwko ;)

Zdaje sobie sprawę z tego dziewczynki, że jest Wam ciężko... bo samo to przechodziłam... Pyscek mnie zna bo starałyśmy się tyle samo m-c i dni :-) i wiem, że wiele razy traciłam nadzieję... Miałam ciężkie dni, gdzie w nic nie wierzyłam... Ale jakoś podniosłam się i dałam radę w tym wytrwać, czego również i Wam życzę :-)

Hej Dziewczyny!! :-)

Jak się czują przyszłe Mamusie? :)
Sun jak Twoje samopoczucie?? :-)

Ja jeszcze pare tygodni i zobacze swojego malucha :), z jednej strony jestem w niebowzięta a z drugiej jednak boje się porodu.. mam nadzieje ze dam rade! Wczoraj własnie byłam na pierwszych zajeciach szkoły rodzenia, "ciążowo" jesteśmy najstarsi ;] a wiekowo najmłodsi he he.. Mam nadzieje ze lekcje tam choć troche przygotują mnie na ten dzień.

A jak tam Miq i Pok?

Claudusia - Pok urodziła bodajże 16.09.2012 piękną córeczkę Zosie.... Mig jest po terminie... ale dzisiaj właśnie odszedł jej czop więc widać, że wszystko się zaczyna rozkręcać...;-)

A jeśli chodzi o mnie to czuję się wyśmienicie... zero objawów ciążowych... oprócz tego, że jestem strasznie głodna zwłaszcza rano jak wstanę... ;-) poza tym jestem mega szczęśliwa...:tak: Zaszliśmy w cyklu w którym kochaliśmy się tylko 2 razy w okresie dni płodnych... (a do tego to jedyny cykl w którym nie brałam leków na pęcherzyki, nie miałam monitoringu- bo byłam 2 tygodnie chora - odezwały się jelita i miałam krwotok...) i zaraz po tym udało się zaciążyć...Mimo, że oboje z mężem uznaliśmy cykl za stracony i czekaliśmy na @ aby przygotowywać się do inseminacji....:-D

Test zrobiłam w Zakopcu na urlopie... jak dojechaliśmy do pensjonatu to poszłam do WC i zrobiłam test - i uwierz mi na nic nie liczyłam mimo, ze @ spóźniała się 11 dni... Płakaliśmy z mężem jak dzieci... :-) tak samo jak usłyszeliśmy bicie serduszka... To jest bezcenne... Ale zresztą sama wiesz jak to jest :-)

Claudusia a będziesz miała chłopca, czy dziewczynkę?????

Ostatnia edycja:
jej dziewczyny chwile temu dopadlo mnie cos takiego czego nigdy nie miałam potworny ucisk w żołądku niedobrze musiałam coś zjeść cokolwiek bo nie moglam wytrzymac z tego kłucia zjadłam i przeszło i bola mnie plecy i głowa ja wiem ze ja marudze na pierwszy dzien jak tu jestem ale nie mam do kogo sie wygadac i poradzic

Ale jestem do tyłu z informacjami..

POK spóźnione ale szczere gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech Zosieńka się dobrze chowa ! :)

Sun ja początek ciąży miałam taki sam, rano tylko wilczy głód a tak to wszystko super!
A widzisz jednak trzeba było przestac myśleć odpuścić i dzidzia sama zadecydowała że własnie teraz ma być w brzuszku ;] No i jaki urlop udany!! Trzymam kciuki za Twoją Fasolinkę Kochana :* Super że wytrwałaś w staraniach, i udowodniłaś że marzenia nie pozostają tylko marzeniami
:-)

No i zgadzam się że bicie serduszka maleństwa to najlepsza muzyka dla uszu :D he he

A my będziemy mieli chłopca prawdopodobnie Kajetana :)

Miq trzymam mocno kciuki!! Szybkiego i lekkiego porodu życze !! :happy2:

reklama
jej dziewczyny chwile temu dopadlo mnie cos takiego czego nigdy nie miałam potworny ucisk w żołądku niedobrze musiałam coś zjeść cokolwiek bo nie moglam wytrzymac z tego kłucia zjadłam i przeszło i bola mnie plecy i głowa ja wiem ze ja marudze na pierwszy dzien jak tu jestem ale nie mam do kogo sie wygadac i poradzic

Kochana forum jest po to aby móc się wygadać :tak:... lepiej tu przelewać swoje smutki niż na domowników... A odnośnie objawów to staraj się ich nie doszukiwać w sobie... bo często to wszystko jest złudne... przed staraniami zapewne nie zwracałaś uwagi na to jak reaguję Twój organizm... a teraz nagle staramy się szukać oznak ciąży... Należy do tego wszystkiego podejść na luzie... :-)

Claudusia my bardzo byśmy chcieli synka :-)... będzie miał na imię Franuś... a jak będzie córeczką to będzie Hania... :-) Też już się nie mogę doczekać aby się dowiedzieć co noszę pod serduszkiem :-)

Claudusia tak niewiele tygodni Ci zostało... fajnie masz... a co do porodu... hmmmm ja też strasznie się boję i cieszę się, że przez moje jelita nie będę rodziła sn bo chyba bym tego psychicznie nie zniosła... Ale ty jesteś silna babka i dasz sobie radę... :-)

Ostatnia edycja:
Do góry