reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
nicola mikroskopu używa się jak testów owulacyjnych, czyli w określonych dniach cyklu.
Podczas okresu płodnego ślina po wyschnięciu i zbadaniu pod mikroskopem zawiera struktury przypominające swoim wyglądem paproć. Struktury te, to w rzeczywistości wyschnięta sól lub kryształki elektrolitów, będące rezultatem zwiększenia ich ilości w płynach ciała. Podczas innych dni cyklu widoczne są tylko bezkształtne punktowe struktury.

Struktury paprociowe zaczynają się tworzyć 3-4 dni przed owulacją i zanikają 2-3 dni po owulacji.

Też posiadam taki mikroskop i uczyłam się go obsługiwać, co wbrew pozorom nie jest takie proste i trzeba trochę potrenować. Wszystko fajnie, ale największy problem to odpowiednio nanieść odpowiednią ilości śliny.... albo dam za mało, albo za dużo. Owszem, udało mi się kilka razy dostrzec te "paprotki". Wydaje mi się, że najlepszy efekt jest jak się nałoży kropelkę śliny palcem z buzi na sam środek szkiełka i podsuszy ok 3 min. Taką płaską kropelkę.

tak musi samo wyschnac mi akurat rano nie wychodzilo,robilam zawsze jakies 3 godz po sniadaniu musisz tam krecic zeby ostrosc ustawic trenuj troche czasu trzeba na to posiwecic,mezus wlasnie mi w zeszym cyklu baterie wymienil siweci teraz ze ooo a ja myslaam ze na straty juz pojdzie

Dziewczyny a ja mam problem. Dzisiaj jest 36 dc a mi sie pojawilo takie plamienie brunatną krwią. Takie ze musiałam wkladkę włozyć. Poprzednie dwa zaznaczone na wykresie to byla raczej kropla świezej krwi. Martwi mnie to ponieważ nigdy wczesniej nie mialam zadnych, nawet najmniejszych plamien w srodku cyklu. Za tydzien ide do ginekologa endokrynologa. Co to według Was jest? Wklejam lin do mojego wykresu.
Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

reklama
Do góry