reklama
nicola mikroskopu używa się jak testów owulacyjnych, czyli w określonych dniach cyklu.
Podczas okresu płodnego ślina po wyschnięciu i zbadaniu pod mikroskopem zawiera struktury przypominające swoim wyglądem paproć. Struktury te, to w rzeczywistości wyschnięta sól lub kryształki elektrolitów, będące rezultatem zwiększenia ich ilości w płynach ciała. Podczas innych dni cyklu widoczne są tylko bezkształtne punktowe struktury.
Struktury paprociowe zaczynają się tworzyć 3-4 dni przed owulacją i zanikają 2-3 dni po owulacji.
Też posiadam taki mikroskop i uczyłam się go obsługiwać, co wbrew pozorom nie jest takie proste i trzeba trochę potrenować. Wszystko fajnie, ale największy problem to odpowiednio nanieść odpowiednią ilości śliny.... albo dam za mało, albo za dużo. Owszem, udało mi się kilka razy dostrzec te "paprotki". Wydaje mi się, że najlepszy efekt jest jak się nałoży kropelkę śliny palcem z buzi na sam środek szkiełka i podsuszy ok 3 min. Taką płaską kropelkę.
Podczas okresu płodnego ślina po wyschnięciu i zbadaniu pod mikroskopem zawiera struktury przypominające swoim wyglądem paproć. Struktury te, to w rzeczywistości wyschnięta sól lub kryształki elektrolitów, będące rezultatem zwiększenia ich ilości w płynach ciała. Podczas innych dni cyklu widoczne są tylko bezkształtne punktowe struktury.
Struktury paprociowe zaczynają się tworzyć 3-4 dni przed owulacją i zanikają 2-3 dni po owulacji.
Też posiadam taki mikroskop i uczyłam się go obsługiwać, co wbrew pozorom nie jest takie proste i trzeba trochę potrenować. Wszystko fajnie, ale największy problem to odpowiednio nanieść odpowiednią ilości śliny.... albo dam za mało, albo za dużo. Owszem, udało mi się kilka razy dostrzec te "paprotki". Wydaje mi się, że najlepszy efekt jest jak się nałoży kropelkę śliny palcem z buzi na sam środek szkiełka i podsuszy ok 3 min. Taką płaską kropelkę.
kwiatuszekq20
Fanka BB :)
tak musi samo wyschnac mi akurat rano nie wychodzilo,robilam zawsze jakies 3 godz po sniadaniu musisz tam krecic zeby ostrosc ustawic trenuj troche czasu trzeba na to posiwecic,mezus wlasnie mi w zeszym cyklu baterie wymienil siweci teraz ze ooo a ja myslaam ze na straty juz pojdzie
Karola1305
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny. Napiszcie mi proszę jak dodać wykres z enpr.
martuska507
Fanka BB :)
Dziewczyny a ja mam problem. Dzisiaj jest 36 dc a mi sie pojawilo takie plamienie brunatną krwią. Takie ze musiałam wkladkę włozyć. Poprzednie dwa zaznaczone na wykresie to byla raczej kropla świezej krwi. Martwi mnie to ponieważ nigdy wczesniej nie mialam zadnych, nawet najmniejszych plamien w srodku cyklu. Za tydzien ide do ginekologa endokrynologa. Co to według Was jest? Wklejam lin do mojego wykresu.
Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
reklama
Podziel się: